Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kérdések a KOS-hoz

Igazolvány, felvételi, tandíjmentesség... 

A VÉGZŐS KOS-OSOK IS KAPHATNAK ÚJSÁGÍRÓ-IGAZOLVÁNYT?
Gyulai Péter (KOS-43.)
/A hivatalos újságíró-igazolványhoz jutás lehetőségéről ITT!/
Igen, természetesen, amint véglegesen megállapodtunk a MÚOSZ-szal, minden 2012-re beiratkozott hallgatónk automatikusan, ingyen megkapja.
KOS

A KORÁBBI KOS-OSOK IS HOZZÁ-JUTHATNAK AZ ÚJ IGAZOLVÁNYHOZ?
„Ezt a hivatalos újságíró-igazolványt (MÚOSZ-junior) minden eddigi KOS-hallgató megkaphatja, vagy a jelenlegi hallgatók csak? Ha igen, akkor hogyan?”
Tóth Angelika (KOS-33.) vezető tanácsadó, diplomás közgazdász

Bevallom, erre nem gondoltunk. Az aktuális, beiratkozott hallgatók automatikusan megkapják majd a hivatalos újságíró-igazolványt; de jó ötlet, s szerintem jogos kérés, hogy a korábban végzettek is részesülhessenek annak szakmai és egyéb előnyeiben. Döntsenek a KOS-osok, járhat-e mindenkinek! Persze, emiatt ne hívjunk össze KOS-nagygyűlést, majd az interneten megszavaztatjuk. Ha a többség igent mond (nincs kétségem…), egy-két hét alatt lezavarjuk a hivatalos formaságokat. De azt is tudni kell, hogy ennek van néhány ezer forintos díja, amit az iskola csak a jelenlegi hallgatóktól tud átvállalni, tehát a korábban végzetteknek valamennyit fizetniük kell (nyugi, csakis négyszámjegyű összeg lehet).
kg

j

Szavazzon!


CSAK ABBAN AZ ÉVBEN ÉRVÉNYES A FELVÉTELIM?
"Szeretnék önökhöz jelentkezni. Ha elmegyek, befizetem a 3000 ft-os jelentkezési díjat és felvételt nyerek, kötelező indulnom az akkori, adott esetben februári tanfolyamon?"
Kiss Nikoletta (KOS-..?)

Szeretettel várjuk a felvételin 2012. január 21-én, akár abban a tudatban is, hogy csak később lesz a hallgatónk. A felvételije 3 féléven át érvényes marad!
Még valamit jó tudni: a KOS NYÍLT NAPON (hamarosan nyilvánosságra hozzuk az időpontját, de alighanem január 15-e, vasárnap lesz az) a legtehetségesebben bemutatkozó, néhány játékos médiafeladatot a legsikeresebben megoldó résztvevő teljes tandíjmentességet nyer a februárban induló félévre (kb. negyedmillió forint értékben), a 10 legszorgalmasabb résztvevő felvételi vizsga nélkül, automatikusan bejut a 44. évfolyamra.
KOS 

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés