Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Bus István „Az év nagyelőadója″ a KOS-ban, 2016-ban

„Jófej és nagyon ért hozzá..."

– kommentálta Bus Istvánra (KOS-12.), a Playboy főszerkesztőjére leadott voksát egy hallgató.
Nem egyedül gondolta így.

BusIstvan12ff

BusIstvan12Zsaner2015SzukWebTukor

A diákok döntése értelmében így Vitray Tamás, Sors Tamás (†), Schmitt Pál, Horvát János, Kepes András, Geszti Péter, Réz András, Vámos Miklós, György Péter, Verebes István, Farkasházy Tivadar, Görög Ibolya, Vujity Tvrtko, Szilágyi János, Fodor János, Bakáts Tibor, Szalay Ádám, Jakupcsek Gabriella, Borókai Gábor, Gundel Takács Gábor, Szujó Zoltán, Vágó István, Al Ghaoui Hesna, Szegvári Katalin, Erdélyi Zsolt „Superman”, Murányi Marcell után „Busi” nyerte AZ ÉV NAGYELŐADÓJA 2016 címet a Komlósi Oktatási Stúdióban.

Bus István a 27. nyertes ebben a kategóriában, de csak a második, aki egykori iskolájában tanárként is győzni tudott. A rengeteg tévés között pedig a negyedik, aki főállású újság-főszerkesztőként hódította el a díjat.

A KOS az Év tanára választása a világ legtisztább szavazása. A hallgatók voksolnak (évente kétszer, a félévzáró vizsgák során), név nélkül. A győzelem pedig semmiféle díjjal, pénzzel, jutalommal nem jár – „csak″ elismeréssel.

Érdekek, lobbizás, csalás tehát kizárva.

S mégis rangja, presztizse van!
(Olyannyira, hogy évről évre többen tesznek erőfeszítést, hogy azt is megtudják, kik és hány szavazatot kaptak azok, akik már nem nyerhetnek, a kiírás szerint ugyanis ezt a címet mindenki csak egyszer kaphatja meg.)

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés