Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

A ficánkolás folytatódik

Szerkesztéstan – amit aztán
a januári írásbelin
jól visszakérdezünk

PlayboyBusiAutoAFicankolasFolytatodikWebPlayboyNyusziGrafika

Szombati nagyelőadónk tévéseknek és írottsajtósoknak, sportosoknak és nem-sportosoknak, kezdőknek és haladóknak összefoglalja, hogyan épül fel, hogyan születik egy magazin. Papíron, online, képernyőn... A példa a Playboy lesz...
Aki mindezt elővezeti: Bus István (KOS-12.), akit legutóbb az Év tanárának választottak a KOS-diákok. Ahogy az egyik anonim szavazó odaírta a voksa mellé: jófej és jól tanít!

„Lefejezhetnek” a KOS-ban
vagy a Nyílt Napon? 
Le!

A KOS egyik nagy haszna – vallja Bus István, Zsigmond Márta Média-díjas újságíró (Nők Lapja, Playboy, JOY, Éva Magazin) –, hogy itt az is hamar kiderül, ha tehetségtelen vagy.

BusFotelbenFejetlenNokkel

Nem képhiba, a szerkesztő úr rendelte így!
Bus István (KOS-12.) mögött nem
 véletlenül 
fejetlenek a lányok.

A PRE-KOS a legrosszabb esetben erre is jó: 
ha valakinél úgy látjuk, kegyetlenül
megmondjuk, 
ne rohanj fej nélkül a médiába, 
esélyed sincs rá, hogy befuss...

A PLAYBOY-FŐSZERKESZTŐ „BUSI” ÍRÁSA A TÉMÁBAN:

„A sorsom a szendvicsemberi beosztásomtól a félbehagyott jogi karon át és pár hónap tanárkodáson keresztül vezetett az újságíró-iskolába.
Tetszett, hogy végre azt csinálom, amit élvezek és megy is, és nemsokára még pénzt is kapok majd érte!
Ez az iskola például arra is jó, hogy rávezesse az embert, hogy mi az, ami nem megy neki, kár erőltetni. Én is itt jöttem rá, hogy a tévé nem nekem való. Az írás örömöt okoz. Ez egy egészen hihetetlen állapot, amiért érdemes írni. Szerintem, ha csak jól érzed magadat ebben a közegben egy évig, akkor is megéri.
De sokkal többet is tud adni a KOS. Súlyos kritikákat is kaptam. És sok jó arccal találkoztam. Ha ügyes vagy, munkát is kaphatsz. Nekem is így sikerült.
BusIstvanKeskenyEgeszalakosHa újrakezdhetném? Nem ezt választanám. Frontember lennék egy rockzenekarban! Csak persze a rockzenész harmincévesen már, ugye, haljon meg!
Szóval, mégis inkább az újságírás és újra a KOS.″

Bus István (KOS-12.)
egykori KOS-ösztöndíjas, Zsigmond Márta Média-díjas,
Nők Lapja publicistája, a Playboy főszerkesztője,
iskolánk tanára

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés