Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Aktuális

Műhelyek a 24. órában...

Gál Petráék éjszakáztak,
Egri Viktorék hajráznak,
Szeleczkyék Ádámék
az utolsó napon pótolnak

A két egykori diákunk, Kerekes Péter (KOS-45.) és Gál Petra (KOS-43.) vezette műhely utolsó két – összevont – foglalkozását hétfőn (2019.05.13.) este fél8-tól fél12-ig tartotta az RTL Klub riporternője a Duna Házban.

GalPetraStoryExtraCsapoval2016

Az ismert kommentátor, Egri Viktor diákjai ebben a félévben kétszer is jártak a DigiSport stúdiójában, élőben közvetíteni. Utolsó foglalkozásukat pedig pénteken (2019.05.25.) tartják, a Duna Házban.

EgriViktorOltonyben

Szeleczky Ádám, az M4 Sport autós-motoros riportere utolsó műhelyóráját a hónap utolsó napján (2019.03.31.) tartja, egy nappal a KOS-tőzsde és a televíziós vizsgaműsor (foci BL-döntő) előtt.

SzeleczkyAdamRajtvonal

Műsorvizsgák: Forma-1, foci BL-döntő, stúdióműsor

Választható megmérettetés
– ezen még "csak" 
az ösztöndíj, a bukás, 
az érdemjegy múlik...

KOS_logok3VagvaWebCegnevNelkul.jpg

A médiában olykor egyetlen hiba is elég,
hogy egy életre elvágd magad.
A KOS-ban "nehezített menetfelszereléssel" kell teljesítened egy-egy iskolai feladatot. 
Inkább most lépj bele egy "gödörbe", mi még segítünk kijönni belőle...

AblakHetiOtos2018.05.KOS-56.Sniff.Metz.Szalagyi.Savoly.Kakonyi.jpg

A félévvel ezelőtt végzett 56. évfolyam "Ablak-vizsgázói" közül – balról – Sneff Szilárd már a KOS oktatási munkatársa, Metz Zsófi a TV2 Csoport szerkesztőjeSzalagyi Áron az Echo Tv-nél kezdett sportriporterként, Sávoly Boglárka már bemutatkozott műsorvezetőként a Fix Tv-ben, Kákonyi Dávid főállást kapott az azóta megszűnt Zoom.hu-nál


Ennek jegyében lehet például próbavizsgafilmet készíteni. S az erre kapott gyors értékelés alapján esetleg újat csinálni. (A jobbik jegy számít csak bele az iskolai végeredményedbe!)


MŰSORVIZSGÁK

Forma-1, Monaco GP (május 26.)

monaco_gp_2017


Labdarúgó BL-döntő (június 1.)

FociBL-donto_Madrid2019


Ablak" beszélgetős műsor (június 2.)

AblakVizsgaKOS-53Studio2017janDHZSiros.Koltai.Som.GyorgyP.TamasiFotoGyenes.Nagy


KOS-pillanatok (2018, március vége)

Stúdióban, „terepen", szerkesztőség-látogatáson, tanteremben...

SzavoMaria57radiostudio
Szávó Mária (KOS-57.),
hírolvasás a rádiós műhelyen

StandUp_Robinson2019.03.KOS-57-58
Stand up, forgatás, szelfizés:
a sokéves számüzetésből hazatérő Robinson Crusoe-t várjuk a dunai hajókikötőben

24.hu_Szerkesztoseglatogatas2019.03nemforditva
Szerkesztőség-látogatás a 24.hu-nál

ForditottNap2019.03.KOS-57-58
Fordított nap, főszerepben a diákok: Beugró

A Farkas-fiúk korfball-fináléra mennek

Újabb kihelyezett műhelyfoglalkozás

Legutóbb futsal-meccsen jártak közvetíteni a Farkos Norbert (Spíler Tv) vezette műhely tagjai. Nem sokkal később egyikük már a sportág válogatott meccsét kommentálhatta: Juhász Bence (KOS-57.) első tévés közvetítése címmel számoltunk be róla, ITT.

Most szombaton (2019.05.11.) országos bajnoki döntőre mennek, természetesen kamerával és mikrofonnal: a korfball-fináléra, Dunakeszire.

korfballFfiNo

A holland eredetű labdajáték a világ egyetlen csapatsportja, amelyet lányok és fiúk együtt, közös együttesben játszhatnak. A játék célja a futball-labda méretű, ám annál valamivel nehezebb korfball-labda hálóba juttatása.

(Sporttörténeti adalék: asztaliteniszben, teniszben létezik vegyes páros; férfidominanciával; ha nem is annyira, mint ahogy száz éve írta a Pesti Est című lap sporttudósítója erről a verseny számról a budapesti pingpong-vébén: "férfi egyes hölgyakadállyal".)

Pénteken újra kirándul a Farkas-műhely, Keléék korábban kezdenek

Most mutasd meg: futsal
 – az egyik legnehezebben közvetíthető sportág

KeleJanosNemKOSzsanerFarkasNorbertPortre

Pénteken a szokásosnál jóval előbb, már 4 órakor kezdődik Kele János (balról) műhelye, hogy a szinte azonos összetételű másik aznapi csoport tagjai kiérjenek Budaőrsre, a jónevű Aramis futsalklub meccsére.
Farkas Norbert (jobbra) műhelye ugyanis a tévés szemszögből az egyik legnehezebben követhető sportág közvetítésével próbálkozik. 

Kapaszkodj, jön a futsal!

futsal-magyar-kupa--dontoben-az-eto_2017-02-11

Róluk mondhatsz véleményt a hétvégi televíziós gyakorlatban a KOS-ban

Gulácsi, Szalai, Orbán, vagy épp Dzsudzsák és társai...
MagyarSzurkolok_Szlovakia2019

Kik voltak a legjobbjaink a szlovákok ellen, vagy kik játszottak elfogadhatatlanul, ki a kedvenced, kit nem kedvelsz? – most mindezt előadhatod, sőt, elő kell adnod. A hétvégi televíziós gyakorlatban háromfős műsorvezetői csoportok foglalnak állást egy-egy magyar sztársportolóval kapcsolatban (nemcsak focistát választhatsz, természetesen). De mindenkiből készülj, mert diák-kollégáid is "hoznak" egy-egy kedvencet vagy antikedvencet.

X-Faktor, Áll az alku, DTK, Majka, Liptai és a többiek... 

Szerinted is ők nyújtották a "legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket a klasszikus kritikai szempontok alapján" az elmúlt esztendőben?

Erről is – illetve elsősorban a díjazottakról és a "csak" a jelölésig jutó sztárokról, celebekről – mondhatsz véleményt a hétvégi televíziós feladatban.Tájékozódj és válassz egy kedvenc (negatív "kedvenc" is lehet) jelköltet, akiről markáns véleményed van.

tv-dij2019

A szakmédia 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja 2019-es jelöltjei (kövér betűvel a végső győztesek):

Bővebben...

További cikkeink...

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés