Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Még 2014-ben írtuk...

Kiderült: sms-hírt írni is külön művészet...

VagoIstvan2014novKOSMikszathWebA tévés kvízkirály, Vágó István a KOS-ban tartott sajtótájékoztatójáról (2014 novembere) kellett sms-hírt írni a hallgatóknak, még a tanóra alatt...

Akadtak, akik elkapkodták (21 perc után még nem tudhattuk, hova fut ki...), mások elkéstek vele (elaludtak?).
Sokan alaposan túlírták, s ebből kifolyólag már egy másik (szintén jegylevonással járó) hibába is belestek: a műfajtévesztés bűnébe.
Volt, aki túl poénosra, más túl szárazra vette.

A KOS 48. és 49. évfolyamának közös átlaga 3,88 (volt már rosszabb...),
de csak 11% jutott el a jelesig,
63% lett jó rendű,
20% közepes,
6% pedig csak megfelelt.

Külön örömöt jelentett viszont, hogy míg sokan hozták megszokott magas színvonalukat, több új diák is bejelentkezett a „jelesek klubjába”.

A legjobbak:
DuzsMihalyGergely49ff  GulyasLili49  KoromMilan48ffSzuk  OszvaldRichardGergely49ff  PocsaiMarta49ff  SzaboLilla49
Duzs Mihály Gergely (KOS-49.), Gulyás Lili (KOS-49.), Korom Milán (KOS-48.), Oszvald Richárd Róbert (KOS-49.), Pocsai Márta (KOS-49.), Szabó Lilla (KOS-49.).

IdezojelLentFentVágó István szombaton másfélórás sajtótájékoztatót tartott a Komlósi Oktatási Stúdióban. A riporteriskola diákjai elsősorban szkepticizmusáról kérdezték.

Szombat, Budapest, Sajtóház. Vágó István kvízkirály sajtótájékoztatót tart. Stílus, tudás, intelligencia, nagypapás bölcsesség, Vágós orgánum. Vágod?

Egy laza cigarettával zárult Vágó István sajtótájékoztatója szombaton a KOS-ban. Politika, hit, szkepticizmus és rengeteg bosszantó kérdés. Mind megkaptuk és ő is megkapta.

Szombaton, a KOS sajtótájékoztatóján Vágó István volt a vendég. A szkeptikus kvízmester hosszú válaszokat adott a hallgatók kérdéseire.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés