Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Búcsúzunk Kovalik Mártától, egykori tanárunktól

Elment a szépkorú tinédzser

KovalikMartaArchivFoto

Kovalik Márta (1929–2018) a régi, szalagos vágóasztalnál a Magyar Rádióban

Fodor János főszerkesztő megemlékezése

A legendás szerkesztő, Kovalik Márta meghalt. 
Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia-díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma. 58 évig volt a ma már tán nem is létező Magyar Rádió munkatársa!
Szépkorú tinédzser, írtam a Rádió Bézs honlapján a fényképe alá. A szeme már nem, de szelleme, aranytolla még mindig csillog. Utóbbi, a legnagyobb szakmai kitüntetés, életműdíj. 

Márta, a magyar-történelem szakos tanár, aki tanított egyetemeken és főiskolákon, aki tanácsokat adott még a múlt héten is nekem, elaludt. 
Jó nekünk, hogy velünk volt.

A 2018 februárjában elhunyt rádiós legenda 2001-től tanított a KOS-ban.

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés