Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kérdések a KOS-hoz, 2017 ősz

Több műhelyt is választhat

Tisztelt KOS!
Azzal tisztában vagyok, hogy a két félév alatt, félévente egy műhelyt kötelező elvégezni, azonban van-e lehetőség egynél több elvégézésére is akár?
Köszönettel, István

Kedves István!
Természetesen járhat több műhelyre is.
A hallgatók többsége 2-t választ általában (eddigi „csúcstartónk” egy KOS-45-ös diák öt évvel ezelőttről: 5 műhely/félév, de az nyilván túlzás.)
A tandíjban félévenként egy műhely ára van benne, további műhelyekért 20e forint fizetendő, október elején.
Várjuk szeretettel!
KOS

Bármikor változtathat szakirányt
UtelagazasTablaMedia.jpg

Amikor regisztráltam a felvételire, bejelöltem, hogy a televíziózás és a sport érdekel. Lehet még változtatni? És az iskola folyamán? Bocs, Áron

Egyáltalán nem baj, ha még nem végleges a döntése. Sőt, lehet, hogy első féléves teljesítménye alapján majd esetleg tanáraink javasolnak szakterület-váltást. Volt már ilyen...

Bus_fotelben_fejetlen_nokkel

Más ne mondjunk, Bus István (KOS-12.) megrögzötten tévézni akart. Az iskola beszélte rá, hogy inkább írjon. Azóta volt a Nők Lapja publicistája, a Playboy főszerkesztője... És nem bánja.

Kedves Áron, tehát bármikor változtathat szakirányt nálunk, nem kell fejvesztve elkapkodnia a döntést.
KOS


A tandíj részletekben fizethető

T Cim ! Meddig tart és mennyibe kerül a sport riporter képzés ? Üdv Tibor

Kedves Tibor!
A KOS-ban valamennyi képzés bruttó 280 ezer forint/félév. Ebben már természetesen mindenféle technikai költség is benne van.
Több részletben is fizethetőz.
Üdv,
KOS


A legkésőbbi tandíjfizetési alkalom 

Szép jó napot! Azt szeretném megkérdezni hogy ha szeptember 16-án viszem magammal a tandíjat az még rendben van? Marcell

Igen. Az az utolsó perc, amikor még befizethető az első tandíjrészlet.
Korábban,sorállás nélkül ugyanez megtehető augusztus 21-től hétköznaponként 11 és 17 óra között a KOS-irodán, vagy átutalással.
KOS


Hétvégére is összesűríthetők a műhelyek

Különösen a műhelyeket várom a KOS-ból. De, ha egy sportos és egy tévés műhelyre is akarok járni, akkor a hétvégéken kívül még két hétköznap is mindig fel kell utaznom Pestre?

Az aktuális évfolyamok összetétele, igénye szerint hirdetünk meg – a szükségesnél több!! –műhelyt, s ezek közül választanak diákjaink. Szombat-vasárnap 4 műhely is lesz a kínálatban. Így akár a hétvégékre is összesűríthető a műhelymunka, elsősorban dolgozó/sportoló/utazó hallgatóink igénye szerint. (Félévenként 1 műhely elvégzése kötelező.)

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés