Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hamzók Gotfrid nyerte a Kovácsi-díjat, Sebők Zoltáné a KOS Média-díj

Hajdú B., Gundel, Veiszer nyomában...

OsztondijPuzzle

2011 nyarán Hamzók Gotfrid (KOS-41.) – elsősorban filmjeivel, kreativitásával, cikkeivel – nyerte a 100 000 forint pénzjutalommal is járó Kovácsi László Média-díjat a hallgatói kategóriában.
Az ezzel lényegében egyenértékű KOS Média-díj győztese Sebők Zoltán (KOS-41.).

A kezdő hallgatók (KOS-42.) ösztöndíjasairól ITT olvashat.

Az ősszel kezdő évfolyamok számára többnyire a Kovácsi László Média-díj átadásával indul a tanév: a hallgatók jelenlétében adjuk át az egykori KOS-tanár emlékére alapított kitüntetést, rögtön utána pedig a riporterjelöltek készítenek interjút az új és a régi díjazottakkal. (Róluk, a díjról és a névadóról bővebben ITT!)
Lassan tíz éve pedig a hallgatói kategóriában is kiosztjuk a „nagyokéhoz″ hasonló díjazással járó „kisKovácsi-díjat″, évente kétszer, a végzős évfolyam azon kiemelkedő hallgatójának, aki stílusával, tevékenységével leginkább képviseli a névadó szellemi örökségét.

Ugyancsak végzős diák kapja a KOS Média-díjat, egészéves egyenletes teljesítménye alapján. A 41. évfolyamból ezzel a kitüntetéssel elismert Sebők Zoltán ráadásul a KOS-tőzsdén is évfolyamelsőnek is bizonyult, 1355 pontos teljesítményével.

HAMZÓK GOTFRIDNEK ÉS SEBŐK ZOLTÁNNAK Komlósi Gábor iskolaigazgató és Kolozsi Ildikó oktatási igazgató adta át az elismerést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Mikszáth-termében tartott banketten.

HamzokGotfrid41Diploma2011junMuoszWeb SebokZoltan41Diploma2011MuoszKolozsiWeb

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés