Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –
Borbély Zoltán: MLSZ! 

Borbély Zoltán (KOS-1.) tíz éven át volt a Legfőbb Ügyészség ügyésze és sajtószóvivője. A Kovácsi-díjas újságíró, aki a KOS-ban az Év műhelytanára címet is elnyerte, 2011-től az MLSZ sajtó- és jogi osztályának vezetőjeként dolgozik tovább. S természetesen tanít tovább a KOS-ban.

 

Hat évig dolgoztam a bíróságon, összesen tíz évig az ügyészségen, de tizenegy évig voltam sportriporter is, azt gondolom, olyan esélyt kaptam most az élettől, amit nem lehet kihagyni” – nyilatkozta a Népszavának. 

A baráti köröm a sporthoz köt, ebben az új feladatban az összes hobbimat és szenvedélyemet a rajzolás kivételével egyszerre élhetem ki, ilyen lehetőségem nem lesz többet az életben. Nagyon szívesen és szeretettel gondolok vissza az igazságszolgáltatásban töltött évekre, és hiszem, hogy az a kapu sem zárult be örökre.”

Borbély Zoltán sportriporterként közvetítette többek között 1996-ban az atlantai olimpián Kovács István ökölvívó aranymeccsét, de az ő nevéhez fűződik több sportdokumentumfilm a magyar sport olyan legendáiról, mint például – a teljesség igénye nélkül  Papp László, Balczó András, Hidegkuti Nándor.
Atlanta

Az iskola legelső évfolyamán végzett – Hajdú B.-vel, Faragóval, Várhegyivel, Subával együtt –, még 1991-ben. A Kovácsi László Média-díj első kitüntetettjeinek egyike. 1999-től oktatja a sajtójogot a KOS-ban, ugyanitt az OKJ-vizsgabizottság elnöke. Interjúműhelye az egyik legnépszerűbb kurzus az iskolában. 2007-ben elnyerte az Év műhelytanára címet a hallgatók titkos szavazásán.
Ahogy az egyik vele készült interjú címében írta egy diákunk: JOGERŐSEN RIPORTER!

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés