Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –
Borbély Zoltán: MLSZ! 

Borbély Zoltán (KOS-1.) tíz éven át volt a Legfőbb Ügyészség ügyésze és sajtószóvivője. A Kovácsi-díjas újságíró, aki a KOS-ban az Év műhelytanára címet is elnyerte, 2011-től az MLSZ sajtó- és jogi osztályának vezetőjeként dolgozik tovább. S természetesen tanít tovább a KOS-ban.

 

Hat évig dolgoztam a bíróságon, összesen tíz évig az ügyészségen, de tizenegy évig voltam sportriporter is, azt gondolom, olyan esélyt kaptam most az élettől, amit nem lehet kihagyni” – nyilatkozta a Népszavának. 

A baráti köröm a sporthoz köt, ebben az új feladatban az összes hobbimat és szenvedélyemet a rajzolás kivételével egyszerre élhetem ki, ilyen lehetőségem nem lesz többet az életben. Nagyon szívesen és szeretettel gondolok vissza az igazságszolgáltatásban töltött évekre, és hiszem, hogy az a kapu sem zárult be örökre.”

Borbély Zoltán sportriporterként közvetítette többek között 1996-ban az atlantai olimpián Kovács István ökölvívó aranymeccsét, de az ő nevéhez fűződik több sportdokumentumfilm a magyar sport olyan legendáiról, mint például – a teljesség igénye nélkül  Papp László, Balczó András, Hidegkuti Nándor.
Atlanta

Az iskola legelső évfolyamán végzett – Hajdú B.-vel, Faragóval, Várhegyivel, Subával együtt –, még 1991-ben. A Kovácsi László Média-díj első kitüntetettjeinek egyike. 1999-től oktatja a sajtójogot a KOS-ban, ugyanitt az OKJ-vizsgabizottság elnöke. Interjúműhelye az egyik legnépszerűbb kurzus az iskolában. 2007-ben elnyerte az Év műhelytanára címet a hallgatók titkos szavazásán.
Ahogy az egyik vele készült interjú címében írta egy diákunk: JOGERŐSEN RIPORTER!

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés