Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Előjáték után éjszakai feladat

Az Oscar-díj előjátéka

A január első hétvégéjén megrendezett, második legnagyobb amerikai filmes csúcseseményen hiába kapta messze a legtöbb jelölést, a Netflix, mindössze két Golden Globe-díjat tudott megszerezni. Elismerést kapott Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, az 1917 című alkotás és Joker megformálásáért Joaquin Phoenix is.

 Élő (?), éjszakai (?)
Oscar-
közvetítés a gáláról
a KOS-ban
Oscar-2020-jelltek

Már ismert a 92. Oscar-gála időpontja (február 9., vasárnap) és jelöltjeinek listája, s lassan az esélyek is körvonalazódnak. A legfőbb támpontot az Oscae "kisöccse", a Golden Globe-díj eredménysora jelenti.

KOS-OS HAGYOMÁNY AZ OSCARHOZ KÖTŐDŐ TÉVÉS FELADAT.
A LEGNAGYOBB FILMES GÁLA 2020-BAN SEM MARADHAT KI AZ ISKOLA PROGRAMJÁBÓL.
KÉRDÉS, VÁLLALJÁK-E A DIÁKOK AZ ÉJSZAKAI, ÉLŐ KÖZVETÍTÉST, vagy csak szűk egy héttel később, felvételről adják hangjukat, kommentárukat a Los Angeles-i nagy eseményhez.


Mostantól kiemelten kövesd a filmvilág híreit 
– kezdd a Golden Globe-bal!

Komoly reményekkel indulhatott neki az idei Golden Globe-gálának a Netflix, hiszen összesen 34 jelölést kaptak a streaming szolgáltató alkotásai. Olyan filmektől remélhettek díjakat, mint a Martin Scorsese által rendezett Az ír, vagy a Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel készült Házassági történet, míg tévés kategóriában például A korona hozhatta volna az elimseréseket a cégnek. Ehhez képest mindössze két díjat söpörtek be, Olivia Colman, A koronában nyújtott alakításáért kapta a tévés sorozatok között a legjobb színésznő díjat, míg Laura Dern a legjobb női mellékszereplő díjat kapta film kategóriában.

Arányaiban sokkal jobb eredményt ért el az HBO, ami 15 jelölésből 4-et tudott díjra váltani. A legjobb minisorozat nem meglepő módon a Csernobil lett, ami a kritikusok és a nézők között is rendkívül népszerű volt.

Dráma kategóriában az 1917 című háborús film bizonyult a legjobbnak, míg Musical és Vígjáték kategóriában Quentin Tarantino alkotása, a Volt egyszer egy Hollywood nyert. Az ebben nyújtott alakításáért Brad Pitt is kapott egy elismerést (Legjobb férfi mellékszereplő). A legjobb színésznő dráma kategóriában Renée Zellweger lett, míg a legjobb színész a Jokert zseniálisan megformáló Joaquin Phoenix lett.

A Magyar Hírlap tudósítása az összes nyertesről ITT.

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés