Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Élő off-tube közvetítéssel zárjuk az óesztendőt

Ritka nagy segítség a KOS-osoknak a közvetítéshez
Pajor-GyulaiLaszlo.DoborDezso.MicheliszNorbertEvSportolojaDijatadas2014decSajtotaj.jpg

SportcsillagokForgoA KOS-félév még átnyúlik jövőre, de 2014 utolsó eseménye a Sportcsillagok Gálaestjének közvetítése lesz az iskolában, december 18-án.
Televíziós gyakorlat: páros, élő off-tube kommentálás.

Dec18.jpg

A legtöbb évben „vakrepülés” az esemény közvetítése, mivel a stúdióban ülő kommentátorok nem tudhatják előre, milyen műsorszámok következnek a díjátadások között.

Most ez másképp lesz!

j

Pajor-Gyulai László (a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, az nb1.hu főszerkesztője; a képen balra) és Dobor Dezső (a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség alelnöke, sajtófőnök; a képen közepen) –mindketten a KOS tanárai – nem mindennapi háttéranyagot biztosítottak iskolánk diákjainak is. Kattints

57. alkalommal hirdetik ki az Év sportolóit

GyurtaHosszu2013

Háromszáz sportújságíró szavazatai alapján alakult ki a végeredmény, melyet a december 18-i gálán hoznak nyilvánosságra és a hagyományoknak megfelelően ekkor vehetik át a díjakat az év legkiválóbb sportolói. 

Az évről évre rangosabb eseményt élőben közvetíti a Duna Televízió 18.30-tól. A címvédők Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, férfi vízilabda válogatott, Benedek Tibor (szövetségi kapitány kategória) és Shane Tusup (edző kategória).
Közülük talán a Tusup házaspárnak van a legtöbb esélye arra, hogy ismételjen.

A képen Gyurta Dániel és Hosszú Katinka

Evsportoloja.SportcsillagokGalaestje2014ffLogo.jpg

A szokásoknak megfelelően díjazzák az év legeredményesebb fogyatékos sportolóit is. Arra viszont most először kerül sor, hogy a nem olimpiai sportágak kiválóságai is részesei lesznek az ünnepi programnak, mivel a teljesítményük értékelésére önálló szavazást írtak ki. 

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy  a szurkolók által leadott több mint 5500 szavazat  alapján az Adidas népszerűségi versenyét sorrendben negyedszer is Michelisz Norbert autóversenyző (felsőképünkön jobbra) nyerte.
Összesen 141 sportoló kapott szavazatot.
Mivel a kitűnő autóversenyző nem tud részt venni a díjátadón, ezért a győztesnek járó serleget a sajtótájékoztatón vette át Horváth Ferenctől, a Horfer serleg Kft. tulajdonosától.

IdezojelLentFentMichelisz Norbert: Nem tudom mi a titka annak, hogy ennyien szavaznak rám, és, hogy évről-évre ennyi kijönnek a WTCC-futamokra. Az elmúlt három év közönségdíjai után azért már számítottam arra, hogy idén is itt lehetek. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen erős mezőnyben érhettem ezt el, például elég csak Hosszú Katinkát említeni. Azt hiszem, hogy versenyzőként még mindig van hova fejlődnöm, és azt gondolom, hogy sikerült tisztelet kivívnom a pályán magamnak, ami nagyon fontos ebben a sportban.

Az eseményen megjelent két olimpiai bajnok is, Rejtő Ildikó vívó és dr. Török Ferenc öttusázó, akik pontosan 50 évvel ezelőtt, a tokiói olimpia évében nyerték el az Év sportolója címet (1964). dr. Török Ferenc különleges személy az eddigi 57 év összes győztesét tekintve, mert ő az egyetlen, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is kiérdemelte a kitüntető Év sportolója/szövetségi kapitánya címet.

IdezojelLentFent

Dr. Török Ferenc: Emlékszem, 1964-ben egész évben veretlen voltam, és az év sportolója cím elnyerésével koronáztam meg az évem. A presztízse már akkor is meg volt ennek a díjnak. 
Bízom benne, hogy tavasszal újra verem az teniszpartnereimet, viszont a mai öttusasport helyzetével már kevésbé vagyok ennyire elégedett.
(Török Ferenc még most is kitűnő kondíciónak örvend, egy sikeres műtétet követően, most már gyógyulóban van.)

IdezojelLentFent

Rejtő Ildikó: A mi időnkben is kiemelt fontosságú volt az év sportolója cím elnyerése.
Ezt bizonyítja, az is, hogy Rejtő Ildikó elhozta magával az 50 évvel ezelőtt kapott plakettjeit és okleveleit, amelyekre a mai napig nagyon büszke.

Eddig 216 alkalommal került sor az ünnepélyes díjátadásra, 1958 és 1984 között az év férfi és női sportolóját és csapatát, 1985 óta az év szövetségi kapitányát, 1995 óta az év edzőjét is megválasztják  minden évben.
A szavazásokon kapott pontok alapján az 57 év alatt Balczó András a legeredményesebb sportoló.
Eddig 28 sportág rendelkezik „dobogósokkal".
A sorban 29. sportágként jelenhet meg az elitben az alpesi sí is, köszönhetően Miklós Edit bravúros olimpiai szereplésének.

A show-műsor fellépői

Cserpes Laura

A 2013-as A Dal című műsor felfedezettje. Azóta már első önálló nagylemeze is megjelent Úgy szállj címmel.

IdezojelLentFent

Cserpes Laura:  Nagy megtiszteltetés, hogy idén is felléphetek a gálán, a következő lemezem első dala is itt kerül bemutatásra. 2015-ben pedig első önálló koncertemre készülök és az iskolapadba is visszaülök, hogy fejlesszem a dzsessz-zenei tudásom.

Pál Dénes. A The Voice televíziós műsor győztese, az A Dal 2013-2014 döntőse, 2014-ben a Sztárban sztár győztese.

IdezojelLentFent

Pál Dénes: Én ugyan csak lelkes szurkolóként, nézőként követem a sportot, de ha szavaztam volna, én is Michelisz Norbira voksoltam volna. A gálaestre egy olyan számmal  készülök, ami egy Eurovíziós dal. 2015-ben pedig terveim között szerepel egy nagy koncert, és fesztiválokra is el szeretnénk eljutni. Remélem, hogy jövőre is meghívást kapok a Sportcsillagok Gálájára."

Kállay-Saunders András. 2014-ben az Eurovíziós Dalfesztivál koppenhágai versenyének magyarországi képviselője, az 5. helyezést érte el. Ugyanitt az év férfi előadója és az év rádiós dala címet is elnyerte. Első önálló lemezén dolgozik jelenleg.

IdezojelLentFent

Kállay Saunders András:  Számomra nagyon fontos a sport (focista lettem volna, ha egy sérülés nem állít meg), és ebből kifolyólag a Sportcsillagok Gálaestje is. Tudom, hogy mennyit kell küzdeni egy sportolónak, ezt anno saját bőrömön keresztül tapasztaltam. A gálán előadom az Eurovíziós Dalfesztiválról ismert Running címú számot, és egy új dalt is bemutatok, ami azt gondolom nagyon passzol az est témájához,  a címe: Champion. Februárban pedig megjelenik az első lemezem Kállay Saunders Band néven.

Dupla páros táncprodukció. A fellépő két páros a világ jelenlegi két legjobb akrobatikus rock and roll junior párosa, felsorolni is nehéz eredményeiket. A világ és Európa-bajnok Király Ádám és Czetl Fanni a 2014-es világranglista első helyezettje, a Világ Kupa ezüstérmes Ilcsik Márk és Novák Dorottya a világranglista második helyezettje.

A Party Girls junior nagyformáció. 2013 és 2014 legjobb akrobatikus rock and roll junior nagyformációja az egész világon. A négyszeres magyar bajnok formáció 2013-ban és 2014-ben is világbajnok lett, 2014-ben Világkupa-győzelmet is szereztek.

Borka Ráhel. 10 éves csellista Budajenőről. A Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola ötödik osztályos kitűnő tanulója.  A MTV Virtuózok tehetségkutató versenyében a kicsik korosztályában egyedül jutott csellistaként a legjobb kilenc közé.

Gembela Gergely. Korosztályának egyik legkiemelkedőbb és legsikeresebb magyar klasszikus gitárosa. Szakmai sikereit többek között olasz, osztrák, görög, cseh és román nemzetközi versenyeken nyert első díjai jelzik.

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium énekkara. A Himnuszt az iskola énekkara adja elő, amely sok szép eredményt ért már el külföldi versenyeken is. Az énekkart Scherzerné Schőn Magdolna vezet.
KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés