Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A magyar újságíró-oktatás vezéralakját gyászoljuk

BernathLaszloElhunyt
Bernáth László
(1930-2016)

A legendás Esti Hírlap nyomtatott kiadásának utolsó főszerkesztője volt, 1957-től megszűnéséig dolgozott a lapnál. (Az Esti Hírlap online változatát később szinte csak KOS-osokból álló csapat készítette 2014-2015-ben, Laci bácsi pedig a sztárszerzőnk lett.)

Bernáth László többek között Rózsa Ferenc-díjat, Szabad Sajtó-díjat, Aranytoll életműdíjat kapott, továbbá az antirasszizmusért járó Radnóti-díjat.

Meghatározó alakja volt a magyar újságíró-oktatásnak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiáján nemcsak tanított, évtizedeken át gyártotta a képzési koncepciókat, készített tematikákat, tanterveket. Több tankönyvet is írt.

1990 és 2000 között oktatott a KOS-ban. Indulásától, 1990-től támogatta szakmailag iskolánk elődjét, csak a televíziós képzésre tekintett sokáig kritikus szemmel, majd kifejezetten követésre méltónak tartotta a KOS oktatási koncepcióját.

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés