Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A magyar újságíró-oktatás vezéralakját gyászoljuk

BernathLaszloElhunyt
Bernáth László
(1930-2016)

A legendás Esti Hírlap nyomtatott kiadásának utolsó főszerkesztője volt, 1957-től megszűnéséig dolgozott a lapnál. (Az Esti Hírlap online változatát később szinte csak KOS-osokból álló csapat készítette 2014-2015-ben, Laci bácsi pedig a sztárszerzőnk lett.)

Bernáth László többek között Rózsa Ferenc-díjat, Szabad Sajtó-díjat, Aranytoll életműdíjat kapott, továbbá az antirasszizmusért járó Radnóti-díjat.

Meghatározó alakja volt a magyar újságíró-oktatásnak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiáján nemcsak tanított, évtizedeken át gyártotta a képzési koncepciókat, készített tematikákat, tanterveket. Több tankönyvet is írt.

1990 és 2000 között oktatott a KOS-ban. Indulásától, 1990-től támogatta szakmailag iskolánk elődjét, csak a televíziós képzésre tekintett sokáig kritikus szemmel, majd kifejezetten követésre méltónak tartotta a KOS oktatási koncepcióját.

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.


Végső eredményhirdetés: június 16., szombat, 18.00

(a végzősök bankettje előtt, a Duna Házban!)

PRE - KOS
Keresés