Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Felvételi, 45-ödször

Közepesen nehéz teszt
– sok jó válasz
Felveteli2012szeptKOS45 

A májusi előfelvételi és az augusztusi PRE-KOS után ezúttal érthetően nem ostromolták tömegek a KOS-felvételit, de azért már szépen alakul az ősszel induló 45. évfolyam...

Ráadásul többeknek nem volt megfelelő a mostani időpont, így pótfelvételit is tartunk: szeptember 27-én 17 órától a Sajtóházban.

A közepesen nehéznek minősített tesztet néhányan bravúrosan jól oldották meg, „vonal alatti” teljesítmény szinte nem is akadt.

Érdekességként egy-két feladat a tesztből.

FelveteliTesztbolTablazat2012szeptKOS45.jpg

 FelveteliTesztbolSportBoltLochte2012szeptKOS45.jpg

beiratKOS

Vége a nyárnak, véget ért a PRE-KOS, ami egy ingyenes nyílt hét volt augusztus 23. és 29. között a szerkesztő-riporter-újságíró szakma iránt érdeklődőknek. Azon szerencsések, akik aktívan teljesítették a feladatokat és részt vettek a programokon ezen a héten, mentességet nyertek a szeptember 15-én megtartott vizsga alól, így automatikusan felvételt nyertek a leggyakorlatiasabb magyarországi médiaiskolába.

Szeptember 15.

Szombat délelőtt 11 óra, a Sajtóház Mikszáth terméből a Komlósi Oktatási Stúdiót bemutató kisfilm hangja szivárog ki. A vetítés után Komlósi Gábor, az iskola igazgatója beszél, mutatja be a dolgozókat és ismertet néhány feladatot, hogy milyen kihívások várhatnak a leendő diákokra, ha ezt a pályát választják.

A hallgatók csendben figyelik az előadást, de már sokukon látszik, hogy a felvételi teszt, a kamerapróba, majd az azt követő cikkírási feladat miatt izgulnak.

A leggyorsabban dolgozó felvételiző a tesztek kiosztása után közel fél órával megérkezik a KOS stúdiójába, hogy részt vegyen élete első kamerapróbáján. A jelentkezők egy-másfél percben beszélnek magukról, gondolataikról.

Közben megkezdődik a felvételi utolsó szakasza, a cikkírás. A feladat nem egyszerű, hiszen mint kiderült, előre meghatározott aktuális témákból, hírekből lehet választani.

A felvételi végén a résztvevők bizakodva és reményekkel tele távoznak, illetve várják a tesztek értékelését, amit következő hét elején meg is kapnak.

A jó eredményekhez sok szerencsét kívánunk!

-Kerekes Péter-
(KOS-45.)


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés