Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Már most figyeld az Oscar-híreket...

...március 2-án éjszaka közvetíted!

oscarawardA KOS-ban előre tervezhetően, többnyire szombaton és vasárnap napközben zajlik az oktatás. Az Oscar-díjátadás azonban valami egészen más. Azt, aki csak teheti, élőben kommentálja, off-tube, azaz „csőből”, azaz az iskola tv-stúduójából. (Akinek nagyon nem jó az időpont, az természetesen később, felvételről is alámondhatja.)

oscar2012-ejszakaelo

Már most figyeld a hollywoodi híreket, hisz március 3-án már te közvetíted a világ egyik legnagyobb tévés eseményét.

ClloneyPittRobertsClooney,
vagy Pitt,
vagy?...

Megkezdődött az Oscar-jelöltek kiválasztása december 27-én:

az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagjának január 8-ig kell visszaküldeniük szavazólapjaikat, amelyek összesítése után január közepén jelentik be, hogy mely filmek, színészek és alkotók reménykedhetnek a legrangosabb hollywoodi elismerésben.

Az amerikai filmakadémia idén másodszor elektronikus úton is biztosítja a szavazás lehetőségét. A voksokat a PwC, a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég összesíti.

A több mint 20 kategória jelöltjeit a filmakadémia különböző tagozatai választják ki, a színészek színészeket, a vágók vágókat jelölnek, és így tovább. Az animációs filmek és az idegen nyelvű filmek esetében azonban több tagozat képviselői közösen döntenek a jelöltekről, a legjobb film mezőnyében pedig mindenki véleményt nyilváníthat. A szervezet múlt heti tájékoztatása szerint utóbbi kategóriában 289 alkotásból választhatja ki a jelölteket a hatezer tag. A legjobb idegen nyelvű filmek jelöltlistáját már korábban leszűkítették, a kilenc mű között van Szász János A nagy füzet című drámája is, amelynek így esélye van arra, hogy a végső öt jelölt között legyen.
Oscar-montazsA szavazatok összeszámlálása után a jelölteket január 16-án ismertetik a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházban. 
Ezt követően január végén küldik ki az újabb szavazólapokat. A folyamatnak ebben a szakaszában már az akadémia valamennyi tagja szavazhat az összes csoportban, noha öt kategóriában - köztük a legjobb idegen nyelvű filmében - a szavazóknak kezeskedniük kell arról, hogy megtekintették az összes jelölt alkotást. A szavazatoknak a március 2-i díjátadó előtti keddig kell visszaérkezniük a PwC-hez. 

(Az MTI nyomán)

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés