Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

El Clásico. Madridban: október 25., 18 óra. A KOS-ban: MÁR MOST VASÁRNAP!

ElClasicoKlubcimerek.Real-BarcelonaReal-sarok
és Barca-barlang
a Sajtóházban! 

FociKorkapcs2013marcSzalaiNikolett45Madrid

Korábban is mindig nagy volt a felhajtás a spanyol bajnoki csúcsrangadóra, remélhetőleg 2014 őszén is kidekorálják a Sajtóházat a KOS-hallgatók!
Real Madrid–Barcelona focimeccs kapcsán lesz:
♦ felkészítő óra, a legnépszerűbb magyar focibloggerrel, Kompanyval (október 19., vasárnap)
KompanyLogo.jpg♦ élő körkapcsolás Budapest (KOStúdió), Madrid (aula) és Barcelona (emelet) között (október 19., vasárnap)
♦ hogyan készítsünk riporteri meccslapot? (Faragó, Hajdú B., Knézy – az igazi, az idősebb –, Komlósi és Vitray eredeti papírjaival)
♦ és természetesen off-tube közvetítés, párban: egy-egy „madridi" és egy-egy „katalán" KOS-riporter (október 25., szombat, 18 óra, a KOSportnap befejezéseként).

KnezyJenoMeccslapKezbenminimeccslapHBI

Szurkold végig, nézd meg, lehetőség szerint „jegyzeteld ki" már a korábbi, vagy felvételről elérhető mérkőzéseket is: térképezd fel a csapatokat, tanuld meg akár hátulról is felismerni a játékosokat, mozgásáról, hajviseletéről stb. stb.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés