Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Felvételi, 45-ödször

Közepesen nehéz teszt
– sok jó válasz
Felveteli2012szeptKOS45 

A májusi előfelvételi és az augusztusi PRE-KOS után ezúttal érthetően nem ostromolták tömegek a KOS-felvételit, de azért már szépen alakul az ősszel induló 45. évfolyam...

Ráadásul többeknek nem volt megfelelő a mostani időpont, így pótfelvételit is tartunk: szeptember 27-én 17 órától a Sajtóházban.

A közepesen nehéznek minősített tesztet néhányan bravúrosan jól oldották meg, „vonal alatti” teljesítmény szinte nem is akadt.

Érdekességként egy-két feladat a tesztből.

FelveteliTesztbolTablazat2012szeptKOS45.jpg

 FelveteliTesztbolSportBoltLochte2012szeptKOS45.jpg

beiratKOS

Vége a nyárnak, véget ért a PRE-KOS, ami egy ingyenes nyílt hét volt augusztus 23. és 29. között a szerkesztő-riporter-újságíró szakma iránt érdeklődőknek. Azon szerencsések, akik aktívan teljesítették a feladatokat és részt vettek a programokon ezen a héten, mentességet nyertek a szeptember 15-én megtartott vizsga alól, így automatikusan felvételt nyertek a leggyakorlatiasabb magyarországi médiaiskolába.

Szeptember 15.

Szombat délelőtt 11 óra, a Sajtóház Mikszáth terméből a Komlósi Oktatási Stúdiót bemutató kisfilm hangja szivárog ki. A vetítés után Komlósi Gábor, az iskola igazgatója beszél, mutatja be a dolgozókat és ismertet néhány feladatot, hogy milyen kihívások várhatnak a leendő diákokra, ha ezt a pályát választják.

A hallgatók csendben figyelik az előadást, de már sokukon látszik, hogy a felvételi teszt, a kamerapróba, majd az azt követő cikkírási feladat miatt izgulnak.

A leggyorsabban dolgozó felvételiző a tesztek kiosztása után közel fél órával megérkezik a KOS stúdiójába, hogy részt vegyen élete első kamerapróbáján. A jelentkezők egy-másfél percben beszélnek magukról, gondolataikról.

Közben megkezdődik a felvételi utolsó szakasza, a cikkírás. A feladat nem egyszerű, hiszen mint kiderült, előre meghatározott aktuális témákból, hírekből lehet választani.

A felvételi végén a résztvevők bizakodva és reményekkel tele távoznak, illetve várják a tesztek értékelését, amit következő hét elején meg is kapnak.

A jó eredményekhez sok szerencsét kívánunk!

-Kerekes Péter-
(KOS-45.)


KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés