Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Főszerepben, földön és sarokban

Fiatal vizsgaelnökök

NemethKornel31KozvetitA foci BL-műsort osztályozó Németh Kornél (KOS-31., a Karc FM szerkesztő-riportere, az Eszterházy Károly Főiskola tanára) után az újabb televíziós vizsgán is fiatal tanárok értékeltél hallgatóinkat, akik 12, 9, illetve 5 évvel ezelőtt diákként már átestek hasonló feladaton a KOS-ban.

A kezdők (KOS-55.) magazinműsorának vizsgaelnöke Fogl Balázs (KOS-36., utanpotlassport.hu, iskolaigazgató-helyettes) volt.
A végzősök (KOS-54.) kibővített híradójának bíráló tanáraként pedig Kocsis-M. Brigitta (KOS-45., az MTVA szerkesztő-műsorvezetője) töltött be főszerepet az első januári hétvégén.

FoglBalazsStudioFoldon2018.01.Avlak-vizsga
Fogl tanár úr, ha kellett, a padlón: műsor közben
– a képhatár alatt – tekergette az erősítő gombjait,
hogy a műsorvezetők jobban hallják a bejátszókat

Kocsis-M.Brigitta45Vizsgaelnok2018.01.KOS-54.tv-vizsgaDH
Kocsis tanárnő pedig a sarokba húzódva írta menet közben az értékelést, hogy ne zavarja az egymást váltó műsorvezetőket, az operatőröket és a több helyszínt is mutató kamerákat 

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés