Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Főszerepben, földön és sarokban

Fiatal vizsgaelnökök

NemethKornel31KozvetitA foci BL-műsort osztályozó Németh Kornél (KOS-31., a Karc FM szerkesztő-riportere, az Eszterházy Károly Főiskola tanára) után az újabb televíziós vizsgán is fiatal tanárok értékeltél hallgatóinkat, akik 12, 9, illetve 5 évvel ezelőtt diákként már átestek hasonló feladaton a KOS-ban.

A kezdők (KOS-55.) magazinműsorának vizsgaelnöke Fogl Balázs (KOS-36., utanpotlassport.hu, iskolaigazgató-helyettes) volt.
A végzősök (KOS-54.) kibővített híradójának bíráló tanáraként pedig Kocsis-M. Brigitta (KOS-45., az MTVA szerkesztő-műsorvezetője) töltött be főszerepet az első januári hétvégén.

FoglBalazsStudioFoldon2018.01.Avlak-vizsga
Fogl tanár úr, ha kellett, a padlón: műsor közben
– a képhatár alatt – tekergette az erősítő gombjait,
hogy a műsorvezetők jobban hallják a bejátszókat

Kocsis-M.Brigitta45Vizsgaelnok2018.01.KOS-54.tv-vizsgaDH
Kocsis tanárnő pedig a sarokba húzódva írta menet közben az értékelést, hogy ne zavarja az egymást váltó műsorvezetőket, az operatőröket és a több helyszínt is mutató kamerákat 

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés