Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az első 2017/18-as vizsgaeredmények

Remekeltek a végzősök,
Bodó Zsombor: dupla 5-ös!

FociBLnagy

A labdarúgó BL egyik mérkőzése köré építettek több mint kétórás (!) műsort élőben (!) a vizsgázó sportosok a KOS-ban.

„A hajótok ugyan helyenként kisebb-nagyobb viharba keveredett, de nem süllyedt el, sőt partot is ért” – kezdi általános értékelését ennek a feladatnak a vizsgaelnöke, Németh Kornél (KOS-31.), a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, az RTL Klub és a Sportklub korábbi kommentátora, az Eszterházy Károly Főiskola tanára, iskolánk egykori ösztöndíjas tanulója.

BodoZsombor54ffA legjobbnak a vizsgamenő Bodó Zsombor (KOS-54.) bizonyult: kommentátori és szakértői munkájára is jelest kapott, egyedüliként a teljes mezőnyből. (Az előző félévben is sokkal jobban helytállt a vizsgán, mint a korábbi feladatokban.)

Valamennyi végzős hallgató kíválóan szerepelt, igaz, a vártnál kevesebben választották ezt a megmérettetést. Átlaguk: 4,6.

A kezdők (KOS-55.) és a végzős (KOS-54.) hallgatók együttes eredménye is majdnem eléri a 4-es átlagot, ami azért ritkaságszámba megy.

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés