Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

KOS-tanárok, egykori KOS-hallgatók MOB-díjai

MOB Média Oklevél elismerésben részesült Halászi László (KOS-9.), az MTVA kiemelt szerkesztője.

MOB Média Nívódíjat kapott Spiller István (KOS-12.), az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője és Méhes Gábor (KOS-8.), a Sport Televízió kommentátora.

MOB Média Életműdíjjal gazdagodott Jancsó Kornél, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője.


Halászi László (KOS-9.)

HalasziLaszlo09MOB-kituntetes2015marcBorokaiRiskoWebEngedett a szívének, amikor 1994-ben gyakornoknak jelentkezett a Duna Televízióban.

Pontosan tudta, hogy életét a sportra teszi fel. Két évvel később már munkatársa volt az atlantai olimpia Duna Tévés stábjának. Életében új korszak kezdődött, azóta is imádja a munkáját.

Bejárt minden lépcsőfokot, tudósított, műsort vezetett, szöveget mondott alá, s rátalált igazi énjére: kiváló szerkesztő lett. Szakmájában az egyik legjobb, a magyar televíziózás megbecsült egyénisége.

Megannyi fiatal pályakezdő neki köszönheti karrierjét, Laci az első pillanattól segíti őket, olykor kritikus, ugyanakkor remek humorral irányítja életútjukat.

2006-ban került a Duna Televízió belsős munkatársai közé, 2011 óta az MTVA alkalmazottja, nem véletlenül kiemelt szerkesztő.

Imádja a labdarúgást, vízilabdát, kézilabdát, röplabdát, bunyót…

Elkötelezettje az olimpiai sportmozgalomnak, életében fontos állomás a londoni olimpia, a helyszínen dolgozott, legutóbb a brazíliai vb közvetítéseinek szerkesztése adott komoly feladatot. Kiválóan dolgozott!

Mégis az egyik általa legjobban szeretett feladat a Sportcsillagok Gálájának közvetítése, amelynek rendre ő a felelős szerkesztője.


Spiller István (KOS-12.)

SpillerIstvan12MOBkituntetesBorkaiRisko2015.marcWebA tanulmányi és a kanadai hokis évek után 1997. január 2-ától dolgozik a nemzeti hírügynökségnél. Még nem volt 27 esztendős, amikor a sydneyi olimpiáról tudósíthatott, ezzel a legfiatalabb MTI-s ötkarikás helyszíni tudósító lett. Később Athénban, Torinóban és Londonban is ott lehetett, míg a pekingi játékok alatt a budapesti stáb vezetőjeként tevékenykedett.

A Magyar Televízióban a torinói, a vancouveri és a szocsi téli olimpián jégkorongos szakkommentátorként is dolgozott, ám televíziós szakkommentátori munkáját 2000-ben a Sport TV-nél kezdte és végzi a mai napig. Másfél évtizede az NHL-mérkőzések szakavatott tolmácsolója, valamint az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar jégkorongsikereinek helyszíni szakkommentátora – a szurkolók máig szívesen idézik fel szapporói örömszavait.


Méhes Gábor (KOS-8.)

MehesGaborMOBkituntetesBorkai2015WebNeki aztán tényleg mindegy, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnoki döntőjét kell élőben közvetítenie vagy az Ajax-Excelsior holland bajnokit felvételről a Sport1-en. Az információéhsége mindkét esetben csillapíthatatlan, ahogyan a nézők iránti tisztelete is. Inkább legyen 120 percre elég muníció, mintsem hogy valaki akár csak egy percig is unatkozzon a sportcsatorna képernyője előtt. A Sport TV-ben a kajak-kenutól a kézilabdán és a kosárlabdán át a labdarúgásig tart a „felségterülete", és mindegyiket méltóképp uralja.


A díjakat Borókai Gábor MOB-elnök egy Riskó Géza egykori TS-főszerkesztő adta át

Forrás: mob.hu 

KOS Plusz

Miért érdemes előre, interneten jelentkezni?

Az előzetés jelentkezés a KOS-ba nem kötelező. De ajánlott. Nemcsak azért, mert az érdeklődőknek – természetesen ingyen és bérmentve – postázzuk a KOS-könyvet, hanem mert, ha kitöltötte az elektronikus jelentkezési lapot, akkor három éven át rendszeresen megküldjük az iskola hírlevelét e-mail címére.

PRE - KOS
Keresés