Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Aktuális

Élő közvetítések a KOS-ban, 2019 őszén

Mit szólnál egy októberi
Fradi EL-meccshez?
FTCunnep2019

és egy novemberi
Real–PSG BL-rangadóhoz?
real-madrid_psg

Közvetíts úgy, ahogy Hajdú B. (KOS-1., M4 Sport) vagy Méhes (KOS-8., Sport Tv) és a többiek!
A KOS egyik legnagyobb varázsa, hogy nagyjából a profi riporterekkel azonos körülmények között közvetíthetsz off-tube egy-egy kiemelkedő sporteseményt az iskolában.

A 2019-es őszi szemeszteren a tervek szerint egy október 3-ai Fradi-meccs (EL) és a november 26-ai Real Madrid–Paris SG BL-rangadó szerepel a focikínálatban; de természetesen a Forma-1 és több további sportág is sorra kerül.

PRE-KOS2017majusDHfociOff-tube

Mesés fizetések a sportsajtóban

Magyarra fordítva 700 000 – 1 300 000 forintért csábítják a legjobb sportújságírókat Angliában 

MarosiGergely20portre2016NSO_vagvaMarosi Gergely (KOS-20.) egykori ösztöndíjasunk, napjaink egyik legjobb magyar szabadúszó sportújságírója summázott így a 24.hu foci-podcastjében. A téma: gyökeresen megváltozhat a sportmédia a közeljövőben.
Athletic_Logo_egybetuA forradalmat az Egyesült Államok után Nagy-Britanniában hódító útjára indult The Athletic indította.

Vigyázat, ez nem bulvár! Nem Magyarországon (de már Európában), nem mindenkinek szólnak a mesés fizetések (max. 50-100 kollégának), idehaza nem ez a helyzet (most még) és nem is a hazai újságírókat csábítják külföldre.

A témáról először ITT írtunk, július 22-én.

Alapvetően átalakulhat 
a fociújságírás –
Premier League-gel kezdik
PremierLeague2019-20

Bővebben...

Gyuri bácsit ünnepelte Magyarország

100. születésnapján
Galavits Patrik (KOS-53.) is
köszöntötte a médiasztár
Bálint gazdát

GalavitsPatrik53_BalintGazda100_2019

A magyar média doyenje 50 évesen kezdett el tévézni és sikeres kertészmérnökből médiasztár lett.
Bálint Györgyöt az Ablak című tévéműsor tette ismertté és sikeressé. Remekül mesél, mesésen ír még ma is! 
Születésnapján szinte a teljes hazai média köszöntötte (nagy szó!), a Klubrádió részéről egykori diákunk, Galavits Patrik (KOS-53.). ITT olvasható, illetve hallgatható, sőt videófelvétel is készült!

Megrohamoztuk Mogyoródot

Forma-1_mediaigazolvany_2019

SzeleczkyAdam_Petrovics-MereiAndrea_Forma-1_Hungaroring2019
Pirosban Szeleczky Ádám tanárunk és
Petrovics-Mérei Andrea (KOS-11.); M4 Sport

Bővebben...

Az örökifjú Beck Mónika (KOS-38.) visszatér

Hajrá, Mónika!

BeckMonika38_2019

Szív Futónagykövet Magyarország (2013), MOB Fair Play-díj (2015), Global Heroes (2016) és még számos elismerés, meg persze cikkek, riportok, könyvek és tévés anyagok fémjelzik Beck Mónika (KOS-38.) médiapályafutását.

Elsősorban az egészséges életmódról, a sportról, a gyógyulásról írt, s most – ahogy ő maga közzétette a Facebookon – újra nekivág.

"Úra kezdek mindent, haladok előre lépésről lépésre és az őszi pacemaker-cserét követően, újra álmodhatok, újra célokat tűzhetek ki magam elé.

BeckMonika38_korhaz_maci_toll_2019.jpg

Egy kedves barátom meglepett egy színes varázstollal, hogy az élményeimet továbbra is osszam meg az emberekkel, a betegtársakkal. Ígérem, életre keltem majd a sportos élményeimet.

Addig pedig élvezem a mozgás minden formáját - a sétát, a kerékpárt és a mellúszást - megadott szigorú szabályok között

Egykori tanárát gyászolja a KOS

Elhunyt Simon József
sportújságíró

SimonJozsef_Nsp_Portre

Hatvannégy éves korában autóbalesetben elhunyt Simon József, aki 1987 júliusa óta volt a Nemzeti Sport munkatársa, majd rovatvezetője, szerkesztője.

Pedagógusból lett sportújságíró (mindenekelőtt kézilabda, kézilabda és kézilabda!), "a sportlap" munktársaként kis ideig a KOS-ban élte ki tanári elhivatottságát. 1994-ben oktatott iskolánkban.

További cikkeink...

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés