Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

KOS-os mérleg, Újvidéktől Budapestig, Dortmundtól Isztambulig

A Koczó, Hortobágyi páros a sportgála legjobbja

SportcsillagokForgoRadvnyiBenedek46ff4-5 (négyes és ötös között) volt a legjobb jegy, de 2, (kettes alá) is akadt a Sportcsillagok Gálaestjén. Egyénileg Radványi Benedek (KOS-46.), csapatban – párban közvetítettek a riporterjelöltek – Koczó Dávid (KOS-47.) és Hortobágyi Tibor (KOS-47.) közvetített a legsikeresebben.
Ők nem estek abba a hibába, mint sokan, hogy „magyarról magyarra szinkronizálták” a fülhallgatójukban hallható helyszíni hangokat. Picture in picture stúdióképünk is bizonyítja, ők nem nagyon figyeltek Petrovics-Mérei Andreára (KOS-11.) és műsorvezető társára.
Petrovics-Merei2.jpg 

Kézilabda: Dunaveczky – toronymagasan

Felemás eredmények a női kézilabda világbajnokság televíziós közvetítésén.

DunaveczkyAndras47ff

Toronymagasan Dunaveczky András (KOS-47.) kommentáklta a legjobban a magyar–cseh meccset, jó volt még Koppányi Gergely (KOS-46.), Polyák Zoltán (KOS-47.) és Nagy Csaba János (KOS-47.).
kezivb13 KoppnyiGergely46ff PolyakZoltan47ff NagyCsabaJanos47ff koslogoAz átlag 3,3, akadtak az elégségesnél nem sokkal jobb teljesítmények is.

Braun és Boros, illetve Koczó és Koppányi
volt a legügyesebb

Épp csak havat nem lapátoltak a KOS-hallgatók... De amúgy közvetítettek, kommentáltak, szerkesztettek, műsort vezettek, szakértettek, híreket mondtak, interjút készítettek, stand up-oltak, s nem egyszer „tűzet oltottak”, például amikor a hóesés miatt félbeszakadt Galatasaray-meccs miatt Isztambulból Münchenbe kapcsoltak...

Gala-JuveHO

Több kíváló teljesítmény született a labdarúgó BL-adásokban. 
Műsorvezetésben Braun Benedek, Boros András és Dunaveczky András nyújtott kiemelkedőt, szakértő beszélőként Somorjai Soma László és Kocsis Tibor Krisztián volt jó.

BraunBenedek47 BorosAndras47ff DunaveczkyAndras47ff  SomorjaiSomaLaszlo47 KocsisTiborKrisztian47ff

KoczoDavid47ff KoppnyiGergely46ff BorsiczkiAdrian47Web    PolyakZoltan47ff KosiAliz47

A kommentátorok közül Koczó Dávid, Koppányi Gergely (KOS-46., mindenki más KOS-47.) és Borsiczki Adrián emelkedett ki. Szerkesztőként Polyák Zoltán, interjú-készítőként Kósi Aliz oldotta meg legjobban a feladatot.

Még egy érdekesség. Az eddigi 2013-as fociközvetítés-elemzők között szerepelt már Hajdú B. és Matuz, Egri és Németh Kornél, Méhes és Léderer, de a mostani értékelő különbözik tőlük. Annyiban mindenképpen, hogy az egyéni bírálatok alján ez szerepel a neve mellett:

egykori bukott televíziós futball-kommentátor,
megújított BL-műsorok szerkesztője,
a TeleSport korábbi – értékelő – főszerkesztő-helyettese

Ki lehet ő?
A fachodban, a Sajtóházban már megtalálhatod értékelésed végén a nevét, sőt, „bukása” sztoriját is.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés