Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Már tavasszal látható az Arena4

Újabb magyar televíziós sportcsatorna indul

arena4indycar_latvanyterv

A Vodafone-UPC hálózatán már hamarosan megjelenő Arena4 tévécsatorna a Media1hírportál információi szerint máris megszerezte több látványsport közvetítési jogát, köztük a MotoGP-t is, amelyet eddig a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler TV közvetített. 

Nem szűnik meg a Galaxy4 tévécsatorna, ahogyan azt több internetes oldal az elmúlt napokban a csakfoci.hu nevű sportoldal információjára hivatkozva, tévesen állította – közölte a Media1 ezzel kapcsolatos érdeklődésére Borsány-Gyenes András, a Digital Media and Communications Zrt. (DMC) / Network4 vezérigazgatója.

Tájékoztatása szerint egy új sportprojekten dolgozik a Digital Media and Communications csapata, és Arena4 néven indítanak egy új lineáris csatornát, sőt lesz egy internet alapú, prémium testvércsatorna is Arena4+ néven. 

Az Arena4 csatornát azért is indítják, mert úgí gondolják, az átalakuló médiafogyasztási szokások miatt megváltozó tévés piacon jelenleg nem a saját gyártású szórakoztató-műsorok és a fikciós sorozatok jelentik a legígéretesebb teret. Nem a két nagy tévécsatorna, az RTL Klub és a TV2 által dominált versenyében kell részt venni, hanem a sport területén jobb esélyeik lehetnek a fiatal nézőtábor megszólítására.

arena4-953x500Rengeteg látványos sportverseny közvetítési jogát vásárolták meg: IndyCar, NHL (jégkorong),  Nitro Games, NCAA American College Football Championship (amerikaifoci), lesz biliárd és sznúker, boksz (KO TV), WWE pankráció, MMA, darts, LNH, angol és skót focibajnokságok, és több más látványos, technikai vagy csapatsport.

Prémium lehetőségek az Arena4+ digitális platformon

Az újj sportcsatorna a Vodafone-UPC alapkínálatában már biztosan megtalálható lesz, várhatóan már tavasztól, de több más kábelszolgáltatóval is előrehaladt tárgyalásban vannak. 

Augusztusban, várhatóan a nyári olimpiai játékok második hetétől él majd a mobiltelefonos/táblagépes és okostévés applikációjuk is, amivel az Arena4+ platformot lehet elérni.

Az applikáció lényege, hogy segítségével a tévében leadott eseményeket opcionálisan eredeti kommentárral is, illetve állandó HD képminőséggel, valamint különböző kiegészítő statisztikai háttéradatokkal kiegészítve lehet elérni. Az applikáció nyújtotta OTT-s változat fizetés ellenében lesz elérhető, a DMC-vel partnerségre lépő operátoroknál lehet majd előfizetni rá. Bizonyos közvetítések kizárólag az Arena4+ internetes platform segítségével lesznek láthatók, és reklámmegszakítás nélkül, ezzel is prémium jelleget biztosítva a platform számára.

Borsány-Gyenes András elmondta, a lineáris sportcsatornából, az Arena4-ből is HD minőségű képet adnak át a szolgáltatók felé, egyes kábelcégek esetében azonban elképzelhető, hogy a kép csak SD minőségű lesz, ezért is tartja jó iránynak, hogy az internetes változat viszont mindenki számára folyamatosan HD minőségű lesz megfelelő sávszélesség esetén.

A DMC sportprojektjének irányítója egyébként Juni György, a Network4 kreatív igazgatója, a Telesport és a Duna TV sportosztályának korábbi vezetője. A multi-platform megvalósításért pedig az üzletfejlesztési igazgató, Nick Doff felel.

media1.hu írása nyomán.

KOS Plusz

Sztorizás vagy tudás?

A kettő gyakran együtt jár: vannak nagyelőadók, akik egyéniségükkel és humorukkal olyan könnyedén képesek átadni a legszárazabb szakmai anyagot is, hogy a hallgatók először azt érzik, jól szórakoztak, aztán rájönnek, hogy nevetve tanultak. Nem kell magolni, a történetek kapcsán rögzül a konkrét tudás is!
Nem is beszélve például Görög Ibolya nagyelőadásairól: a protokollfőnök-asszony olyan fergeteges stílusban adja a tudtukra illemtani hiányosságaikat, hogy eszükbe sem jut megsértődni, sőt: az előadása után, csupa „jól nevelt” ember özönlik ki a tanteremből.

PRE - KOS
Keresés