Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

El Clásico. Madridban: október 25., 18 óra. A KOS-ban: MÁR MOST VASÁRNAP!

ElClasicoKlubcimerek.Real-BarcelonaReal-sarok
és Barca-barlang
a Sajtóházban! 

FociKorkapcs2013marcSzalaiNikolett45Madrid

Korábban is mindig nagy volt a felhajtás a spanyol bajnoki csúcsrangadóra, remélhetőleg 2014 őszén is kidekorálják a Sajtóházat a KOS-hallgatók!
Real Madrid–Barcelona focimeccs kapcsán lesz:
♦ felkészítő óra, a legnépszerűbb magyar focibloggerrel, Kompanyval (október 19., vasárnap)
KompanyLogo.jpg♦ élő körkapcsolás Budapest (KOStúdió), Madrid (aula) és Barcelona (emelet) között (október 19., vasárnap)
♦ hogyan készítsünk riporteri meccslapot? (Faragó, Hajdú B., Knézy – az igazi, az idősebb –, Komlósi és Vitray eredeti papírjaival)
♦ és természetesen off-tube közvetítés, párban: egy-egy „madridi" és egy-egy „katalán" KOS-riporter (október 25., szombat, 18 óra, a KOSportnap befejezéseként).

KnezyJenoMeccslapKezbenminimeccslapHBI

Szurkold végig, nézd meg, lehetőség szerint „jegyzeteld ki" már a korábbi, vagy felvételről elérhető mérkőzéseket is: térképezd fel a csapatokat, tanuld meg akár hátulról is felismerni a játékosokat, mozgásáról, hajviseletéről stb. stb.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés