Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hamzók Gotfrid nyerte a Kovácsi-díjat, Sebők Zoltáné a KOS Média-díj

Hajdú B., Gundel, Veiszer nyomában...

OsztondijPuzzle

2011 nyarán Hamzók Gotfrid (KOS-41.) – elsősorban filmjeivel, kreativitásával, cikkeivel – nyerte a 100 000 forint pénzjutalommal is járó Kovácsi László Média-díjat a hallgatói kategóriában.
Az ezzel lényegében egyenértékű KOS Média-díj győztese Sebők Zoltán (KOS-41.).

A kezdő hallgatók (KOS-42.) ösztöndíjasairól ITT olvashat.

Az ősszel kezdő évfolyamok számára többnyire a Kovácsi László Média-díj átadásával indul a tanév: a hallgatók jelenlétében adjuk át az egykori KOS-tanár emlékére alapított kitüntetést, rögtön utána pedig a riporterjelöltek készítenek interjút az új és a régi díjazottakkal. (Róluk, a díjról és a névadóról bővebben ITT!)
Lassan tíz éve pedig a hallgatói kategóriában is kiosztjuk a „nagyokéhoz″ hasonló díjazással járó „kisKovácsi-díjat″, évente kétszer, a végzős évfolyam azon kiemelkedő hallgatójának, aki stílusával, tevékenységével leginkább képviseli a névadó szellemi örökségét.

Ugyancsak végzős diák kapja a KOS Média-díjat, egészéves egyenletes teljesítménye alapján. A 41. évfolyamból ezzel a kitüntetéssel elismert Sebők Zoltán ráadásul a KOS-tőzsdén is évfolyamelsőnek is bizonyult, 1355 pontos teljesítményével.

HAMZÓK GOTFRIDNEK ÉS SEBŐK ZOLTÁNNAK Komlósi Gábor iskolaigazgató és Kolozsi Ildikó oktatási igazgató adta át az elismerést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Mikszáth-termében tartott banketten.

HamzokGotfrid41Diploma2011junMuoszWeb SebokZoltan41Diploma2011MuoszKolozsiWeb

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés