Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Jaksity Kata (KOS-15.) kiáll a (női) médiamunkásokért

JaksityKata1tATVstudio2017

Nem lenne stílusos Jaksity Kata cikkének
elejét idézni a kopfban, mert abban 
erősen „komlósizik". 
De nem ezért idézzük a végét. Hanem, mert
ott a lényeg, ebben van nagyon igaza.


„Nőügyekről”, másként

...úgy értem el, hogy rendszeresen érzékelem, hogy nőként lekezelnek, gyengébbnek tartanak mind a fizikai, mind a szellemi képességeimet illetően pusztán azért, mert nő vagyok, vagy nem hiszik el, hogy nőként érdekelnek ilyen komoly témák, feladatok...egy olyan társadalomban, ahol még mindig azt gondolja a többség, hogy a nő maradjon otthon...pedig már többszörösen bebizonyítottuk, hogy nekünk megy egyszerre a gyereknevelés és a munka is...és még rengeteg tervem van, amelyeket sokkal kevesebb küzdelemmel és nagyobb megbecsültséggel érhetnék el, ha végre méltó módon foglalkoznának a "nőügyekkel".

JaksityKata15Tanit2012Asztalon3 gyermek édesanyja vagyok. 2 diplomám van (az egyik vörös), és pluszban elvégeztem a Komlósi médiaiskolát is. A magyarral együtt 5 nyelven beszélek - 3-ból nyelvvizsgám is van, amiből 2 szakmai felsőfokú. Fiatalon nemzetközi karriert futottam modellként, majd váltottam a média világába, ahol immár 20. éve dolgozom elsősorban politikai és hírműsorokban. Készítettem interjút világsztárokkal: Elton Johnnal, Ennio Morriconeval, Michael Flatleyvel, Enrique Iglesiassal és még sokukkal. Több mint 10 dokumentumfilmet forgattam Afrikában és Dél-Kelet Ázsiában nehéz, veszélyes, polgárháborús terepeken gyermekkatonákról, utcagyerekekről, vagy épp a világ legnagyobb taposóaknamezején. Az UNICEF, majd a Vöröskereszt felkérésére forgattam Indonézia elzárt vidékén a cunami utáni helyreállítási munkálatokról. A gyermek szexrabszolgákról szóló filmemet a Cambridge-i egyetem is meghívta. Eközben 18 éve végzek jószolgálati munkát, rendeztem jótékonysági koncertet hazai sztárokkal és divatbemutatót kerekesszékesekkel, segítettem talpraállni az otthonukból elmenekült nőknek. Pár éve Egyesületet alapítottam barátaimmal. Évek óta a családon belüli erőszak és gyermekbántalmazás témájában aktivistáskodom. A szakmai munkámért sajtódíjat kaptam, a jószolgálatomért többször kitüntettek.
Mindezt úgy értem el, hogy rendszeresen érzékelem, hogy nőként lekezelnek, gyengébbnek tartanak mind a fizikai, mind a szellemi képességeimet illetően pusztán azért, mert nő vagyok, vagy nem hiszik el, hogy nőként érdekelnek ilyen komoly témák, feladatok...egy olyan társadalomban, ahol még mindig azt gondolja a többség, hogy a nő maradjon otthon...pedig már többszörösen bebizonyítottuk, hogy nekünk megy egyszerre a gyereknevelés és a munka is...és még rengeteg tervem van, amelyeket sokkal kevesebb küzdelemmel és nagyobb megbecsültséggel érhetnék el, ha végre méltó módon foglalkoznának a "nőügyekkel"

KGbabuPluharbucsuWeb JaksityKatalinCimlapFalra2014 


KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
SZAVAZÁS
Kit látnál a legszívesebben a Kovácsi László Médiadíj ünnepélyes átadásán a KOS-ban? Ki legyen a műsorvezető, interjúkészítő október 28-án, vasárnap 10 órától?
 
Keresés