Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Maratoni Oscar-gála

Lelkesek, állelkesek és álmosok a riporterállásban

Sokan teljesítették az éjjeli-hajnali feladatot, az Oscar-gála off-tube közvetítését. (S olyan is akadt, akinek az utolsó pillanatban be kellett vonni a „mikrofonengedélyét", erre az egy alkalomra.)

Első hallásra úgy tűnt, a szokásosnál több hozzáértő, jól felkészült riporter kommentálta off-tube az eseményt. Közéjük tartozott a kis képen látható Gyenes Fanni (KOS-48.) és Horváth Nikolett (KOS-47.) is.

OscarMonitorGyenesFanni48HorvathNikolett47

KOS Plusz

Számüzzük a kameralázat!

Visszatérő feladat: mutasd be kedvenc tárgyadat a kamera előtt! Az igazi cél persze a beszélő „megnyugtatása": a kezében tartott tárgy csak segít „megnyílni”, elfelejtetni a körülötte lévő kamerákat, lámpákat, monitorokat; leküzdeni a lámpalázat.

Hoztak már karikagyűrűt és kutyát, marsallbotot és szteppcipőt, Barbie-babát és bibliát, Fradi-sálat és rózsaszínpárducos melltartót, mobiltelefont és irodaszéket. A csúcs: Vadon János (KOS-13., azóta ismert tévés és rádiós szereplő) nyulai. Ráadásul a nézőknek kellett kitalálni, a fülüknél  fogva lógatott szegény párák közül melyik a preparált (kitömött) és melyik a szintén mozdulatlan, de élő. 

A KOS-módszer a stúdiódrukk ellen nála is bejött. „Nyusziból″ médiaoroszlán lett.

PRE - KOS
Keresés