Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Berkesi Judit (KOS-42.) bátor húzása: „megoldás” elmaradt interjú esetére

Üres széknek felolvasott kérdések,
Berkesi és KOS módra

BerkesiJudit42.M4SportUresSzek2017.06.11

A legutóbbi (2017.05.21.) félévi vizsgateszt nyitókérdésében többek között arra kellett felelniük a KOS kezdő, sportszakos hallgatóinak: mit tehet a riporter és a szerkesztő, hogyha nem tud közölhető nyilatkozatot kieszközölni egy fontos témában az illetékestől.

/Helyes válaszként ezt vártuk:
1) megpróbálom meggyőzni, rávenni az illetékest: ez közérdek, nyilatkozzon!;
2) az off the record kapott információkból kiindulva másoknál próbálom körüljárni a témát;
3) stand up-ot mondok a kamerába, közölve: az illetékes döntött úgy, hogy elmarad a nyilatkozat;
4) válaszok hiányában is közzéteszem az eredeti kérdéseket, amelyekre nem érkezett közölhető válasz./

Erre három héttel később (2017.06.09.) az élet pontosan ugyanezt produkálta, labdarúgó-válogatottunk két nappal korábbi andorrai veresége után. Berkesi Judit (KOS-42.) műsorvezető pedig – nyílván az adás szerkesztőjével és a csatorna vezetőivel is egyeztetve – egyenes adásban pontosan azt tette, amit a tesztet kitöltő KOS-osoktól is vártunk. / 3)-as és 4)-es válasz./

A focikapitány visszalépett,
az M4 nem hátrált

Mielőtt idézzük az origo.hu beszámolóját a magyar televíziózás történetében nem túl sűrűn előfordult, bátor húzásnak számító esetről, a bulváros félreértékeléseket elkerülendő:
Berkesi Juditnak nyilván nem volt tudomása arról, hogy milyen kérdések/válaszok szerepeltek egykori médiaiskolájának aktuális vizsgatesztjében. De az is biztos, hogy valamennyi KOS-évfolyam tananyagában szerepelt,mit tegyünk elmaradt nyilatkozat esetén, illetve hogyan oldjuk meg az off the record helyzeteket.


m4sport.huLOGOOrigoLOGO2015.jpgBernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak adott volna interjút vasárnap, ám azt nem sokkal előtte lemondta. 

A hetekkel ezelőtt leegyeztetett interjút vasárnap délután vették volna fel, 19 órakor adták volna le, a beharangozott műsor el is kezdődött, Berkesi Judit műsorvezetőnő azonban közölte, hogy háromnegyed órával a felvétel előtt kapták a hírt, hogy Bernd Storck nem szeretne nyilatkozni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség felajánlotta, hogy egy játékos és a sajtófőnök bemegy a stúdióba Storck helyett, de az M4 ebből nem kért. Berkesi Judit ezután felolvasta a kérdéseket, amelyeket feltettek volna a szövetségi kapitánynak.

Berkesi Judit a következő kérdéseket tette fel az üres széknek:

BerkesiJudit42.M4SportUresSzek2017.06.11

♦ Hogy telt az elmúlt másfél napja, elgondolkodott-e azon, hogy a vereség után felajánlja a lemondását?

♦ Megbánta-e azt, hogy lemondott néhány NB I-ben szereplő játékosról az Andorra elleni mérkőzés előtt? Figyelembe véve azt, hogy közel tíz játékos hiányzott különféle okok miatt (sérülés), elgondolkodott-e azon, hogy a horvát bajnokság gólkirályát, Futács Márkót, vagy Nikolics Nemanját behívja-e a keretbe?

♦ Mi volt a probléma, főleg az első félidőben? Voltak ennek előjelei? Miben érzi magát felelősnek a vereség után Bernd Storck?

♦ A mérkőzés után Dzsudzsák Balázs interjút adott. Ebben a csapatkapitány azt mondta, hogy „ki is lehetett volna ebből szállni". Mire gondolhatott a játékos? Tényleg lehettek egyes játékosoknak hozzáállásbeli problémái?

♦ Hogyan lehet most a szurkolók megrendült bizalmát visszaszerezni?

♦ Az MLSZ sportigazgatójaként hogy látja, mi történt a válogatottal az elmúlt egy évben? Egy évvel ezelőtt a mennyben voltunk, most a pokolban vagyunk. Hogyan látja ezt?

AZ ADÁS ITT TEKINTHETŐ MEG!

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés