Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kérdések a KOS-hoz

Igazolvány, felvételi, tandíjmentesség... 

A VÉGZŐS KOS-OSOK IS KAPHATNAK ÚJSÁGÍRÓ-IGAZOLVÁNYT?
Gyulai Péter (KOS-43.)
/A hivatalos újságíró-igazolványhoz jutás lehetőségéről ITT!/
Igen, természetesen, amint véglegesen megállapodtunk a MÚOSZ-szal, minden 2012-re beiratkozott hallgatónk automatikusan, ingyen megkapja.
KOS

A KORÁBBI KOS-OSOK IS HOZZÁ-JUTHATNAK AZ ÚJ IGAZOLVÁNYHOZ?
„Ezt a hivatalos újságíró-igazolványt (MÚOSZ-junior) minden eddigi KOS-hallgató megkaphatja, vagy a jelenlegi hallgatók csak? Ha igen, akkor hogyan?”
Tóth Angelika (KOS-33.) vezető tanácsadó, diplomás közgazdász

Bevallom, erre nem gondoltunk. Az aktuális, beiratkozott hallgatók automatikusan megkapják majd a hivatalos újságíró-igazolványt; de jó ötlet, s szerintem jogos kérés, hogy a korábban végzettek is részesülhessenek annak szakmai és egyéb előnyeiben. Döntsenek a KOS-osok, járhat-e mindenkinek! Persze, emiatt ne hívjunk össze KOS-nagygyűlést, majd az interneten megszavaztatjuk. Ha a többség igent mond (nincs kétségem…), egy-két hét alatt lezavarjuk a hivatalos formaságokat. De azt is tudni kell, hogy ennek van néhány ezer forintos díja, amit az iskola csak a jelenlegi hallgatóktól tud átvállalni, tehát a korábban végzetteknek valamennyit fizetniük kell (nyugi, csakis négyszámjegyű összeg lehet).
kg

j

Szavazzon!


CSAK ABBAN AZ ÉVBEN ÉRVÉNYES A FELVÉTELIM?
"Szeretnék önökhöz jelentkezni. Ha elmegyek, befizetem a 3000 ft-os jelentkezési díjat és felvételt nyerek, kötelező indulnom az akkori, adott esetben februári tanfolyamon?"
Kiss Nikoletta (KOS-..?)

Szeretettel várjuk a felvételin 2012. január 21-én, akár abban a tudatban is, hogy csak később lesz a hallgatónk. A felvételije 3 féléven át érvényes marad!
Még valamit jó tudni: a KOS NYÍLT NAPON (hamarosan nyilvánosságra hozzuk az időpontját, de alighanem január 15-e, vasárnap lesz az) a legtehetségesebben bemutatkozó, néhány játékos médiafeladatot a legsikeresebben megoldó résztvevő teljes tandíjmentességet nyer a februárban induló félévre (kb. negyedmillió forint értékben), a 10 legszorgalmasabb résztvevő felvételi vizsga nélkül, automatikusan bejut a 44. évfolyamra.
KOS 

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés