Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

KOS-tanárok, egykori KOS-hallgatók MOB-díjai

MOB Média Oklevél elismerésben részesült Halászi László (KOS-9.), az MTVA kiemelt szerkesztője.

MOB Média Nívódíjat kapott Spiller István (KOS-12.), az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője és Méhes Gábor (KOS-8.), a Sport Televízió kommentátora.

MOB Média Életműdíjjal gazdagodott Jancsó Kornél, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője.


Halászi László (KOS-9.)

HalasziLaszlo09MOB-kituntetes2015marcBorokaiRiskoWebEngedett a szívének, amikor 1994-ben gyakornoknak jelentkezett a Duna Televízióban.

Pontosan tudta, hogy életét a sportra teszi fel. Két évvel később már munkatársa volt az atlantai olimpia Duna Tévés stábjának. Életében új korszak kezdődött, azóta is imádja a munkáját.

Bejárt minden lépcsőfokot, tudósított, műsort vezetett, szöveget mondott alá, s rátalált igazi énjére: kiváló szerkesztő lett. Szakmájában az egyik legjobb, a magyar televíziózás megbecsült egyénisége.

Megannyi fiatal pályakezdő neki köszönheti karrierjét, Laci az első pillanattól segíti őket, olykor kritikus, ugyanakkor remek humorral irányítja életútjukat.

2006-ban került a Duna Televízió belsős munkatársai közé, 2011 óta az MTVA alkalmazottja, nem véletlenül kiemelt szerkesztő.

Imádja a labdarúgást, vízilabdát, kézilabdát, röplabdát, bunyót…

Elkötelezettje az olimpiai sportmozgalomnak, életében fontos állomás a londoni olimpia, a helyszínen dolgozott, legutóbb a brazíliai vb közvetítéseinek szerkesztése adott komoly feladatot. Kiválóan dolgozott!

Mégis az egyik általa legjobban szeretett feladat a Sportcsillagok Gálájának közvetítése, amelynek rendre ő a felelős szerkesztője.


Spiller István (KOS-12.)

SpillerIstvan12MOBkituntetesBorkaiRisko2015.marcWebA tanulmányi és a kanadai hokis évek után 1997. január 2-ától dolgozik a nemzeti hírügynökségnél. Még nem volt 27 esztendős, amikor a sydneyi olimpiáról tudósíthatott, ezzel a legfiatalabb MTI-s ötkarikás helyszíni tudósító lett. Később Athénban, Torinóban és Londonban is ott lehetett, míg a pekingi játékok alatt a budapesti stáb vezetőjeként tevékenykedett.

A Magyar Televízióban a torinói, a vancouveri és a szocsi téli olimpián jégkorongos szakkommentátorként is dolgozott, ám televíziós szakkommentátori munkáját 2000-ben a Sport TV-nél kezdte és végzi a mai napig. Másfél évtizede az NHL-mérkőzések szakavatott tolmácsolója, valamint az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar jégkorongsikereinek helyszíni szakkommentátora – a szurkolók máig szívesen idézik fel szapporói örömszavait.


Méhes Gábor (KOS-8.)

MehesGaborMOBkituntetesBorkai2015WebNeki aztán tényleg mindegy, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnoki döntőjét kell élőben közvetítenie vagy az Ajax-Excelsior holland bajnokit felvételről a Sport1-en. Az információéhsége mindkét esetben csillapíthatatlan, ahogyan a nézők iránti tisztelete is. Inkább legyen 120 percre elég muníció, mintsem hogy valaki akár csak egy percig is unatkozzon a sportcsatorna képernyője előtt. A Sport TV-ben a kajak-kenutól a kézilabdán és a kosárlabdán át a labdarúgásig tart a „felségterülete", és mindegyiket méltóképp uralja.


A díjakat Borókai Gábor MOB-elnök egy Riskó Géza egykori TS-főszerkesztő adta át

Forrás: mob.hu 

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés