Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A magyar újságíró-oktatás vezéralakját gyászoljuk

BernathLaszloElhunyt
Bernáth László
(1930-2016)

A legendás Esti Hírlap nyomtatott kiadásának utolsó főszerkesztője volt, 1957-től megszűnéséig dolgozott a lapnál. (Az Esti Hírlap online változatát később szinte csak KOS-osokból álló csapat készítette 2014-2015-ben, Laci bácsi pedig a sztárszerzőnk lett.)

Bernáth László többek között Rózsa Ferenc-díjat, Szabad Sajtó-díjat, Aranytoll életműdíjat kapott, továbbá az antirasszizmusért járó Radnóti-díjat.

Meghatározó alakja volt a magyar újságíró-oktatásnak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiáján nemcsak tanított, évtizedeken át gyártotta a képzési koncepciókat, készített tematikákat, tanterveket. Több tankönyvet is írt.

1990 és 2000 között oktatott a KOS-ban. Indulásától, 1990-től támogatta szakmailag iskolánk elődjét, csak a televíziós képzésre tekintett sokáig kritikus szemmel, majd kifejezetten követésre méltónak tartotta a KOS oktatási koncepcióját.

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés