Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

El Clásico. Madridban: október 25., 18 óra. A KOS-ban: MÁR MOST VASÁRNAP!

ElClasicoKlubcimerek.Real-BarcelonaReal-sarok
és Barca-barlang
a Sajtóházban! 

FociKorkapcs2013marcSzalaiNikolett45Madrid

Korábban is mindig nagy volt a felhajtás a spanyol bajnoki csúcsrangadóra, remélhetőleg 2014 őszén is kidekorálják a Sajtóházat a KOS-hallgatók!
Real Madrid–Barcelona focimeccs kapcsán lesz:
♦ felkészítő óra, a legnépszerűbb magyar focibloggerrel, Kompanyval (október 19., vasárnap)
KompanyLogo.jpg♦ élő körkapcsolás Budapest (KOStúdió), Madrid (aula) és Barcelona (emelet) között (október 19., vasárnap)
♦ hogyan készítsünk riporteri meccslapot? (Faragó, Hajdú B., Knézy – az igazi, az idősebb –, Komlósi és Vitray eredeti papírjaival)
♦ és természetesen off-tube közvetítés, párban: egy-egy „madridi" és egy-egy „katalán" KOS-riporter (október 25., szombat, 18 óra, a KOSportnap befejezéseként).

KnezyJenoMeccslapKezbenminimeccslapHBI

Szurkold végig, nézd meg, lehetőség szerint „jegyzeteld ki" már a korábbi, vagy felvételről elérhető mérkőzéseket is: térképezd fel a csapatokat, tanuld meg akár hátulról is felismerni a játékosokat, mozgásáról, hajviseletéről stb. stb.

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés