Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A magyar újságíró-oktatás vezéralakját gyászoljuk

BernathLaszloElhunyt
Bernáth László
(1930-2016)

A legendás Esti Hírlap nyomtatott kiadásának utolsó főszerkesztője volt, 1957-től megszűnéséig dolgozott a lapnál. (Az Esti Hírlap online változatát később szinte csak KOS-osokból álló csapat készítette 2014-2015-ben, Laci bácsi pedig a sztárszerzőnk lett.)

Bernáth László többek között Rózsa Ferenc-díjat, Szabad Sajtó-díjat, Aranytoll életműdíjat kapott, továbbá az antirasszizmusért járó Radnóti-díjat.

Meghatározó alakja volt a magyar újságíró-oktatásnak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiáján nemcsak tanított, évtizedeken át gyártotta a képzési koncepciókat, készített tematikákat, tanterveket. Több tankönyvet is írt.

1990 és 2000 között oktatott a KOS-ban. Indulásától, 1990-től támogatta szakmailag iskolánk elődjét, csak a televíziós képzésre tekintett sokáig kritikus szemmel, majd kifejezetten követésre méltónak tartotta a KOS oktatási koncepcióját.

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés