Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Aktuális

Mesés fizetések a sportsajtóban

Magyarra fordítva 700 000 – 1 300 000 forintért csábítják a legjobb sportújságírókat Angliában 

MarosiGergely20portre2016NSO_vagvaMarosi Gergely (KOS-20.) egykori ösztöndíjasunk, napjaink egyik legjobb magyar szabadúszó sportújságírója summázott így a 24.hu foci-podcastjében. A téma: gyökeresen megváltozhat a sportmédia a közeljövőben.
Athletic_Logo_egybetuA forradalmat az Egyesült Államok után Nagy-Britanniában hódító útjára indult The Athletic indította.

Vigyázat, ez nem bulvár! Nem Magyarországon (de már Európában), nem mindenkinek szólnak a mesés fizetések (max. 50-100 kollégának), idehaza nem ez a helyzet (most még) és nem is a hazai újságírókat csábítják külföldre.

A témáról először ITT írtunk, július 22-én.

Alapvetően átalakulhat 
a fociújságírás –
Premier League-gel kezdik
PremierLeague2019-20

Bővebben...

Gyuri bácsit ünnepelte Magyarország

100. születésnapján
Galavits Patrik (KOS-53.) is
köszöntötte a médiasztár
Bálint gazdát

GalavitsPatrik53_BalintGazda100_2019

A magyar média doyenje 50 évesen kezdett el tévézni és sikeres kertészmérnökből médiasztár lett.
Bálint Györgyöt az Ablak című tévéműsor tette ismertté és sikeressé. Remekül mesél, mesésen ír még ma is! 
Születésnapján szinte a teljes hazai média köszöntötte (nagy szó!), a Klubrádió részéről egykori diákunk, Galavits Patrik (KOS-53.). ITT olvasható, illetve hallgatható, sőt videófelvétel is készült!

Alapvetően átalakulhat
a fociújságírás –
Premier League-gel kezdik
PremierLeague2019-20

Egy fizetős amerikai sportújság épp most alakítja át a legendás brit fociújságírást, és az online sajtót általában.

(A RadioTimes és a 444.hu nyomán)

♦ A The Athletic azoknak is megmutathatja a sajtó közeljövőjét, akiket egyáltalán nem érdekel a sport és a foci.

♦ A modelljük röviden: minden fizetős, reklámok nincsenek, az olvasók cserébe a legjobb szerzőket kapják, akiket annyira megfizetnek, hogy csak jót kell írniuk.

♦ A médiavállalkozás Amerikában három éve rakétázik, most indul a világ meghódítása Nagy-Britanniával és a Premier League-gel.

Bővebben...

Az örökifjú Beck Mónika (KOS-38.) visszatér

Hajrá, Mónika!

BeckMonika38_2019

Szív Futónagykövet Magyarország (2013), MOB Fair Play-díj (2015), Global Heroes (2016) és még számos elismerés, meg persze cikkek, riportok, könyvek és tévés anyagok fémjelzik Beck Mónika (KOS-38.) médiapályafutását.

Elsősorban az egészséges életmódról, a sportról, a gyógyulásról írt, s most – ahogy ő maga közzétette a Facebookon – újra nekivág.

"Úra kezdek mindent, haladok előre lépésről lépésre és az őszi pacemaker-cserét követően, újra álmodhatok, újra célokat tűzhetek ki magam elé.

BeckMonika38_korhaz_maci_toll_2019.jpg

Egy kedves barátom meglepett egy színes varázstollal, hogy az élményeimet továbbra is osszam meg az emberekkel, a betegtársakkal. Ígérem, életre keltem majd a sportos élményeimet.

Addig pedig élvezem a mozgás minden formáját - a sétát, a kerékpárt és a mellúszást - megadott szigorú szabályok között

Egykori tanárát gyászolja a KOS

Elhunyt Simon József
sportújságíró

SimonJozsef_Nsp_Portre

Hatvannégy éves korában autóbalesetben elhunyt Simon József, aki 1987 júliusa óta volt a Nemzeti Sport munkatársa, majd rovatvezetője, szerkesztője.

Pedagógusból lett sportújságíró (mindenekelőtt kézilabda, kézilabda és kézilabda!), "a sportlap" munktársaként kis ideig a KOS-ban élte ki tanári elhivatottságát. 1994-ben oktatott iskolánkban.

Technikai áttörés, a KOS-ban is

Telefonodon montírozhatsz!

iPhone

Vizsgafilm és felesfilm, riportfilm és etűd, iskolai feladat és videoblog – a KOS-ban eddig is sokféle videó forgott. de sok múlik a vágáson, a montírozáson.

AblakVizsgaKOS-53Studio2017janDHZSiros.SzilagyiB.Som.GyorgyP.TamasiFotoGyenes

Kameráink (ha kell a stúdióműtermünk), technikusunk, operatőrünk rendelkezésre áll, de valljuk be, a legjobb, ha saját telefonoddal mindent saját magad meg tudsz oldani, a tanári útmutatások szerint.

KOS-56-poenkepek_2018osz__Szalagyi56_Metz_Szemann56_Balogh56_FotoUrvariZsofi57_5

Csakhogy eddig az iPhone-osok hátrányban voltak.
Eddig.

Bővebben...

További cikkeink...

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés