Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kezdődik az I. KOS Elsőfilmes Fesztivál...

...a zsűri azonban nem kezdő!

Előzsűri (délelőtt):

BorbelyZoltan2 KolozsiIldikoBeszelPortre2011 Pluhar111
Borbély Zoltán, Kolozsi Ildikó, Pluhár Erika

Szakmai zsűri (délután):

JakabAdamPortre2012.jpg OkrosGergo2011
RadnaiPeter170b RonaiEgon1vagott SztancsikTamasjomini
Jakab Ádám (RTL Klub), Ökrös Gergő TV2), Radnai Péter (Blikk), Rónai Egon (ATV), Sztancsik Tamás (producer)

Gyere és fedezd fel velünk a filmek világát, hátha téged is felfedeznek…


Borbély Zoltán (KOS-1.): a TeleSport, majd a NapTv egykori szerkesztő-riportere és műsorvezetője, volt ügyészségi szóvivő, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője,
Kovácsi László Médiadíjas, az Év szóvivője, az Év műhelytanára a KOS-ban (2007).

Kolozsi Ildikó (KOS-9.): a Duna Tv szerkesztője, a WestelPress (később MobilPress) munkatársa, majd főszerkesztője, a KOS korábbi oktatási igazgatója, az MTV egykori szerkesztőségvezetője,
az Év műhelytanára a KOS-ban (2003), MOB-díjas, 

Pluhár Erika (KOS-4.): KOS korábbi oktatási igazgatója, a Hamu és Gyémánt újságírója, az Évszakok (Nők Lapja) szerkesztője.


Balázsy Panna: a Danubius Rádió, a Juventus Rádió, az MTV (Repeta), az RTL Klub (Reggeli, Delelő, Stella moziklub) műsorvezetője, az első magyarországi Oscar-gála-közvetítők egyike, szinkronszínész (Sophie Marceau magyar hangja).

Jakab Ádám: a Petőfi Rádió és a Tv3 után került az RTL Klubhoz, ahol jelenleg a Fókuszt főszerkeszti.

Ökrös Gergely (KOS-15.): az MTV-nél és az RTL Klubnál töltött rövid idő után a TV2 kreatív producere (Összeesküvők, A Nagy Duett),
a P7S1 Allstars Awarddíj nyertese a kreativitás és innováció kategóriában. 

Radnai Péter: az MTV szerkesztő-riportere (Híradó, Esti Egyenleg), majd moszkvai tudósítója, a TV2 és RTL Klub több műsorának (Big Brother, Nagy Ő, Reggeli) producere, a Playboy főszerkesztője, a Chello Central Europe tartalomfejlesztési vezetője, a Ringier televíziós produkciós vezetője.

Rónai Egon: a Népsportnál kezdte, majd átpártolt az elektronikus médiához: a Danubius Rádió műsorvezetője, majd egyik nagyfőnöke lett, később az MTV-nél és az A3Tv-nél tűnt fel, önálló reklámügynökséget vezetett, majd a SportTv kommentátor-műsorvezetőjeként és a PontFM tulajdonos-főszerkesztőjeként láthattuk-hallhattuk. Jelenleg önálló műsora fut az ATV-n.

Sztancsik Tamás (KOS-15.): a TeleSport szerkesztő-riportere, a FradiTv főszerkesztője, több saját produceri iroda vezetője, korábban a TV2 sportfőszerkesztője,
az Ezüstgerely Filmfesztivál fődíjának győztese (Keménylegények).

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés