Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Súgógép + választási hírek + sporthírek = szigorú osztályzás

Neked hányas
a súgógép-sebességed?

Mert azt bizony meg kell találnod! A KOS-stúdióban kipróbálhatod, hogy 5-től 12-ig melyik fokozat felel meg a te beszédtempódnak, s ugyanezt a sebességet a világ bármelyik komoly tv-stúdiójában kapásból beállítják neked.

KakonyiDavid56ValasztasiMv.PatkoGreenBox2018.04.webA részletes választási műsort készítők közül
Kákonyi Dávid (KOS-56.) nyújtotta
a legjobb teljesítményt

Az egyik legnehezebb feladat a félévben a súgógépes-hírolvasás (ráadásul „nehéz szöveget“ kaptak műsorvezetőink), az adás második felében pedig már fejből, a képernyőről és esetleg papírból kellett sorolniuk az aktuális eredményeket.

SzalagyiAron56SporthirekStudioGreenbox2018.04.jpg
Az országgyűlési választások kötött szövege után
sporthíreket mondó műsorvezető-jelöltek közül
Szalagyi Áron (KOS-56.) kapta a legjobb jegyet

Nem véletlenül hangzik el sokszor a KOS-ban, hogy a médiában tökéletes teljesítmény nincs, s mindig szigorú a mérce. A KOS-ban mondjuk a sportriporter Hajdú B. vagy a hírolvasó Acél Anna profi szintje felel csak meg az 5-ösnek, ennyire kritikus az osztályzás.

Ezt félig viccnek szánjuk, de most valóság lett.

A súgógépes, rögtönzött híreket soroló produkciók közül egyik sem kapott jelest, 4/5-öt (jó és jeles között) is csak két kezdő hallgató, Kákonyi Dávid (KOS-56.) és Szalagyi Áron (KOS-56.) érdemelt. A témának megfelelően roppant szigorú értékelő tanár, egykori oktatásvezetőnk, Fogl Balázs (KOS-36.) 4-est is csak keveseknek adott: Ficsor Zoltán (KOS-55.), Keszi Dóra (KOS-55.), továbbá  Sávoly Boglárka (KOS-56.) és Sneff Szilárd (KOS-56.) – ők négyen láthatók kis képeinken – szerzett jó minősítést.

FicsorZoltan55 KesziDora55Studioban2017Second SzavazasLogo2 SavolyBoglarka56Portre SneffSzilard56PortreSzukWeb

Az évfolyamátlagok sem sikeredtek túl rózsásra: a kezdő sportosok szerepeltek a legjobban (4 egészes átlag), a végzős nem-sportosok a leggyengébben (2,7). A feladatot teljesítő valamennyi KOS-os átlaga ezúttal a szokásos alatt maradt (3,3).

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés