Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Gallov Rezső és Vitray Tamás életművét jutalmazták

Rangos kitüntetést kapott
a KOS két alapító tanára

A Komlósi Oktatási Stúdiókét alapító tanára, Gallov Rezső és Vitray Tamás is magas kitüntetést vehetett át 2017 novemberében.

GallovEloadas1990ELTESorsTamasKG

Gallov Rezső az első magyar sportszakember, akinek szakmai életútját és tevékenységét az Európai Olimpiai Bizottság a legmagasabb kitüntetéssel ismerte el: a KOS legelső óráját (1990.09.01.) tartó tanárunk „2017 European Olympic Laurel” elnevezésű díjat kapott.
Gallov Rezső sportvezető, író, újságíró, edző, az úszószövetség korábbi főtitkára, az Országos Testnevelési és Sporthivatal korábbi elnöke, a MOB alelnöke volt, de mindenekelőtt remek sportújságíró és előadó.

(MOB)

Vitray_TamsHK.Nepstadion

Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró Hazám-díjban részesült 2017-ben.

Ő az a magyar közéleti személyiség, akit – és nem a nemrég betöltött 85. évének köszönhetően – talán a legtöbb hazánkfia ismer. Személye szinte önálló intézménnyé vált az elmúlt fél évszázadban, és neve csaknem azonosult a televíziós újságírás minőségi mércéjével.
Aki hallotta, látta Vitrayt az gyorsan megállapíthatta: ő az az ember, aki nemcsak szereti, hanem egyenesen imádja a munkáját, a szakmáját!
Szerény és kedves, nem „rámenős” riporter, hanem mindig udvarias körültekintéssel, kérdezni pontosan és bátran tudó, jól felkészült, és bölcsen hallgatni is képes beszélgetőtárs volt. Együtt tudott érezni, sőt talán még gondolkozni is a megkérdezettel. Tudott közösen szomorkodni a vesztes sportolóval, és felszabadultan örvendezni a győztessel.
Figyelem! Ma is érdemes hallgatni a szavára!

(Infovilág)

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés