Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Még több gyakorlási lehetőség, élesben!

Beszélgetés-bajnokság

Ahogy ígértük: 2014 az interjú éve a KOS-ban, hiszen ez a szakma egyik csúcsa, mert egyre inkább erre van igény, „felvevő piac” és mert a KOS-ban rengeteg olyan média-legenda fordul meg, akit aztán igazán érdemes jól kifaggatni.

Sőt, értékelnek is, mint például a 10 olimpiát megjárt rádióriporter, Török László februárban, az első oktatási hétvégén.

TorokLaszloDunaveczkyAndras47KOS2014A 40 éve rádiózó Török Lászlót elsőként az
évfolyamelső Dunaveczky András (KOS-47.)
kérdezhette, de nem ő kapta a legjobb jegyet
a sportriporter-legendától
 SULIinterjú
Tájékozódj a most indult,
kötelező feladatról!


„Pódium-interjús” órák, minden héten

A tanár (médiaszemélyiség) max. 5-15 percben elmondja, amit a témában a legfontosabbnak tart, s utána, az óra további részében nyilvános interjúk készülnek vele, a teljes hallgatóság előtt.

Egy diák kérdez (mindig más, fejenként mondjuk 5 perc), a tanár válaszol.
De úgy, hogy mindig ki is fejt kicsit egy-egy témát („tanít”), hogy a többiek is okuljanak belőle. Ez a szakmai fővonal.

A szintén nem „mellékes” pedig, hogy az interjú után – max. 1-2 percben – értékeli, elemzi a beszélgetést, legfőképpen a diákriporter munkáját, kérdezési technikáját, empátiáját, érzékét stb.
Sőt: szigorúan osztályoz (1-5), mert

az egész félévre kiterjedő interjúversenyt hirdetünk

amelynek az eredménye a félév végén többszörös szorzóval  beleszámít az összeredménybe és az ösztöndíj-versenybe. A kiegyensúlyozott értékelés érdekében minden egyes interjút egy másik KOS-tanár is osztályoz, élőben a helyszínen vagy videófelvételről.

Egy diákra várhatóan kétszer kerül sor egy félévben, de

legalább egy szereplés mindenkinek kötelező,

enélkül nem érvényes a féléved.
(Írottsajtós hallgatók kiválthatják ezt egy utólagos interjú-cikkel. Ennek beküldési határideje – a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. mail-címre – az élő interjút követő 1 hét.)

Terveink szerint legközelebb

BorbelyZoltan6

NoviEviBorbély Zoltán (KOS-1.),
majd
Novodomszky Éva (KOS-15.)
tart ilyen órát, őket kérdezhetitek.

Készülj!

Hamarosan értesítünk a feliratkozás, jelentkezés módjáról.

 

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés