Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Súgógép + választási hírek + sporthírek = szigorú osztályzás

Neked hányas
a súgógép-sebességed?

Mert azt bizony meg kell találnod! A KOS-stúdióban kipróbálhatod, hogy 5-től 12-ig melyik fokozat felel meg a te beszédtempódnak, s ugyanezt a sebességet a világ bármelyik komoly tv-stúdiójában kapásból beállítják neked.

KakonyiDavid56ValasztasiMv.PatkoGreenBox2018.04.webA részletes választási műsort készítők közül
Kákonyi Dávid (KOS-56.) nyújtotta
a legjobb teljesítményt

Az egyik legnehezebb feladat a félévben a súgógépes-hírolvasás (ráadásul „nehéz szöveget“ kaptak műsorvezetőink), az adás második felében pedig már fejből, a képernyőről és esetleg papírból kellett sorolniuk az aktuális eredményeket.

SzalagyiAron56SporthirekStudioGreenbox2018.04.jpg
Az országgyűlési választások kötött szövege után
sporthíreket mondó műsorvezető-jelöltek közül
Szalagyi Áron (KOS-56.) kapta a legjobb jegyet

Nem véletlenül hangzik el sokszor a KOS-ban, hogy a médiában tökéletes teljesítmény nincs, s mindig szigorú a mérce. A KOS-ban mondjuk a sportriporter Hajdú B. vagy a hírolvasó Acél Anna profi szintje felel csak meg az 5-ösnek, ennyire kritikus az osztályzás.

Ezt félig viccnek szánjuk, de most valóság lett.

A súgógépes, rögtönzött híreket soroló produkciók közül egyik sem kapott jelest, 4/5-öt (jó és jeles között) is csak két kezdő hallgató, Kákonyi Dávid (KOS-56.) és Szalagyi Áron (KOS-56.) érdemelt. A témának megfelelően roppant szigorú értékelő tanár, egykori oktatásvezetőnk, Fogl Balázs (KOS-36.) 4-est is csak keveseknek adott: Ficsor Zoltán (KOS-55.), Keszi Dóra (KOS-55.), továbbá  Sávoly Boglárka (KOS-56.) és Sneff Szilárd (KOS-56.) – ők négyen láthatók kis képeinken – szerzett jó minősítést.

FicsorZoltan55 KesziDora55Studioban2017Second SzavazasLogo2 SavolyBoglarka56Portre SneffSzilard56PortreSzukWeb

Az évfolyamátlagok sem sikeredtek túl rózsásra: a kezdő sportosok szerepeltek a legjobban (4 egészes átlag), a végzős nem-sportosok a leggyengébben (2,7). A feladatot teljesítő valamennyi KOS-os átlaga ezúttal a szokásos alatt maradt (3,3).

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés