Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Harle Tamás tanárunk hiánypótló sikerkönyve

A szerző a falra ír,
mi firkáljunk a könyvébe! 

HarleOrattartKicsiHa látnak egy sármos férfit az asztalon állva tanítani a KOS-ban, az szinte bizonyosan Harle Tamás – újságíró, író, könyvkiadó-igazgató, tévés műsorvezető és producer –, aki már 1994-ben az Év műhelytanára volt nálunk, aki generációknak tanított meg mindent az írottsajtóról.

Harle2Konyv2012SzukWebHa pedig kezükbe veszik – márpedig vegyék: KOS-hallgatók, másutt tanuló média-diákok, újságírók és műkedvelők! – Harle tanár úr 2012 nyarán megjelent hiánypótló tankönyvét (Az Újságírás Mestersége és Művészete), akkor ne csak nélkülözhetetlen alapműként forgassák, hanem bátran firkáljanak is bele!

A szerző kéri ezt mindenkitől:
„Ebbe a könyvbe jegyzetelni, firkálgatni, vonalakat húzogatni, a lapokat hajtogatni, összegyűrni, rongyosra használni szigorúan szabad!
Elsősorban kalandra hívom olvasóimat.
Fedezzük fel együtt Műfajországot!”

Hát nem jófej?! Hát szabad ellenállni egy ilyen kísértésnek?!

HarleKonyvunnep2012

A Harle-könyvünnep műsorvezetői:
M. Náthon András és Áfra Marietta
(mindkettő KOS-40.)

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés