Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Az olvasás éjszakája, közvélemény-kutatás, sztárinterjúk

Kimegyünk
az életbe!

Hamarosan már elkészítheted életed első igazi interjúját. Mint egy igazi riporter: mehetsz beszélgetésre Hajdúbéhez, Novodomszkyhoz, Szujóhoz, Vadon Janihoz, akihez csak akarsz, az egykori KOS-hallgatók közül. (A közelgő hetek feladata lesz.)

Előtanulmányként

LaszloAgnesPortrea magyar „könyves interjúkirálynő", László Ágnes óráját hallgathatod meg az interjú- és riportkészítés fortélyairól. Ráadásul nem akármilyen program helyszínén: az Örkény-könyvesboltban, ahol aznap délután vetélkedőn vehetsz részt, este pedig jön Az olvasás éjszakája (cikkírási feladat!);

AzolvasasEjszakaja.jpg

EstiHirlapaz emberek véleményét kell kikérned (KOS-hallgatókét és másokét, a Sajtóházban, az utcán...), kérdőíves kutatással, olvasási szokásaikról, az Esti Hírlapról;

KOSmikrofonsztárokkal, ismert emberekkel készíthetsz úgynevezett odalépős interjút, a Kovácsi-médiadíj ünnepélyes átadása után, a Sajtóházban.

AzolvasasEjszakaja.jpg

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés