Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hallgatói fórum

„Őrült” kérések

Nem mindennapi kérdésekkel fordulnak időnként a diákok a KOS-hoz.
Meg olykor egymáshoz.
Keresőszavak: pék és fotó; könyv és vízilabda... 

Csendesné Dolinay Margit (KOS-47.?), Újszász:
Pek2009 óta fáj a szívem, hogy nem tudtam elkezdeni a KOS-t. Jelenleg is olyan korlátaim vannak, amelyek nem teszik lehetővé tanulásomat.
Kérdésem az, hogy a tanulók közül lenne-e olyan, aki segítene pék-tankönyvet (munkám folyamatos fotózásával) és életrajzi könyvet írni. Utófinanszírozású projekt.

KOS-komment: ha a korlátok anyagi természetűek, a közelgő PRE-KOS (2013. augusztus 22-28.) esetleg erre is megoldás lehet: a legígéretesebb résztvevő 250 000 forintos tandíjkedvezményt kap a 280 ezres tandíjból.
A fotózásra biztos akad jelentkező, mert Bereki Anikótól (KOS-15.) Dusa Fannyn (KOS-25.) át Kiss Ágnesig (KOS-43.) számos profi fotós akad a KOS-osok közt. 


Kristóf András (KOS-8.), Budapest: 
KristfAndras8Portre2013Óriási szívességet szeretnék kérni! A mi vizsgafeladatunk anno a Központi Sport Iskola (KSI) Csanádi Árpád iskolájáról írt könyv volt. Nekem a Boros „Api” (egykori olimpiai bajnok vízilabdázó) tanterem bemutatása volt kiosztva. Sikeres lehettem, hisz bekerült a könyvbe az a pár oldal! Csakhogy: költöztem vagy 5-ször... És nemcsak a lemez-, a matchbox- és egyéb gyűjteményeim, hanem sok könyvvel együtt ez is eltűnt!
Szeretnék egy-két példányt a könyvből, már ha fellelhető még egyáltalán!

KOS-komment: még a nyári irodai nagytakarítás sem segített; rengeteg ősi relikvia előkerült, de sajnos ezt a könyvet nem találtuk. Talán valamelyik évfolyamtársnak még megvan...


KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Melyik labdarúgó mérkőzés otthoni kommentálása szerepeljen 2020 tavaszán a KOS-vizsgán?
 
Keresés