Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Eltemették Lantos Lászlót

„Papa″ végleg elköszönt
lantospapa

 

LantosLaszloHetvenkét éves korában elhunyt Lantos László „Papa″, a Híradó főgyártásvezetője. 1957, tehát az indulás óta dolgozott a Magyar Televíziónál. Számára az MTV mindent, az egész életet jelentette.
A „mi″ kifejezés alatt mindig a tévés társadalmat értette, a „nálunk″ (végzett) alatt a KOS-t, amelynek 1993 óta volt folyamatosan tanára. Több generációt vezetett be a gyártásvezetés tudományába és művészetébe. 

 

Lantos Papára – aki a KOS-könyvben is egy teljes oldalt, akkora terjedelmet kapott, mint a legnagyobb sztárok! – egy KOS-hallgató blogbejegyzésének részleteivel emlékezünk.

 

mtvlatogatas2Tv-látogatóban voltam. Nagyon jó volt :-) Lantos László vezetett körbe minket, aki a Híradó gyártásvezetője, több mint 50 éve (vagyis a kezdetek óta). Sehol sem szabad cigizni, ő meg csak úgy a sarokba dobta a csikket és senki se mert neki szólni. 
Mindenhol mesélt, megmutatta mi mire való, hogy kell kezelni, stb.

És minden helyen ment az adás, ami épp akkor volt műsoron. A stúdióvezérlőből megy az adás, ahol meg a szereplők ülnek, az a műterem. A Híradóé csak kb. kétszer akkora, mint a nappalink és két méterre a díszlete mellett ott Az Este díszlete is. (Vicces, a Híradó végén mindig mondják: „most kapcsoljuk Az Este stúdióját”, s egy fenét, ugyanott van.)

lantosmtvkolozsikonczMég „fel is vettek” minket, meg le is fotóztak. Ültem ott, ahol Novodomszky, Pálffy, D. Tóth Kriszta, Szántó Dávid és társaik, húú. Láttam, amit ők látnak, fogtam, amit ők fognak, hallottam, amit hallanak.

Voltunk a Híradó szerkesztőségében, ahol ott ült a sok műsorvezető – Novodomszky is, hogy milyen aranyos az a nő -:) – meg főszerkesztő stb. Láttuk őket munka közben, bár páran inkább csak ettek és olvastak. Na, az nagy és világos terem volt. Kb. minden főbb műsort ott szerkesztenek. Mármint Az Este, Szempont, Kékfény, stb.

Voltunk az archiválóban, ott eltesznek minden híradót. Az egyik lány meg is kapta a szülinapján leadott híradó anyagát. Mondta Lantos, hogy általában tőlük veszi a többi adó az anyagot, az ára 7500ft+áfa/másodperc.

Nagyon élveztem, mennék oda dolgozni. De a Lantos papa azt mondta, hogy ahhoz előbb el kell végeznem „a Komlósit” és nem csak így beszökni a bátyámmal, aki amúgy tökjó fej és odajár.

(KOS-hallgató – vagy az öccse? –
blogja a médiaiskolában rendszeres
tv-látogatások egyikéről)

KOS Plusz

Önbizalomfröccs
és kemény kritika

Felevzaro2012majusPappGabriella44FoglBalazsKG

Alapos, úgynevezett félévzáró beszélgetésen vesz részt 2018. június 10-étől a kezdő évfolyam (KOS-56.) valamennyi hallgatója. A kéttagú vizsgabizottság mindenkivel körülbelül egy órát társalog: értékel, kérdez, meghallgatja a személyes problémákat, elemzi a tévés vizsgát és a tesztet, tanácsokat ad a folytatásra, új (!) műhelyeket javasol a második félévre.

OsztondijPuzzle

Fejenként kb. 20-30 (!) osztályzat és értékelés, valamint a szubjektív benyomások alapján születik meg a döntés, hogy ki kaphat ösztöndíjat, illetve ki jut esetleg az eltanácsolás sorsára. 
A félév és a vizsgák során elért részeredményeket a vizsgabeszélgetésen összesítjük, az ott kialakult képet is beleszámítva.

PRE - KOS
Keresés