Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A legprímább kommentátorok: Csendesné (KOS-48.), Kántor, Kocsis és Simigh (mind KOS-49.)

Banánhéj a közvetítő-állásban
– új arcok a legjobbak között!

Kocsis-Meriadt_Brigitta45CsibeszKocsis-Meriadt Brigitta (KOS-45.), az MTVA szerkesztő-műsorvezetője értékelte a Príma Primissima díjátadó off-tube közvetítését.
Ezúttal is a középmezőny a legnépesebb: a kommentátorok pontosan fele „B” minősítést kapott, 21 százaléka „C”-t, 29 százalék pedig „A”-t.

Ez utóbbiak közül is kiemelkedett Csendesné Dolinay Margit (KOS-48.), továbbá Kántor Fanni, Kocsis Andrea és Simigh Ágnes (mind KOS-49.).
CsendesneDolinayMargit48Portre KantorFanni49ff KocsisAndrea49ff SimighAgnes49ff.jpg 
prima

De még sokkal jobb lehetett volna az összteljesítmény, ha nem követ el fatális hibát az egyik végzős páros. Így írt az értékelő a „banánhéjról”, amin elcsúszott az amúgy legjobb kettős:


A stílust tökéletesen eltaláltátok: volt beszélgetés, volt személyes sztori, volt vélemény és esélylatolgatás, ugyanakkor elhangzottak a „kötelező” információk is. Talán a sportközvetítések rutinja segített, nem tudom, de természetes, profi volt.

Ugyanakkor valami félreértés történhetett a feladatkiosztás során: mi, nézők, a kisfilmek és a köszönőbeszédek alatt sem hallottunk semmit. Ádám érezte is, hogy esetleg beszélni kellene, de Judit olyan magabiztosan leintette, hogy utána meg sem mert mukkanni, csak odabújt Judit mellé a füleshez hallgat.


KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés