Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

(El)helyezkedő KOS-osok

Minden nap
+1 pozitív hír,
egy hónapon át 

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok „helyezkedéseiből” állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot, NAPONTA EGY-EGY ÚJ HÍRREL, 30 napon át (2013. július 5. - augusztus 3.).

30./augusztus 3.
Varga Katalin (KOS-36.) írja:
VivoVb2013BpHétfőtől, augusztus 5-étől Budapesten lesz a vívó világbajnokság, a magyar csapatnak én is tagja vagyok. Az EB-bronzérmünk után (ami júniusban volt Zágrábban) nagyon várjuk a VB-t a Syma-csarnokban.

VargaKatalin3536Portre2013

Valamelyik nap egyébként forgatott velünk a DigiTv, s mint kiderült, a szimpatikus riporter is a KOS-ban végzett. Azonnal megtaláltuk a közös nevezőt! 

29./augusztus 2.
EotvosNatalia46PortreHotMagazin

Újabb jelenlegi, végzős hallgatónk kapott állást a hot! magazinnál: augusztustól Eötvös Natália (KOS-46.) is itt dolgozik, gyakornokként. A nyári szabadságolások idején jut nekik munka elég... Mégis ígérik: szabadnapjaikon tanársegédként közreműködnek a PRE-KOS ingyenes Nyílt Héten. (A többi önkéntesről ITT!)

28./augusztus 1.
JozsaGabor45SzepsegversenyLanyokkalMv2013EgerWebJózsa Gábor (KOS-45.) volt a rangos egri szépségverseny, a Bíboros Szépe műsorvezetője. Közben szorgosan gyakornokoskodik tovább a DigiTv-nél. 

27./július 31.
HurkeczDanielDebrecen2013Hogyan helyezhetjük el a Facebookot az üzleti stratégiánkba, milyen tényezőkön múlhat a siker? – erről tartott érdekes előadást Debrecenben a Kreatív Vonalak stratégiai tervezője, Hürkecz Dániel (KOS-40.). Értesüléseink szerint információdúsra és pörgősre sikeredett a prezentáció, talán csak jobb légzéstechnikával és prozódiával lehetett volna még hatásosabb.EgerszegiAnna
Na ja: félévet halasztott, 4 hónapja még hátra van a KOS-ból és a beszédtechnikai képzésből.
Új, roppant határozott beszéd-tanárnőnkről ITT olvashat(sz).

26./július 30.
HidasiJuditkonyvborito HidasiJuditKonyvAprilisUt2012 HidasiJudit4.konyvKilencBorito2012 rozefroccs2013
Újból kiadták – új borítóval – Hidasi Judit (KOS-18.) első regényét, a Rozéfröccsöt. Merthogy elfogyott! (Az Áprilisi út és a Kilenc is kapható.) Egykori oktatási igazgatónk mindezek mellett elsősorban a babavárásról nyilatkozott a napimama.hu internetes oldalnak.

25./július 29.
BiroLaszlo35Arvizben2013Web„A KOS elvégzé-se után Pécsen szerettem volna elhelyezkedni, szerencsére ez sikerült is. 2 évet dolgoztam a megyei Pannon TV-nél, majd fél évet az MTV Körzeti Stúdió-jában, aztán 2 és fél évet a Pécs TV-nél. Vezettem híradót, voltam felelős szerkesztő, riporterkedtem, magazinműsorokat készítettem a „zöld” magazinoktól kezdve a száraz politikai beszélgetésekig. RTLlogo2010Jelenleg főállás-ban az RTL Híradó pécsi régiós tudósítója vagyok, immáron csaknem fél éve. A kép is ilyen munka közben készült, a nyári dunai árvízkor, stand up előtt.”

Bíró László (KOS-35.)

24./július 28.
BugaMihaly31TakaritWeb BugaMihalyParlamentTv

ParlamentTvkisLOGO

Buga Mihály (KOS-31.) az egyik „legjobb laza fej" volt az iskola történetében (a képen épp az irodát porszívózza, magánszorgalomból), ma már vezető riporter a Parlament Tv-ben.

23./július 27.
VSZaboNoemi42PatikaCimlap2013Rendszeresen ír a Patika Magazinba Vészabó Noémi (KOS-42.), most azonban róla és nemrég megjelent könyvéről (Tükröm, tükröm...) írnak, sőt, címlapra is kerültek!

22./július 26.
HujberDavid36CikkeF-1hvg2013Hujber Dávidnak (KOS-36.) a hét elején megjelent az első cikke a hvg-ben (Forma-1 melléklet).
A hét közepén az F1-live.hu internetes oldal története első professzionális rádiós adását f1_live_logo_whiterögzíthette. ITT hallható, többek közt, a lapigazgató (!) Hujber Dávid.
Mi jöhet még a hétvégén?...
HujberDavid36KOS-mikroronnalHujberDavidPortreRadiostudio2013ff

21./július 25.
SzucsBrigittaZita31Radio2013Szűcs Brigitta (KOS-31.) a közszolgálati rádió adásában, rangot jelentő külső helyszínről.
Nem véletlenül íródott ez a kritika anno a KOS-ban a kizárólag írni akaró kecskeméti lányról:
Nemcsak túlélted, de sikerrel meg is oldottad a stúdiós feladatot. (Korrekt mondatok, nyelvtanilag is minden a helyén, uralkodtál a lámpalázadon stb.) Csakhogy: több van benned, semmint, hogy megrekedj az átlagos, „elmondta...”-szintnél. Ezért – ha viseled! – a több, keményebb kritika, a sok „házi feladat”. Sokkal jobban megy majd, meglátod... 

20./július 24.
NemethAdamAmadeusRadio2013AmadeusRadioSzolnokLogo.jpgNémeth Ádám (KOS-45.), most végzett diákunk: Amadeus Rádió, Szolnok. Bravó! 

19./július 23.
Bulvárból minőségi kereskedelmi csatornává szeretne nőni a StoryTv, amely ugyan a háztartások 77 százalékában fogható, de csak a 14. a hazai kábeltévés rangsorban. Az áttörést elsősorban az egy-két hónap múlva beinduló Hír24 híradótól várják.
PeterfiJuditPortre2010Olyan „nagy neveket” igazoltak, mint Bakos Piroska, Baló György, Bárdos András, M. Kiss Csaba (mind-mind tanított már a KOS-ban!), s a hírek szerint csatlakozik hozzájuk az RTL Klub szerkesztő-riportere, Péterfi Judit (KOS-17.) is.

18./július 22.
HamzokGotfrid41Sportújságírói álmokkal érkezett a KOS-ba, aztán elment a filmezés, montírozás, televíziózás felé, végül mégis az írottsajtónál kötött ki: Hamzók Gottfrid (KOS-41.) a Hír24 internetes portál Sport24 online-szerkesztőségének munkatársa lett.

17./július 21.
KwaysserErika15PortreKwaysser Erika (KOS-15.), az RTL Klub korábbi promóciós igazgatója számos játék- és mesefilm magyar szinkronizálásának produkciós vezetőjeként dolgozik (az SDI Media Hungarynél már 19, a Film-Sound Studionál és a Mafilm Audionál 2, a Pannonia Sound Systemnél 1 alkalommal; többek között az ő irányításával magyarították az Eltűntek sorozatot és a Karácsonyi Éneket). 

16./július 20.
SzaszAdrian45PortreWeb„Ajánlom magamat” rovat Szász Adrián (KOS-45.) most végzett hallgatónktól a közelmúltból: 
világklasszisokkal csevegtem a Gyulai Memorialon (Nemzeti Sport), ugyanaznap a Népszabiban egy csajos rockbandáról írok, a nyári Nők Lapja Évszakokban (amit a cikkemtől függetlenül ajánlok mindenki figyelmébe) pedig fura tanfolyamokat mutatok be. Jó olvasgatást! :)
NemzetiSport4NepszabadsagEvszakokNokLapjaLogo

15./július 19.
SzaboLaszloZsaner2013Helyzet- és hangulatjelentés
Szabó László (KOS-3.) DJ-ből lett egykori HÖOK-elnök, volt államtitkár, az MTVA korábbi kommunikációs igazgatója Facebook-bejegyzéséből:
A Grundon diszkózom. Céges buli, a menedzsment tagjaiból alakult hobbizenekar nyomja éppen. Helyesek. 

14./július 18.
KovacsDaniel42ZsanerSzukKunBalazsKovács Dániel (KOS-42.) a DigiTv-hez, Kun Balázs (KOS-32.) pedig a Torchlight Films Stúdióhoz igazolt a Nemzeti Sport Online-tól, de az NSO Tv-ben még így is többségben vannak egykori hallgatóink, mert a HeszTamas37NSO2011videózsurnaliszták közé leigazolták Hesz Tamást (KOS-37.) a Hathárom.hu-tól.
A Nemzeti Sport szerkesztőségeiben további 7 egykori hallgatónk és 8 tanárunk dolgozik.

13./július 17.
GyetvanCsaba29ParlamentTv2013A Barátok közt egykori népszerű Georgioja, Gyetván Csaba (KOS-29.) hamarosan poli-tológus végzettséget szerez, de addig is műsort vezet a
ParlamentTvkisLOGOOzoneNetworkParlament Tv-ben; az Ozone Network csatornán pedig Hogyan készült?címmel fut sorozata.

GyetvanCsaba29OzonenetworkHogyankeszult2013

Mindent kipróbál, megkóstol, meg- és kiszagol, s közben beszélget a gyártókkal. Az egykori színész igazi rácsodálkozást ígér minden adásban.

12./július 16.
BaliMonika2009SzukPortreJúliusban Bali Mónika (KOS-19., később oktatási igazgató) kapott megbízást a budapesti keresztény konferencia médiaügyeinek irányítására.
VezetesdKonferencia2013Vagy ahogy a sajtófőnöknő fogalmazta: „jump by jump: John Maxwell Magyar-országon, és igazgathatom a médiát. Hűséges vagy, nagy Király”.  

11./július 15.
BanfalviLaura10NemzetiSzinhaz2013HidasiJuditBánfalvi Laura (KOS-10.), a Nemzeti Színház volt sajtósa és Hidasi Judit (KOS-18.) írónő közös PR-céget alapított (mikor ha nem most?!) és azonnal megnyertek egy EU-s pályázot, illetve egy fesztivált, ügyfélnek. Megfizethető áron dolgoznak... 

10./július 14.
DigiSportDemjén Balázstól (KOS-38.) Józsa Gáborig (KOS-45.) összesen öt végzett KOS-hallgató vehetett részt gyakornoki meghallgatáson és kapott bizonyítási lehetőséget a DigiTv sport-szerkesztőségében 2013 nyarán.

9./július 13.
tv2ujNemcsak saját „akadémiája” jelent utánpótlást a Tv2-nek: páldául az Aktív szerkesztőségét is öt egykori KOS-hallgató erősíti, többek között Nagy Mónika (KOS-39.).
NagyMonika39Forgat2013Tv2

8./július 12.
DeakKrisztinaKezilabda2012LondonDeák Krisztina (KOS-23.) lett az augusztusi, magyar-országi U19-es férfi kézilabda-világbaj-nokság sajtófőnöke.
Média-csapatában természetesen jó néhány egykori KOS-hallgató és KOS-tanár (!) is szerepel.

7./július 11.
BaranyAnna38UjsagiroIgazolvany2013Bárány Anna (KOS-38.) már a 61. KOS-os, aki az idén nemzetközi újságíró-igazolványt kapott az iskola által. Néhány perccel azután, hogy átvette, már ezt mutatta és ezt írta a Facebookon: :-)))) Komlósi Oktatási Stúdió,  én igy szeretlek!

6./július 10.
Csík Dániel (KOS-46.) nem akkor fotóztatta magát a gáton, amikor dolgozni kellett (akkor lapátolt, napokon át!), hanem amikor már levonulóban volt az ár.
CskDniel46arviz2013

5./július 9.
operahaz_budapest03BeczeSzilvia29ProfilosPortre2013Web

Az első KOS-os az Operaház színpadán: Becze Szilvia (KOS-29.), a Bartók Rádió korábbi műsorvezetője konferálta a Magyar Állami Operaház Csillagóra című évadzáró gáláját, amelyet a Duna Tv is közvetített.

4./július 8.
VOLTFesztivalBetuk2013Az Edupress Magyar Oktatási Hírügynökség újságírója, a Kultúra.hu munkatársa, s mindemellett élő interjúk készítője a soproni VOLT Fesztiválon: mindez a médiaiskolánkban még csak két éve végzett Szijjártó Anita (KOS-41.). A képen (balra) a Szabó Balázs Bandája folkfunk-együttest „teszi színpadképessé”.
SzijjartoAnitaEloInterjuVOLTSopron2013SzaboBalazsBandaja

3./július 7.

FejszesAttila29CsinibabaGyor2013

Simon bá' renegát fiát, Jenőt játssza nagy sikerrel a Csinibabában 
Fejszés Attila (KOS-29.) 
a hétvégén
a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
(a képen balra).
Színészként is olyan, mint anno a média-iskolában: felemelő...

2./július 6.

VOLTFesztivalLOGO2013Egy boldog ember: DJ Zenit, a „nufunk szcéna megkerülhetetlen fenegyereke” a soproni VOLT Fesztiválon tömegszórakoztat.

BadicsFerenc30ZenitVoltFesztival2013

Amúgy Badics Ferenc néven a KOS-30. meglepetés-ösztöndíjasa volt. Máskülönben meg: Radio Show Host/DJ, itt: Rcko.fm.Columnist/Editor, itt: Playboy és DJ/Producer/Remixer itt: Zenit Incompatible

1./július 5.
VargaKlra46ffHotMagazin

Intern, hot! magazin – 2013 júliusától ez szerepel munka-helyként Varga Klára (KOS-46.), jelenlegi (!) hallgatónk névjegyén, merthogy: „Felvettek, felvettek, felvettek! :)) *.* Megérte a sok izgulást” 
GRATULÁLUNK!

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés