Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A legprímább kommentátorok: Csendesné (KOS-48.), Kántor, Kocsis és Simigh (mind KOS-49.)

Banánhéj a közvetítő-állásban
– új arcok a legjobbak között!

Kocsis-Meriadt_Brigitta45CsibeszKocsis-Meriadt Brigitta (KOS-45.), az MTVA szerkesztő-műsorvezetője értékelte a Príma Primissima díjátadó off-tube közvetítését.
Ezúttal is a középmezőny a legnépesebb: a kommentátorok pontosan fele „B” minősítést kapott, 21 százaléka „C”-t, 29 százalék pedig „A”-t.

Ez utóbbiak közül is kiemelkedett Csendesné Dolinay Margit (KOS-48.), továbbá Kántor Fanni, Kocsis Andrea és Simigh Ágnes (mind KOS-49.).
CsendesneDolinayMargit48Portre KantorFanni49ff KocsisAndrea49ff SimighAgnes49ff.jpg 
prima

De még sokkal jobb lehetett volna az összteljesítmény, ha nem követ el fatális hibát az egyik végzős páros. Így írt az értékelő a „banánhéjról”, amin elcsúszott az amúgy legjobb kettős:


A stílust tökéletesen eltaláltátok: volt beszélgetés, volt személyes sztori, volt vélemény és esélylatolgatás, ugyanakkor elhangzottak a „kötelező” információk is. Talán a sportközvetítések rutinja segített, nem tudom, de természetes, profi volt.

Ugyanakkor valami félreértés történhetett a feladatkiosztás során: mi, nézők, a kisfilmek és a köszönőbeszédek alatt sem hallottunk semmit. Ádám érezte is, hogy esetleg beszélni kellene, de Judit olyan magabiztosan leintette, hogy utána meg sem mert mukkanni, csak odabújt Judit mellé a füleshez hallgat.


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés