Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Hallgatói fórum

„Őrült” kérések

Nem mindennapi kérdésekkel fordulnak időnként a diákok a KOS-hoz.
Meg olykor egymáshoz.
Keresőszavak: pék és fotó; könyv és vízilabda... 

Csendesné Dolinay Margit (KOS-47.?), Újszász:
Pek2009 óta fáj a szívem, hogy nem tudtam elkezdeni a KOS-t. Jelenleg is olyan korlátaim vannak, amelyek nem teszik lehetővé tanulásomat.
Kérdésem az, hogy a tanulók közül lenne-e olyan, aki segítene pék-tankönyvet (munkám folyamatos fotózásával) és életrajzi könyvet írni. Utófinanszírozású projekt.

KOS-komment: ha a korlátok anyagi természetűek, a közelgő PRE-KOS (2013. augusztus 22-28.) esetleg erre is megoldás lehet: a legígéretesebb résztvevő 250 000 forintos tandíjkedvezményt kap a 280 ezres tandíjból.
A fotózásra biztos akad jelentkező, mert Bereki Anikótól (KOS-15.) Dusa Fannyn (KOS-25.) át Kiss Ágnesig (KOS-43.) számos profi fotós akad a KOS-osok közt. 


Kristóf András (KOS-8.), Budapest: 
KristfAndras8Portre2013Óriási szívességet szeretnék kérni! A mi vizsgafeladatunk anno a Központi Sport Iskola (KSI) Csanádi Árpád iskolájáról írt könyv volt. Nekem a Boros „Api” (egykori olimpiai bajnok vízilabdázó) tanterem bemutatása volt kiosztva. Sikeres lehettem, hisz bekerült a könyvbe az a pár oldal! Csakhogy: költöztem vagy 5-ször... És nemcsak a lemez-, a matchbox- és egyéb gyűjteményeim, hanem sok könyvvel együtt ez is eltűnt!
Szeretnék egy-két példányt a könyvből, már ha fellelhető még egyáltalán!

KOS-komment: még a nyári irodai nagytakarítás sem segített; rengeteg ősi relikvia előkerült, de sajnos ezt a könyvet nem találtuk. Talán valamelyik évfolyamtársnak még megvan...


KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés