Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Kikből áll a KOS-44.?

Többségben a több nyelven beszélő, diplomás lányok

Az új évfolyam (KOS-44.) hallgatói többségében több nyelven beszélő diplomások vagy egyetemisták, de évről-évre növekszik azoknak a száma is, akik az érettségi után a KOS-t választják.

PRE-KOS2

A 2012 februárjában kezdő új hallgatók kétharmada nő, egyharmada férfi.
Fele „sportos”, fele nem.
Az évfolyam 48 százaléka diplomás, 24 százaléka felsőoktatási intézmény hallgatója, 28 százaléka pedig az érettségi megszerzése után választotta a KOS-t.
A hallgatók 14 százaléka három, 33 százaléka két idegen nyelven beszél; 33 százaléka angolos, 10 százaléka németes.
A 44-esek 20 százaléka az írottsajtót, 37 százaléka az elektronikus szakot választotta, míg 43 százaléka még nem tudott dönteni a kettő között.
A diákok 43 százaléka a fővárosban él, 57 százaléka viszont nem budapesti.
Az átalagéletkor 27 év.

KOS Plusz

Szükség van ennyi újságíróra, riporterre?

Jogos a kérdés. A válasz: igen, egyre többre. Nem csak a televízió- és rádióadók száma nő fokozatosan, nemcsak újságból van egyre több (bár alacsonyabb példányszámban). Az internet, a weboldalak, az új hírportálok valósággal „zabálják” a médiamunkásokat. Ráadásul egyre több cég, intézmény alkalmaz „sajtóst”. Egyre több a referens, beszédíró, szóvivő, kommunikátor, sajtófigyelő, kommunikációs munkatárs, nem beszélve a gombamód szaporodó eseményekről: a csapatépítő tréningektől a konferenciákon át a sporteseményekig mindenütt szükség van moderátorra, műsorvezetőre.

PRE - KOS
Keresés