Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Laborczy Szilvia (KOS-24.) újra színpadon

A kameramunkától Örkényig

A humort sem nélkülöző irodalmi estet rendeznek április 16-án, a magyar költészet napjának tiszteletére Szentendrén. Arról, hogy mi a groteszk... Az Örkény István műveiből összeállított műsor három főszereplőjének egyike Laborczy Szilvia (KOS-19.), aki háromgyermekes családanyaként áll újra színpadra. A médiába csak rövid kirándulást tett (Tv9), de mint mondja: „a színészi munkához is kíváló alapot adott a KOS-os beszédtechnika, illetve a kamarmunka”.

LaborczySzilvia24SzinhaziPlakat2013

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés