Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Harle Tamás tanárunk hiánypótló sikerkönyve

A szerző a falra ír,
mi firkáljunk a könyvébe! 

HarleOrattartKicsiHa látnak egy sármos férfit az asztalon állva tanítani a KOS-ban, az szinte bizonyosan Harle Tamás – újságíró, író, könyvkiadó-igazgató, tévés műsorvezető és producer –, aki már 1994-ben az Év műhelytanára volt nálunk, aki generációknak tanított meg mindent az írottsajtóról.

Harle2Konyv2012SzukWebHa pedig kezükbe veszik – márpedig vegyék: KOS-hallgatók, másutt tanuló média-diákok, újságírók és műkedvelők! – Harle tanár úr 2012 nyarán megjelent hiánypótló tankönyvét (Az Újságírás Mestersége és Művészete), akkor ne csak nélkülözhetetlen alapműként forgassák, hanem bátran firkáljanak is bele!

A szerző kéri ezt mindenkitől:
„Ebbe a könyvbe jegyzetelni, firkálgatni, vonalakat húzogatni, a lapokat hajtogatni, összegyűrni, rongyosra használni szigorúan szabad!
Elsősorban kalandra hívom olvasóimat.
Fedezzük fel együtt Műfajországot!”

Hát nem jófej?! Hát szabad ellenállni egy ilyen kísértésnek?!

HarleKonyvunnep2012

A Harle-könyvünnep műsorvezetői:
M. Náthon András és Áfra Marietta
(mindkettő KOS-40.)

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés