Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Profi sportriporterek lapja 
– a KOS-ban már
a kezdőknek is

Rendkívül színes a profi sportújságírók postája: rajongói levéltől a szitokáradatig, sajtótájékoztató-meghívóktól a legújabb kiadványokig kapnak hideget-meleget, színeset-szürkét.
AIPSNewsA talán leginkább várt küldemény saját szakmai lapunk. A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS – ha itt nem vagy tag, akigha jutsz mindenhová érvényes olimpiai vagy focivébés média-akkreditációhoz) újsága: a nagy sportsztorik mellett beszámol a riporterek munkakörülményeiről, média-szakmai kérdésekkel foglalkozik.
Nem könnyű hozzájutni, Magyarországra is talán ha egy-kétszáz példány érkezik belőle.
AIPS.jpgA KOS sportriporter-jelöltjei azonban máris olvashatják! Még a tanévnyitó előtt mindenkinek küldünk e-mailben néhány AIPS-hírlevelet (válogatás nélkül, találomra), hogy kicsit máris bennfentesnek érezhesd magad, megtudd, mivel foglalkozik mostanság a sportriporterek világa.
Az első sportos órán 2012 őszén pedig a nyomtatott változatból is közreadunk néhányat. A címlapon Messi, Djokovics, Lochte, Phelps, Bolt, Blake – hamarosan a te dossziédban is ott viríthatnak!

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés