Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A legprímább kommentátorok: Csendesné (KOS-48.), Kántor, Kocsis és Simigh (mind KOS-49.)

Banánhéj a közvetítő-állásban
– új arcok a legjobbak között!

Kocsis-Meriadt_Brigitta45CsibeszKocsis-Meriadt Brigitta (KOS-45.), az MTVA szerkesztő-műsorvezetője értékelte a Príma Primissima díjátadó off-tube közvetítését.
Ezúttal is a középmezőny a legnépesebb: a kommentátorok pontosan fele „B” minősítést kapott, 21 százaléka „C”-t, 29 százalék pedig „A”-t.

Ez utóbbiak közül is kiemelkedett Csendesné Dolinay Margit (KOS-48.), továbbá Kántor Fanni, Kocsis Andrea és Simigh Ágnes (mind KOS-49.).
CsendesneDolinayMargit48Portre KantorFanni49ff KocsisAndrea49ff SimighAgnes49ff.jpg 
prima

De még sokkal jobb lehetett volna az összteljesítmény, ha nem követ el fatális hibát az egyik végzős páros. Így írt az értékelő a „banánhéjról”, amin elcsúszott az amúgy legjobb kettős:


A stílust tökéletesen eltaláltátok: volt beszélgetés, volt személyes sztori, volt vélemény és esélylatolgatás, ugyanakkor elhangzottak a „kötelező” információk is. Talán a sportközvetítések rutinja segített, nem tudom, de természetes, profi volt.

Ugyanakkor valami félreértés történhetett a feladatkiosztás során: mi, nézők, a kisfilmek és a köszönőbeszédek alatt sem hallottunk semmit. Ádám érezte is, hogy esetleg beszélni kellene, de Judit olyan magabiztosan leintette, hogy utána meg sem mert mukkanni, csak odabújt Judit mellé a füleshez hallgat.


KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés