Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Búcsúzunk Kovalik Mártától, egykori tanárunktól

Elment a szépkorú tinédzser

KovalikMartaArchivFoto

Kovalik Márta (1929–2018) a régi, szalagos vágóasztalnál a Magyar Rádióban

Fodor János főszerkesztő megemlékezése

A legendás szerkesztő, Kovalik Márta meghalt. 
Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia-díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma. 58 évig volt a ma már tán nem is létező Magyar Rádió munkatársa!
Szépkorú tinédzser, írtam a Rádió Bézs honlapján a fényképe alá. A szeme már nem, de szelleme, aranytolla még mindig csillog. Utóbbi, a legnagyobb szakmai kitüntetés, életműdíj. 

Márta, a magyar-történelem szakos tanár, aki tanított egyetemeken és főiskolákon, aki tanácsokat adott még a múlt héten is nekem, elaludt. 
Jó nekünk, hogy velünk volt.

A 2018 februárjában elhunyt rádiós legenda 2001-től tanított a KOS-ban.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés