Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az első 2017/18-as vizsgaeredmények

Remekeltek a végzősök,
Bodó Zsombor: dupla 5-ös!

FociBLnagy

A labdarúgó BL egyik mérkőzése köré építettek több mint kétórás (!) műsort élőben (!) a vizsgázó sportosok a KOS-ban.

„A hajótok ugyan helyenként kisebb-nagyobb viharba keveredett, de nem süllyedt el, sőt partot is ért” – kezdi általános értékelését ennek a feladatnak a vizsgaelnöke, Németh Kornél (KOS-31.), a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, az RTL Klub és a Sportklub korábbi kommentátora, az Eszterházy Károly Főiskola tanára, iskolánk egykori ösztöndíjas tanulója.

BodoZsombor54ffA legjobbnak a vizsgamenő Bodó Zsombor (KOS-54.) bizonyult: kommentátori és szakértői munkájára is jelest kapott, egyedüliként a teljes mezőnyből. (Az előző félévben is sokkal jobban helytállt a vizsgán, mint a korábbi feladatokban.)

Valamennyi végzős hallgató kíválóan szerepelt, igaz, a vártnál kevesebben választották ezt a megmérettetést. Átlaguk: 4,6.

A kezdők (KOS-55.) és a végzős (KOS-54.) hallgatók együttes eredménye is majdnem eléri a 4-es átlagot, ami azért ritkaságszámba megy.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés