Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az olvasás éjszakája, közvélemény-kutatás, sztárinterjúk

Kimegyünk
az életbe!

Hamarosan már elkészítheted életed első igazi interjúját. Mint egy igazi riporter: mehetsz beszélgetésre Hajdúbéhez, Novodomszkyhoz, Szujóhoz, Vadon Janihoz, akihez csak akarsz, az egykori KOS-hallgatók közül. (A közelgő hetek feladata lesz.)

Előtanulmányként

LaszloAgnesPortrea magyar „könyves interjúkirálynő", László Ágnes óráját hallgathatod meg az interjú- és riportkészítés fortélyairól. Ráadásul nem akármilyen program helyszínén: az Örkény-könyvesboltban, ahol aznap délután vetélkedőn vehetsz részt, este pedig jön Az olvasás éjszakája (cikkírási feladat!);

AzolvasasEjszakaja.jpg

EstiHirlapaz emberek véleményét kell kikérned (KOS-hallgatókét és másokét, a Sajtóházban, az utcán...), kérdőíves kutatással, olvasási szokásaikról, az Esti Hírlapról;

KOSmikrofonsztárokkal, ismert emberekkel készíthetsz úgynevezett odalépős interjút, a Kovácsi-médiadíj ünnepélyes átadása után, a Sajtóházban.

AzolvasasEjszakaja.jpg

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés