Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

2018: díjhalmozó győztes

A köztévé sportosa, Berkesi Judit (KOS-42.)
érdemelte ki a Kovácsi-díjat

BerkesiJudit42.FociEB2016stadionVagvaV


Egyfelől nagyon örülök Juditnak (meg büszke is vagyok, hogy kezdőként mennyit istápolgattam...), másfelől viszont nagyon sajnálom, de nem tudok ott lenni az átadáson, mert épp külföldön vagyok. 

Szántó Dávid (KOS-18., a tavalyi Kovácsi-nagydíjas)


Megvan a 18.! Itt vok a KOS-ban, itt van a Hajdúbé, a Gundel, a Méhes, meg ilyen fazonok. Berkesié a Kovácsi-díj, tök jófej.

Budai Zoltán (KOS-57., az SMS-író feladat idei nyertese)


2018.10Lapos_Kovacsi-dijatadas_dijatadas1KovacsiKrisztaGundel

Az M4 Sport riporterének, Berkesi Juditnak elsőként kollégája, Hajdú B. István gratulált. 
A Kovácsi László Médiadíjat a névadó lánya, Feövenyessy Krisztina adta át. 
A leglelkesebben a tíz évvel ezelőtti győztes, Gundel Takács Gábor tapsolt

Fotó: Urvári Zsófia (KOS-57.)

Így robbant be a médiába Berkesi Judit

2018_Kovacsi-dijatadas_Total

2018-ban kapta először olyan kolléga a Kovácsi László Médiadíjat a profi kategóriában, aki már KOS-diákként is részt vett korábban ilyen ünnepségen.

DSC_0078

VSzaboBerkesi2012janMail

BerkesiJudit42NemethGyulaDij2016SajtonapVagvaKocka

Berkesi Judit (KOS-42.) már nem először részesül pályakezdőnek járó kitüntetésben. 2012-ben a  Zsigmond Márta Médiadíj győztese lett a hallgatói kategóriában, Vészabó Noémi (balról) évfolyamtársával holtversenyben.

Az év legsikeresebb berobbanó fiatal sportriporterének járó rangos kitüntetést, a Németh Gyula-díjat 2016-ban vehette át a MÚOSZ-ban, a Magyar Sajtó Napján.

BerkesiJudit42MvSport24

A médiapályafutását a DigiSportnál kezdő, majd az MTVA M4 Sport adóján kiteljesítő kolléganőnek egykori tanárai is nagy jövőt jósoltak.

BerkesiJudit42EgeszalakosRiporterallasMosoly

Részletek 7 évvel ezelőtti KOS-os műhelyértékeléseiből:

BerkesiJudit42SubaKata2012

Suba Kata (a nagy kritikus, a TeleSport egykori felelős szerkesztője) megkockázatta: „kiemelkedő, nyugodtan írhatnám, hogy kolléga. Elképesztő alázat van benne és kimagaslóan jó. Az a tehetség, akiből egy születik évente.”

Novák András (televíziós szerkesztő-riporter, a magyar „stand up”-király) sem fukarkodott a dicsérettel: „nagyon szeret téged a kamera és te is nagyon szereted a kamerát. Profin kezeled a feladatokat. A médiát, mint intézményt, neked találták ki.”

Borbély Zoltán (az MLSZ korábbi sajtófőnöke) szerint „Judit kész televíziós. Interjúi hibátlanok, néha sterilen jók, az írásai pedig szintén elsőrangúak voltak. Biztos vagyok benne, hogy találkozunk a médiában, az sem kizárt, hogy előbb-utóbb a beosztásom is ő készíti a Digi Sportnál…”

2018.10_Kovacsi-dijatadas_Berkesi_KGKomlósi Gábor, másik műhelytanára azt írta róla: „keményen törekszik a médiamesterség teljes megismerésére. Mint író, aki megtanult írni. Muzsikus, aki ura a hegedűjének. Táncos az izmainak. Orvos a szikéjének. …
Fénypontjai: amikor kissé bekeményít. Jól áll neki. ... Kincs van a torkában, hangsúlyozó-művész. … A szőke alvóbaba-szépség mögött önálló akarat, leplezett érzékiség, ravaszság és jól bezárt szív rejtőzik. Kiemelkedő.”KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés