Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Film az önkéntesekről

Forgatás, utómunka
két héten át

hakosz_onkentesseg

 AHaKöSz által életre hívott Közjótett 4. április 7-21. között zajlik. A több mint harminc esemény közül a legjelentősebbeken forgatás, interjúkészítés, végül egy tíz-, valamint egy másfélperces riportfilm, illetve klip készítése a Corvinus Egyetem CSR Hungary Junior-díjas, lelkes hallgatói önkormányzatával karöltve. Eszközöket (kamera, mikrofon stb.) biztosítunk, minden egyéb azonban a stábra van bízva! A leggyorsabb háromé a  lehetőség - de jelentkezz, mert ha valaki kiesik, bármikor lehetsz beugró!

Figyelem: bő két héten át minimum kétnaponta több órás elfoglaltásggal járó feladat, azonban remek tapasztalatszerzés, és az első igazán komoly referenciád lehet a két kisfilm.
Ami jár érte: extra KOS-tőzsdepontok mellett talán egyéb juttatás is, ami viszont biztos: a riportfilm jelleg miatt a végső leadott verziót elfogadjuk vizsgaremeknek (két vizsgafilmmel egyenértékű, de nem kötelező élned ezzel a lehetőséggel )!

Jelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ben Fogl Balázsnál április 5. kedden 16.00 óráig!

Első kick-off (szerkesztőségi) meeting: április 5. kedd, 19.00 óra.

A HaKöSz-ről:

A HaKöSz 2008 novemberében alakult diákszervezet, melynek tagjaiként kiemelkedően fontosnak tartjuk a közösségi szolgálat, a társadalmi felelõsségvállalás és az önkéntesség szellemiségének és gyakorlatának meghonosítását a felsőoktatásban. 2009 áprilisában került megrendezésre első, nagyszabású programsorozatunk, melynek keretében lehetőséget biztosítottunk hallgatótársaiknak, hogy társadalmilag hasznos, gyakorlati önkéntes akciókban vegyenek részt. A HaKöSz rövid történetének sikerességét jelzi, hogy 2010-ben minket ért a megtiszteltetés, hogy átvehettük a CSR Hungary Junior-díjat.

A Közjótett 4. alkalmával az önkénteseknek újra lehetőségük lesz kórházi önkénteskedésre, menhelyi kutyák sétáltatására, farkas- és mackóetetésre, esélyegyenlőségi társasjáték kipróbálására, ételosztásra és gyermekek felvidítására (kirándulásra, játékra). A 2011. április 21-i záró rendezvényen a Szívlapát Alapítvány Novák Péter nevével fémjelzett, "Fenntartható szellemi fejlődést" hirdető zenekara is fellép.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés