Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Vizsga, 46-odszor – de ilyen még nem volt!

Soha ennyi kreatív feladat!

A KOS riporteriskola soha nem a magolásról, a „szószerinti” számonkérésről volt híres, sokkal inkább a kreatív feladatok, a fantáziát és agytornát igénylő kérdések jellemezték a vizsgateszteket.

ElleVizsga2013

2013 májusában azonban ezen is túltett a Komlósi Oktatási Stúdió: a KOS-45-ös és -46-os évfolyamnak az Elle divatmagazin legfrissebb számát, a Márczius (sic!) Tizenötödike című rendkívüli kiadványt, Szebeni István élőadásos káromkodását és annak hátterét kellett elemezni, de „kilövést” és televíziós szinopszis-verseny nevezési lapját is ki kellett tölteniük, a filmes plánokat pedig az óriáskivetítőről vadászhatták.

vizsga1  vizsga2

Fotó: Buzek Bence
(KOS-44.)

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Melyik labdarúgó mérkőzés otthoni kommentálása szerepeljen 2020 tavaszán a KOS-vizsgán?
 
Keresés