Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az olvasás éjszakája, közvélemény-kutatás, sztárinterjúk

Kimegyünk
az életbe!

Hamarosan már elkészítheted életed első igazi interjúját. Mint egy igazi riporter: mehetsz beszélgetésre Hajdúbéhez, Novodomszkyhoz, Szujóhoz, Vadon Janihoz, akihez csak akarsz, az egykori KOS-hallgatók közül. (A közelgő hetek feladata lesz.)

Előtanulmányként

LaszloAgnesPortrea magyar „könyves interjúkirálynő", László Ágnes óráját hallgathatod meg az interjú- és riportkészítés fortélyairól. Ráadásul nem akármilyen program helyszínén: az Örkény-könyvesboltban, ahol aznap délután vetélkedőn vehetsz részt, este pedig jön Az olvasás éjszakája (cikkírási feladat!);

AzolvasasEjszakaja.jpg

EstiHirlapaz emberek véleményét kell kikérned (KOS-hallgatókét és másokét, a Sajtóházban, az utcán...), kérdőíves kutatással, olvasási szokásaikról, az Esti Hírlapról;

KOSmikrofonsztárokkal, ismert emberekkel készíthetsz úgynevezett odalépős interjút, a Kovácsi-médiadíj ünnepélyes átadása után, a Sajtóházban.

AzolvasasEjszakaja.jpg

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés