Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Egy álom kezdete...

Leendő diákjaink
a (PRE-)KOS-ról

Koltai-KissBorbala53.KOSkonyvvelAlszikWeb

HallgatosagPRE-KOS2016szept

Érdekes volt úgy ülni a teremben, hogy mögöttünk a nagy falon az iskolában végzett diákok bekeretezett címlapképei figyeltek bennünket. 
Ha nekik sikerült befutniuk, borítóoldalra kerülniük, akkor nekem miért ne menne ugyanez?!

NagyhajuFiuPRE-KOS2016szeptRadio-Tv-muzeum

Reggel már izgalommal ébredtem, eljött a NAP… Tudtam, hogy nagyon szuper hétvége előtt állok, hiszen kipróbálhatom magam olyan szituációkban, amikben eddig még soha nem voltam.

Ha rögtönözni kell a kamerába, annyi minden jár a fejemben, annyi mindent szeretnék elmondani, hogy magam is belezavarodok. De hát azért vagyok itt, hogy ezt a problémát helyre tegyük!

Az ajtóban két kedves fiatal fogadott, kezembe nyomtak egy adatlapot, elmutogatták, hogy merre menjek. Ott újra egy kedves mosoly fogadott. Kezdtem megnyugodni, hogy nem kell izgulnom, senki nem fog vacsorára megenni.

Szinkronstudio3PRE-KOS2016szeptRadio-Tv-muzeumWebA PRE-KOS-on töltött nagyjából négy óra meggyőzött, hogy a KOS képzése megadja a gyakorlati tudást ahhoz, hogy a tanulók később elhelyezkedhessenek egy szerkesztőségben.

HallgatosagSzukenPRE-KOS2016szeptCA tanárok inspirálnak, bátorítanak, és ha kell – nagyon remélem – éles kritikát fogalmaznak meg. Szerintem a kritikából lehet a legjobban építkezni ahelyett, hogy babusgatnának.

A nap fénypontja Suba Kata sportszerkesztő előadása volt. Görbe tükröt tartott elénk. Szembesített azzal, hogy el kell rugaszkodnom a kliséktől, amelyek az elmúlt években rám ragadtak.

A legnagyobb félelmem az volt, hogy mivel már jó tíz éve túl vagyok az érettségin, mennyire fogok kilógni a korosztályból: miért csak most találom ki, hogy meg akarom valósítani egy álmomat, amely már egészen gyerekkorom óta kísér. A félelem gyorsan tovaszállt mikor megláttam, hogy nem csak én vagyok így ezzel egyedül. A korosztály és az érdeklődési kör is egészen vegyes.

HUN-PORfociA gólösszefoglaló alámondását kétes érzelmekkel éltem meg, mivel jobb teljesítményt vártam magamtól, de ez sok esetben van így… Ez a maximalizmus hátulütője a sok előnye mellett.

Egy nap a PRE-KOS-on mindenképp egy lépés a média felé, s legalább két lépés önmagunk felé az önismereti úton.

KameraprobaKovacsB2016szeptCsak1monitoron„Bemegyek, kijövök, de milyen jóóól kijövök, ha bemegyek!” Esetemben persze a régi reklámdal eltérő értelmezést kap. A Duna Házba bizony bementem (ezt mára videófelvételek sora bizonyítja), és rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodva jöttem ki onnan.

Egy napot töltöttem eddig a Komlósi Oktatási Stúdióban, a rengeteg új információ és az itt ért sok-sok impulzus mégis nehezen hagy pihenni éjszakánként: akad elemezni- és gondolkodni való bőven.

CsopprtkepPRE-KOS-2016szeptC

„Fiam, mi lenne az a foglalkozás, amit legszívesebben űznél?” – kérdezte tőlem édesapám július derekán, miután sikeres közgazdász diplomát szereztem. Úgy érzem, jó helyre vitt az utam és vasárnap délután egy sikeres felvételivel a hátam mögött elmondhatom, hogy az új KOS-os osztály diákja lettem.

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés