Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Profi sportriporterek lapja 
– a KOS-ban már
a kezdőknek is

Rendkívül színes a profi sportújságírók postája: rajongói levéltől a szitokáradatig, sajtótájékoztató-meghívóktól a legújabb kiadványokig kapnak hideget-meleget, színeset-szürkét.
AIPSNewsA talán leginkább várt küldemény saját szakmai lapunk. A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS – ha itt nem vagy tag, akigha jutsz mindenhová érvényes olimpiai vagy focivébés média-akkreditációhoz) újsága: a nagy sportsztorik mellett beszámol a riporterek munkakörülményeiről, média-szakmai kérdésekkel foglalkozik.
Nem könnyű hozzájutni, Magyarországra is talán ha egy-kétszáz példány érkezik belőle.
AIPS.jpgA KOS sportriporter-jelöltjei azonban máris olvashatják! Még a tanévnyitó előtt mindenkinek küldünk e-mailben néhány AIPS-hírlevelet (válogatás nélkül, találomra), hogy kicsit máris bennfentesnek érezhesd magad, megtudd, mivel foglalkozik mostanság a sportriporterek világa.
Az első sportos órán 2012 őszén pedig a nyomtatott változatból is közreadunk néhányat. A címlapon Messi, Djokovics, Lochte, Phelps, Bolt, Blake – hamarosan a te dossziédban is ott viríthatnak!

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés