Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kérdések a KOS-hoz, 2017 ősz

Több műhelyt is választhat

Tisztelt KOS!
Azzal tisztában vagyok, hogy a két félév alatt, félévente egy műhelyt kötelező elvégezni, azonban van-e lehetőség egynél több elvégézésére is akár?
Köszönettel, István

Kedves István!
Természetesen járhat több műhelyre is.
A hallgatók többsége 2-t választ általában (eddigi „csúcstartónk” egy KOS-45-ös diák öt évvel ezelőttről: 5 műhely/félév, de az nyilván túlzás.)
A tandíjban félévenként egy műhely ára van benne, további műhelyekért 20e forint fizetendő, október elején.
Várjuk szeretettel!
KOS

Bármikor változtathat szakirányt
UtelagazasTablaMedia.jpg

Amikor regisztráltam a felvételire, bejelöltem, hogy a televíziózás és a sport érdekel. Lehet még változtatni? És az iskola folyamán? Bocs, Áron

Egyáltalán nem baj, ha még nem végleges a döntése. Sőt, lehet, hogy első féléves teljesítménye alapján majd esetleg tanáraink javasolnak szakterület-váltást. Volt már ilyen...

Bus_fotelben_fejetlen_nokkel

Más ne mondjunk, Bus István (KOS-12.) megrögzötten tévézni akart. Az iskola beszélte rá, hogy inkább írjon. Azóta volt a Nők Lapja publicistája, a Playboy főszerkesztője... És nem bánja.

Kedves Áron, tehát bármikor változtathat szakirányt nálunk, nem kell fejvesztve elkapkodnia a döntést.
KOS


A tandíj részletekben fizethető

T Cim ! Meddig tart és mennyibe kerül a sport riporter képzés ? Üdv Tibor

Kedves Tibor!
A KOS-ban valamennyi képzés bruttó 280 ezer forint/félév. Ebben már természetesen mindenféle technikai költség is benne van.
Több részletben is fizethetőz.
Üdv,
KOS


A legkésőbbi tandíjfizetési alkalom 

Szép jó napot! Azt szeretném megkérdezni hogy ha szeptember 16-án viszem magammal a tandíjat az még rendben van? Marcell

Igen. Az az utolsó perc, amikor még befizethető az első tandíjrészlet.
Korábban,sorállás nélkül ugyanez megtehető augusztus 21-től hétköznaponként 11 és 17 óra között a KOS-irodán, vagy átutalással.
KOS


Hétvégére is összesűríthetők a műhelyek

Különösen a műhelyeket várom a KOS-ból. De, ha egy sportos és egy tévés műhelyre is akarok járni, akkor a hétvégéken kívül még két hétköznap is mindig fel kell utaznom Pestre?

Az aktuális évfolyamok összetétele, igénye szerint hirdetünk meg – a szükségesnél több!! –műhelyt, s ezek közül választanak diákjaink. Szombat-vasárnap 4 műhely is lesz a kínálatban. Így akár a hétvégékre is összesűríthető a műhelymunka, elsősorban dolgozó/sportoló/utazó hallgatóink igénye szerint. (Félévenként 1 műhely elvégzése kötelező.)

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés