Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Jaksity Kata (KOS-15.) kiáll a (női) médiamunkásokért

JaksityKata1tATVstudio2017

Nem lenne stílusos Jaksity Kata cikkének
elejét idézni a kopfban, mert abban 
erősen „komlósizik". 
De nem ezért idézzük a végét. Hanem, mert
ott a lényeg, ebben van nagyon igaza.


„Nőügyekről”, másként

...úgy értem el, hogy rendszeresen érzékelem, hogy nőként lekezelnek, gyengébbnek tartanak mind a fizikai, mind a szellemi képességeimet illetően pusztán azért, mert nő vagyok, vagy nem hiszik el, hogy nőként érdekelnek ilyen komoly témák, feladatok...egy olyan társadalomban, ahol még mindig azt gondolja a többség, hogy a nő maradjon otthon...pedig már többszörösen bebizonyítottuk, hogy nekünk megy egyszerre a gyereknevelés és a munka is...és még rengeteg tervem van, amelyeket sokkal kevesebb küzdelemmel és nagyobb megbecsültséggel érhetnék el, ha végre méltó módon foglalkoznának a "nőügyekkel".

JaksityKata15Tanit2012Asztalon3 gyermek édesanyja vagyok. 2 diplomám van (az egyik vörös), és pluszban elvégeztem a Komlósi médiaiskolát is. A magyarral együtt 5 nyelven beszélek - 3-ból nyelvvizsgám is van, amiből 2 szakmai felsőfokú. Fiatalon nemzetközi karriert futottam modellként, majd váltottam a média világába, ahol immár 20. éve dolgozom elsősorban politikai és hírműsorokban. Készítettem interjút világsztárokkal: Elton Johnnal, Ennio Morriconeval, Michael Flatleyvel, Enrique Iglesiassal és még sokukkal. Több mint 10 dokumentumfilmet forgattam Afrikában és Dél-Kelet Ázsiában nehéz, veszélyes, polgárháborús terepeken gyermekkatonákról, utcagyerekekről, vagy épp a világ legnagyobb taposóaknamezején. Az UNICEF, majd a Vöröskereszt felkérésére forgattam Indonézia elzárt vidékén a cunami utáni helyreállítási munkálatokról. A gyermek szexrabszolgákról szóló filmemet a Cambridge-i egyetem is meghívta. Eközben 18 éve végzek jószolgálati munkát, rendeztem jótékonysági koncertet hazai sztárokkal és divatbemutatót kerekesszékesekkel, segítettem talpraállni az otthonukból elmenekült nőknek. Pár éve Egyesületet alapítottam barátaimmal. Évek óta a családon belüli erőszak és gyermekbántalmazás témájában aktivistáskodom. A szakmai munkámért sajtódíjat kaptam, a jószolgálatomért többször kitüntettek.
Mindezt úgy értem el, hogy rendszeresen érzékelem, hogy nőként lekezelnek, gyengébbnek tartanak mind a fizikai, mind a szellemi képességeimet illetően pusztán azért, mert nő vagyok, vagy nem hiszik el, hogy nőként érdekelnek ilyen komoly témák, feladatok...egy olyan társadalomban, ahol még mindig azt gondolja a többség, hogy a nő maradjon otthon...pedig már többszörösen bebizonyítottuk, hogy nekünk megy egyszerre a gyereknevelés és a munka is...és még rengeteg tervem van, amelyeket sokkal kevesebb küzdelemmel és nagyobb megbecsültséggel érhetnék el, ha végre méltó módon foglalkoznának a "nőügyekkel"

KGbabuPluharbucsuWeb JaksityKatalinCimlapFalra2014 


KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés