Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

El Clásico. Madridban: október 25., 18 óra. A KOS-ban: MÁR MOST VASÁRNAP!

ElClasicoKlubcimerek.Real-BarcelonaReal-sarok
és Barca-barlang
a Sajtóházban! 

FociKorkapcs2013marcSzalaiNikolett45Madrid

Korábban is mindig nagy volt a felhajtás a spanyol bajnoki csúcsrangadóra, remélhetőleg 2014 őszén is kidekorálják a Sajtóházat a KOS-hallgatók!
Real Madrid–Barcelona focimeccs kapcsán lesz:
♦ felkészítő óra, a legnépszerűbb magyar focibloggerrel, Kompanyval (október 19., vasárnap)
KompanyLogo.jpg♦ élő körkapcsolás Budapest (KOStúdió), Madrid (aula) és Barcelona (emelet) között (október 19., vasárnap)
♦ hogyan készítsünk riporteri meccslapot? (Faragó, Hajdú B., Knézy – az igazi, az idősebb –, Komlósi és Vitray eredeti papírjaival)
♦ és természetesen off-tube közvetítés, párban: egy-egy „madridi" és egy-egy „katalán" KOS-riporter (október 25., szombat, 18 óra, a KOSportnap befejezéseként).

KnezyJenoMeccslapKezbenminimeccslapHBI

Szurkold végig, nézd meg, lehetőség szerint „jegyzeteld ki" már a korábbi, vagy felvételről elérhető mérkőzéseket is: térképezd fel a csapatokat, tanuld meg akár hátulról is felismerni a játékosokat, mozgásáról, hajviseletéről stb. stb.

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés