Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

(El)helyezkedő KOS-osok

Minden nap
+1 pozitív hír,
egy hónapon át 

A mínuszos hír általában tényhír, csak az alapinformációt tartalmazza. A mínusz (–) tipográfiai jel, régebben minden hír ezzel kezdődött.
A hírcsokor (van hírbokor is) több összetartozó hírt jelent.
KOS-osok „helyezkedéseiből” állítottunk össze ilyen (kis) hírcsokrot, NAPONTA EGY-EGY ÚJ HÍRREL, 30 napon át (2013. július 5. - augusztus 3.).

30./augusztus 3.
Varga Katalin (KOS-36.) írja:
VivoVb2013BpHétfőtől, augusztus 5-étől Budapesten lesz a vívó világbajnokság, a magyar csapatnak én is tagja vagyok. Az EB-bronzérmünk után (ami júniusban volt Zágrábban) nagyon várjuk a VB-t a Syma-csarnokban.

VargaKatalin3536Portre2013

Valamelyik nap egyébként forgatott velünk a DigiTv, s mint kiderült, a szimpatikus riporter is a KOS-ban végzett. Azonnal megtaláltuk a közös nevezőt! 

29./augusztus 2.
EotvosNatalia46PortreHotMagazin

Újabb jelenlegi, végzős hallgatónk kapott állást a hot! magazinnál: augusztustól Eötvös Natália (KOS-46.) is itt dolgozik, gyakornokként. A nyári szabadságolások idején jut nekik munka elég... Mégis ígérik: szabadnapjaikon tanársegédként közreműködnek a PRE-KOS ingyenes Nyílt Héten. (A többi önkéntesről ITT!)

28./augusztus 1.
JozsaGabor45SzepsegversenyLanyokkalMv2013EgerWebJózsa Gábor (KOS-45.) volt a rangos egri szépségverseny, a Bíboros Szépe műsorvezetője. Közben szorgosan gyakornokoskodik tovább a DigiTv-nél. 

27./július 31.
HurkeczDanielDebrecen2013Hogyan helyezhetjük el a Facebookot az üzleti stratégiánkba, milyen tényezőkön múlhat a siker? – erről tartott érdekes előadást Debrecenben a Kreatív Vonalak stratégiai tervezője, Hürkecz Dániel (KOS-40.). Értesüléseink szerint információdúsra és pörgősre sikeredett a prezentáció, talán csak jobb légzéstechnikával és prozódiával lehetett volna még hatásosabb.EgerszegiAnna
Na ja: félévet halasztott, 4 hónapja még hátra van a KOS-ból és a beszédtechnikai képzésből.
Új, roppant határozott beszéd-tanárnőnkről ITT olvashat(sz).

26./július 30.
HidasiJuditkonyvborito HidasiJuditKonyvAprilisUt2012 HidasiJudit4.konyvKilencBorito2012 rozefroccs2013
Újból kiadták – új borítóval – Hidasi Judit (KOS-18.) első regényét, a Rozéfröccsöt. Merthogy elfogyott! (Az Áprilisi út és a Kilenc is kapható.) Egykori oktatási igazgatónk mindezek mellett elsősorban a babavárásról nyilatkozott a napimama.hu internetes oldalnak.

25./július 29.
BiroLaszlo35Arvizben2013Web„A KOS elvégzé-se után Pécsen szerettem volna elhelyezkedni, szerencsére ez sikerült is. 2 évet dolgoztam a megyei Pannon TV-nél, majd fél évet az MTV Körzeti Stúdió-jában, aztán 2 és fél évet a Pécs TV-nél. Vezettem híradót, voltam felelős szerkesztő, riporterkedtem, magazinműsorokat készítettem a „zöld” magazinoktól kezdve a száraz politikai beszélgetésekig. RTLlogo2010Jelenleg főállás-ban az RTL Híradó pécsi régiós tudósítója vagyok, immáron csaknem fél éve. A kép is ilyen munka közben készült, a nyári dunai árvízkor, stand up előtt.”

Bíró László (KOS-35.)

24./július 28.
BugaMihaly31TakaritWeb BugaMihalyParlamentTv

ParlamentTvkisLOGO

Buga Mihály (KOS-31.) az egyik „legjobb laza fej" volt az iskola történetében (a képen épp az irodát porszívózza, magánszorgalomból), ma már vezető riporter a Parlament Tv-ben.

23./július 27.
VSZaboNoemi42PatikaCimlap2013Rendszeresen ír a Patika Magazinba Vészabó Noémi (KOS-42.), most azonban róla és nemrég megjelent könyvéről (Tükröm, tükröm...) írnak, sőt, címlapra is kerültek!

22./július 26.
HujberDavid36CikkeF-1hvg2013Hujber Dávidnak (KOS-36.) a hét elején megjelent az első cikke a hvg-ben (Forma-1 melléklet).
A hét közepén az F1-live.hu internetes oldal története első professzionális rádiós adását f1_live_logo_whiterögzíthette. ITT hallható, többek közt, a lapigazgató (!) Hujber Dávid.
Mi jöhet még a hétvégén?...
HujberDavid36KOS-mikroronnalHujberDavidPortreRadiostudio2013ff

21./július 25.
SzucsBrigittaZita31Radio2013Szűcs Brigitta (KOS-31.) a közszolgálati rádió adásában, rangot jelentő külső helyszínről.
Nem véletlenül íródott ez a kritika anno a KOS-ban a kizárólag írni akaró kecskeméti lányról:
Nemcsak túlélted, de sikerrel meg is oldottad a stúdiós feladatot. (Korrekt mondatok, nyelvtanilag is minden a helyén, uralkodtál a lámpalázadon stb.) Csakhogy: több van benned, semmint, hogy megrekedj az átlagos, „elmondta...”-szintnél. Ezért – ha viseled! – a több, keményebb kritika, a sok „házi feladat”. Sokkal jobban megy majd, meglátod... 

20./július 24.
NemethAdamAmadeusRadio2013AmadeusRadioSzolnokLogo.jpgNémeth Ádám (KOS-45.), most végzett diákunk: Amadeus Rádió, Szolnok. Bravó! 

19./július 23.
Bulvárból minőségi kereskedelmi csatornává szeretne nőni a StoryTv, amely ugyan a háztartások 77 százalékában fogható, de csak a 14. a hazai kábeltévés rangsorban. Az áttörést elsősorban az egy-két hónap múlva beinduló Hír24 híradótól várják.
PeterfiJuditPortre2010Olyan „nagy neveket” igazoltak, mint Bakos Piroska, Baló György, Bárdos András, M. Kiss Csaba (mind-mind tanított már a KOS-ban!), s a hírek szerint csatlakozik hozzájuk az RTL Klub szerkesztő-riportere, Péterfi Judit (KOS-17.) is.

18./július 22.
HamzokGotfrid41Sportújságírói álmokkal érkezett a KOS-ba, aztán elment a filmezés, montírozás, televíziózás felé, végül mégis az írottsajtónál kötött ki: Hamzók Gottfrid (KOS-41.) a Hír24 internetes portál Sport24 online-szerkesztőségének munkatársa lett.

17./július 21.
KwaysserErika15PortreKwaysser Erika (KOS-15.), az RTL Klub korábbi promóciós igazgatója számos játék- és mesefilm magyar szinkronizálásának produkciós vezetőjeként dolgozik (az SDI Media Hungarynél már 19, a Film-Sound Studionál és a Mafilm Audionál 2, a Pannonia Sound Systemnél 1 alkalommal; többek között az ő irányításával magyarították az Eltűntek sorozatot és a Karácsonyi Éneket). 

16./július 20.
SzaszAdrian45PortreWeb„Ajánlom magamat” rovat Szász Adrián (KOS-45.) most végzett hallgatónktól a közelmúltból: 
világklasszisokkal csevegtem a Gyulai Memorialon (Nemzeti Sport), ugyanaznap a Népszabiban egy csajos rockbandáról írok, a nyári Nők Lapja Évszakokban (amit a cikkemtől függetlenül ajánlok mindenki figyelmébe) pedig fura tanfolyamokat mutatok be. Jó olvasgatást! :)
NemzetiSport4NepszabadsagEvszakokNokLapjaLogo

15./július 19.
SzaboLaszloZsaner2013Helyzet- és hangulatjelentés
Szabó László (KOS-3.) DJ-ből lett egykori HÖOK-elnök, volt államtitkár, az MTVA korábbi kommunikációs igazgatója Facebook-bejegyzéséből:
A Grundon diszkózom. Céges buli, a menedzsment tagjaiból alakult hobbizenekar nyomja éppen. Helyesek. 

14./július 18.
KovacsDaniel42ZsanerSzukKunBalazsKovács Dániel (KOS-42.) a DigiTv-hez, Kun Balázs (KOS-32.) pedig a Torchlight Films Stúdióhoz igazolt a Nemzeti Sport Online-tól, de az NSO Tv-ben még így is többségben vannak egykori hallgatóink, mert a HeszTamas37NSO2011videózsurnaliszták közé leigazolták Hesz Tamást (KOS-37.) a Hathárom.hu-tól.
A Nemzeti Sport szerkesztőségeiben további 7 egykori hallgatónk és 8 tanárunk dolgozik.

13./július 17.
GyetvanCsaba29ParlamentTv2013A Barátok közt egykori népszerű Georgioja, Gyetván Csaba (KOS-29.) hamarosan poli-tológus végzettséget szerez, de addig is műsort vezet a
ParlamentTvkisLOGOOzoneNetworkParlament Tv-ben; az Ozone Network csatornán pedig Hogyan készült?címmel fut sorozata.

GyetvanCsaba29OzonenetworkHogyankeszult2013

Mindent kipróbál, megkóstol, meg- és kiszagol, s közben beszélget a gyártókkal. Az egykori színész igazi rácsodálkozást ígér minden adásban.

12./július 16.
BaliMonika2009SzukPortreJúliusban Bali Mónika (KOS-19., később oktatási igazgató) kapott megbízást a budapesti keresztény konferencia médiaügyeinek irányítására.
VezetesdKonferencia2013Vagy ahogy a sajtófőnöknő fogalmazta: „jump by jump: John Maxwell Magyar-országon, és igazgathatom a médiát. Hűséges vagy, nagy Király”.  

11./július 15.
BanfalviLaura10NemzetiSzinhaz2013HidasiJuditBánfalvi Laura (KOS-10.), a Nemzeti Színház volt sajtósa és Hidasi Judit (KOS-18.) írónő közös PR-céget alapított (mikor ha nem most?!) és azonnal megnyertek egy EU-s pályázot, illetve egy fesztivált, ügyfélnek. Megfizethető áron dolgoznak... 

10./július 14.
DigiSportDemjén Balázstól (KOS-38.) Józsa Gáborig (KOS-45.) összesen öt végzett KOS-hallgató vehetett részt gyakornoki meghallgatáson és kapott bizonyítási lehetőséget a DigiTv sport-szerkesztőségében 2013 nyarán.

9./július 13.
tv2ujNemcsak saját „akadémiája” jelent utánpótlást a Tv2-nek: páldául az Aktív szerkesztőségét is öt egykori KOS-hallgató erősíti, többek között Nagy Mónika (KOS-39.).
NagyMonika39Forgat2013Tv2

8./július 12.
DeakKrisztinaKezilabda2012LondonDeák Krisztina (KOS-23.) lett az augusztusi, magyar-országi U19-es férfi kézilabda-világbaj-nokság sajtófőnöke.
Média-csapatában természetesen jó néhány egykori KOS-hallgató és KOS-tanár (!) is szerepel.

7./július 11.
BaranyAnna38UjsagiroIgazolvany2013Bárány Anna (KOS-38.) már a 61. KOS-os, aki az idén nemzetközi újságíró-igazolványt kapott az iskola által. Néhány perccel azután, hogy átvette, már ezt mutatta és ezt írta a Facebookon: :-)))) Komlósi Oktatási Stúdió,  én igy szeretlek!

6./július 10.
Csík Dániel (KOS-46.) nem akkor fotóztatta magát a gáton, amikor dolgozni kellett (akkor lapátolt, napokon át!), hanem amikor már levonulóban volt az ár.
CskDniel46arviz2013

5./július 9.
operahaz_budapest03BeczeSzilvia29ProfilosPortre2013Web

Az első KOS-os az Operaház színpadán: Becze Szilvia (KOS-29.), a Bartók Rádió korábbi műsorvezetője konferálta a Magyar Állami Operaház Csillagóra című évadzáró gáláját, amelyet a Duna Tv is közvetített.

4./július 8.
VOLTFesztivalBetuk2013Az Edupress Magyar Oktatási Hírügynökség újságírója, a Kultúra.hu munkatársa, s mindemellett élő interjúk készítője a soproni VOLT Fesztiválon: mindez a médiaiskolánkban még csak két éve végzett Szijjártó Anita (KOS-41.). A képen (balra) a Szabó Balázs Bandája folkfunk-együttest „teszi színpadképessé”.
SzijjartoAnitaEloInterjuVOLTSopron2013SzaboBalazsBandaja

3./július 7.

FejszesAttila29CsinibabaGyor2013

Simon bá' renegát fiát, Jenőt játssza nagy sikerrel a Csinibabában 
Fejszés Attila (KOS-29.) 
a hétvégén
a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon
(a képen balra).
Színészként is olyan, mint anno a média-iskolában: felemelő...

2./július 6.

VOLTFesztivalLOGO2013Egy boldog ember: DJ Zenit, a „nufunk szcéna megkerülhetetlen fenegyereke” a soproni VOLT Fesztiválon tömegszórakoztat.

BadicsFerenc30ZenitVoltFesztival2013

Amúgy Badics Ferenc néven a KOS-30. meglepetés-ösztöndíjasa volt. Máskülönben meg: Radio Show Host/DJ, itt: Rcko.fm.Columnist/Editor, itt: Playboy és DJ/Producer/Remixer itt: Zenit Incompatible

1./július 5.
VargaKlra46ffHotMagazin

Intern, hot! magazin – 2013 júliusától ez szerepel munka-helyként Varga Klára (KOS-46.), jelenlegi (!) hallgatónk névjegyén, merthogy: „Felvettek, felvettek, felvettek! :)) *.* Megérte a sok izgulást” 
GRATULÁLUNK!

KOS Plusz

Írni is kötelező vagy elég csak jól beszélni?

Gyakran elhangzik a KOS-ban: azért szeretnék tévés lenni, mert nem tudok, vagy nem akarok írni.
Pedig érdemes! Legalább belekóstolni, hiszen manapság a médiumok, a Jolly Joker típusú újságírókat keresik, ráadásul az írással nagyon könnyen csiszolni tudjuk a gondolatainkat. Szabó Magda írónő mondta egykor, hogy aki képes a betűket életre kelteni, annak a beszéde is megelevenedik.

PRE - KOS
Keresés