Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Harmadik nekifutásra a „dobogó tetejére″ állhatott a stand up-király

Novák András
az Év műhelytanára

Már az első évben, amikor a KOS meghirdette műhelyét, „közelharcot″ folytattak a hallgatók, hogy a kezdeti kevesebb jelentkező ellenére se essen ki az első rostán ez az órasorozat.

Legközelebb már limitálni kellett a létszámot, annyian jelentkeztek a Novák-műhelyre.
A legutóbb csak hajszállal maradt le az év legjobbja címről.
Most azonban elsőnek bizonyult az erős mezőnyben, Suba Katát (TeleSport) és Bobák Róbertet (Duna Tv) megelőzve  lett az Év műhelytanára Novák András, az RTL Klub riportere.
 NovakAndras.Nagy

Pedig 2010 nem feltétlenül volt a legjobb éve a Magyar Televíziót több éves szolgálat után elhagyni kényszerülő Novák Andrásnak. De ez csöppet sem vetette vissza a műhelymunkában, sőt. Talán még többet töltött – az órákon kívül is – a KOS-ban. Egyéni fogadóórákat tartott, külön feladatokat adott.
Az egyetlen feladat, amivel nem tudott megbírkózni: mit kezdjen a 39-esek bankettjén tombolán (majdnem) elnyert élő kossal... :-)

Az Év műhelytanáráról, Szujó Zoltánról ITT olvashat, az eddigi díjazottak listájáértKattide 

 Fotógaléria Novák Andrásról
NovakAndrasAnno NovakAndrasCNN2008 NovakAndrastank novakkituntetes1 m_kiss_csaba_novak_andras NovakMuhely2010KOS3940NovakAndrasVZ2010OMin NovakAndrasKG2010OMin 

DSC_0067 NovakAndrasKos 


A KOS az Év tanára választása a világ legtisztább szavazása. A hallgatók voksolnak (évente kétszer, a félévzáró vizsgák során), név nélkül. A győzelem pedig semmiféle díjjal, pénzzel, jutalommal nem jár – „csak″ elismeréssel. 

Érdekek, lobbizás, csalás tehát kizárva.
S mégis rangja, presztizse van!
(Olyannyira, hogy évről évre többen tesznek erőfeszítést, hogy azt is megtudják, kik és hány szavazatot kaptak azok, akik már nem nyerhetnek, a kiírás szerint ugyanis ezeket a címeket mindenki csak egyszer nyerheti el.)

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
Keresés