Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az olvasás éjszakája, közvélemény-kutatás, sztárinterjúk

Kimegyünk
az életbe!

Hamarosan már elkészítheted életed első igazi interjúját. Mint egy igazi riporter: mehetsz beszélgetésre Hajdúbéhez, Novodomszkyhoz, Szujóhoz, Vadon Janihoz, akihez csak akarsz, az egykori KOS-hallgatók közül. (A közelgő hetek feladata lesz.)

Előtanulmányként

LaszloAgnesPortrea magyar „könyves interjúkirálynő", László Ágnes óráját hallgathatod meg az interjú- és riportkészítés fortélyairól. Ráadásul nem akármilyen program helyszínén: az Örkény-könyvesboltban, ahol aznap délután vetélkedőn vehetsz részt, este pedig jön Az olvasás éjszakája (cikkírási feladat!);

AzolvasasEjszakaja.jpg

EstiHirlapaz emberek véleményét kell kikérned (KOS-hallgatókét és másokét, a Sajtóházban, az utcán...), kérdőíves kutatással, olvasási szokásaikról, az Esti Hírlapról;

KOSmikrofonsztárokkal, ismert emberekkel készíthetsz úgynevezett odalépős interjút, a Kovácsi-médiadíj ünnepélyes átadása után, a Sajtóházban.

AzolvasasEjszakaja.jpg

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés