Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Csepelyi Adrienn, Haraszti Ádám, Harle Tamás, L. Dézsi Zoltán, Komlósi Gábor, Kovács Brigitta

Mindenkire egy óra jut (sőt...)

Nem klasszikus vizsga, nem feleltetés és nem leckéztetés, nem számonkérés és szigorkodás, nem is "gyóntatás", de: ELEMZÉS, ÉRTÉKELÉS, KIVESÉZÉS, KRITIKA, ÚTMUTATÁS, BÍZTATÁS és egyszer-egyszer buktatás is.

Ez az úgybevezett félévzáró vizsgabeszélgetés a KOS-ban: egy-egy féléve végén járó diák és két-két tanár között, bő egy órában.

Felevzaro_tanaritablo2020jan_KOS-59.jpg
Az öt napon át egymást váltó "vizsgáztatók" személyében minden jellemző szak, műnem és műfaj külön képviselőt kapott: 
Csepelyi Adrienn (írottsajtó, online, rádió), Haraszti Ádám(sporttelevíziózás), Harle Tamás (újságírás, könyvkiadás), L. Dézsi Zoltán (televíziós riport), valamint a KOS részéről Komlósi Gábor igazgató és Kovács Brigitta oktatásvezető.

Felevzaro_tanaritablo2020jan_KOS-59.jpg

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés