Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Először nyert egykori hallgató!

Szujó Zoltán
az Év nagyelőadója

2010szikrazoA KOS 8. esztendejében fordult elő először, hogy egy egykori diák nyerte az Év tanára szavazás egyik kategóriáját. Hajdú B. István és Faragó Richard (mindkettő KOS-1.) 1997-es sikerét követően Kolozsi Ildikó (KOS-9.) 2003-ban, Novodomszky Éva (KOS-15.) 2006-ban, Borbély Zoltán (KOS-1.) 2007-ben tudott az Év műhelytanára lenni, de arra még nem volt példa, hogy az Év nagyelőadója címet is egykori KOS-hallgató kapja!

Szujó Zoltánnak (KOS-19.) ez sikerült 2010-ben!

SzujoZoltanMosoly
Az eddigi díjazottak listájáért
Kattide
 


SzujoZoltan3Szujó Zoltán a Csaba Rádió, a Klub- és a Sláger Rádió, a Duna Tv, majd az MTV után az RTL Klubnál szerzett országos ismertséget, 2002 óta a Forma-1-es futamok helyszíni riportere, műsorvezető, rendszeresen tudósít a legjobb magyar és külföldi profi ökölvívók mérkőzéseiről. Kommentátorként és szerkesztő-riporterként szerepel a csatorna más sportműsoraiban és híradójában, de részt vesz a televízió egyéb kiemelt programjaiban is (Sztárbox, Dominónap stb.) 2008 januárjától a Reggeli műsorvezetője.

 

Kovacsi-dij_2006_Szujo_RTL_3_mini2000-ben ösztöndíjasként végzett a Komlósi Oktatási Stúdióban, 2006-tól óraadó tanár egykori iskolájában, még ugyanebben az évben a Kovácsi László Média-díj profi kategóriájának nyertese lesz. A 2010 májusában (KOS-39. és -40.), illetve decemberében leadott szavazatok (KOS-40. és -41.) alapján – Gönczi Gábort és Süveges Gergőt megelőzve – az Év nagyelőadójának választják a KOS-ban.

 


 

A KOS az Év tanára választása a világ legtisztább szavazása. A hallgatók voksolnak (évente kétszer, a félévzáró vizsgák során), név nélkül. A győzelem pedig semmiféle díjjal, pénzzel, jutalommal nem jár – „csak″ elismeréssel. 

Érdekek, lobbizás, csalás tehát kizárva.
S mégis rangja, presztizse van!
(Olyannyira, hogy évről évre többen tesznek erőfeszítést, hogy azt is megtudják, kik és hány szavazatot kaptak azok, akik már nem nyerhetnek, a kiírás szerint ugyanis ezeket a címeket mindenki csak egyszer nyerheti el.)


 

 


BobakRobert2010NovakAndras.Nagy

Bobák? Novák? Suba?

A műhelytanárok közül Bobák Róbert (Duna Tv), Novák András (ex-MTV) és Suba Kata (MTV, TeleSport) kapta a legtöbb szavazatot.

 

 


 

 

tilla3TillAttilaKOSban

Citromdíj

A Citromdíjra – ki okozott egyértelműen csalódást az előadók közül? – az idén is érkeztek szavazatok, de senki sem kapta meg a voksok legalább 33 százalékát, amennyi szükséges ahhoz, hogy valaki „elnyerje″ ezt a címet.

Eddig, a 20 év során, ezt csak egyvalaki érdemelte ki KOS-os szereplésével: Tilla, azaz Till Attila.

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés