Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Léderer Ákos (KOS-13.) ajánlja magát

Mégsem szűnik meg 
sportklub2
?

Halálhírét keltette több lap is, de állítólag csak átalakul 2016-ra a Sportklub tévécsatorna, amelynek egyik vezetője Hetthéssy Zoltán (KOS-19.). Mindenesetre a HírTv-hez távozó Horti Gábor (KOS-11.) után a csatorna másik arca, Léderer Ákos (KOS-13.) is megírta búcsúlevelét:

LedererAkosHokiPezgsovel2015

„Tudom, bárhová is kerüljek, sosem lesz már olyan jó dolgom, mint ami itt volt – írta a kommentátor Facebook-oldalán. – Már jó régóta nem volt meg az a biztonságérzet. (…) Nyolc éven át úgy karácsonyoztam, hogy nem volt egymás után két teljes szabadnapom. Most lesz, lehet több is, pedig egy sportriporternek ne legyen. Az igenis álljon teljes harckészültségben, bevetésre készen, hacsak nem döntötte le a kórság a lábáról, vagy nem kiabálta használhatatlanra a hangszálait. Ezt a szakmát nem elég szeretni, ezt imádni kell és erre egész életen át tartó hivatásként kell tekinteni. Én így tekintek. Készenlétben állok.

A sportszakma az utolsó szavakat úgy értelmezi: Ákos ajánlja magát. Egy tv-műsorban úgy emlegették: már a nyáron is meglepetést keltett, hogy nem hívta az induló M4 sportcsatorna.

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés