Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A magyar újságíró-oktatás vezéralakját gyászoljuk

BernathLaszloElhunyt
Bernáth László
(1930-2016)

A legendás Esti Hírlap nyomtatott kiadásának utolsó főszerkesztője volt, 1957-től megszűnéséig dolgozott a lapnál. (Az Esti Hírlap online változatát később szinte csak KOS-osokból álló csapat készítette 2014-2015-ben, Laci bácsi pedig a sztárszerzőnk lett.)

Bernáth László többek között Rózsa Ferenc-díjat, Szabad Sajtó-díjat, Aranytoll életműdíjat kapott, továbbá az antirasszizmusért járó Radnóti-díjat.

Meghatározó alakja volt a magyar újságíró-oktatásnak. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiáján nemcsak tanított, évtizedeken át gyártotta a képzési koncepciókat, készített tematikákat, tanterveket. Több tankönyvet is írt.

1990 és 2000 között oktatott a KOS-ban. Indulásától, 1990-től támogatta szakmailag iskolánk elődjét, csak a televíziós képzésre tekintett sokáig kritikus szemmel, majd kifejezetten követésre méltónak tartotta a KOS oktatási koncepcióját.

KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés