Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Még több gyakorlási lehetőség, élesben!

Beszélgetés-bajnokság

Ahogy ígértük: 2014 az interjú éve a KOS-ban, hiszen ez a szakma egyik csúcsa, mert egyre inkább erre van igény, „felvevő piac” és mert a KOS-ban rengeteg olyan média-legenda fordul meg, akit aztán igazán érdemes jól kifaggatni.

Sőt, értékelnek is, mint például a 10 olimpiát megjárt rádióriporter, Török László februárban, az első oktatási hétvégén.

TorokLaszloDunaveczkyAndras47KOS2014A 40 éve rádiózó Török Lászlót elsőként az
évfolyamelső Dunaveczky András (KOS-47.)
kérdezhette, de nem ő kapta a legjobb jegyet
a sportriporter-legendától
 SULIinterjú
Tájékozódj a most indult,
kötelező feladatról!


„Pódium-interjús” órák, minden héten

A tanár (médiaszemélyiség) max. 5-15 percben elmondja, amit a témában a legfontosabbnak tart, s utána, az óra további részében nyilvános interjúk készülnek vele, a teljes hallgatóság előtt.

Egy diák kérdez (mindig más, fejenként mondjuk 5 perc), a tanár válaszol.
De úgy, hogy mindig ki is fejt kicsit egy-egy témát („tanít”), hogy a többiek is okuljanak belőle. Ez a szakmai fővonal.

A szintén nem „mellékes” pedig, hogy az interjú után – max. 1-2 percben – értékeli, elemzi a beszélgetést, legfőképpen a diákriporter munkáját, kérdezési technikáját, empátiáját, érzékét stb.
Sőt: szigorúan osztályoz (1-5), mert

az egész félévre kiterjedő interjúversenyt hirdetünk

amelynek az eredménye a félév végén többszörös szorzóval  beleszámít az összeredménybe és az ösztöndíj-versenybe. A kiegyensúlyozott értékelés érdekében minden egyes interjút egy másik KOS-tanár is osztályoz, élőben a helyszínen vagy videófelvételről.

Egy diákra várhatóan kétszer kerül sor egy félévben, de

legalább egy szereplés mindenkinek kötelező,

enélkül nem érvényes a féléved.
(Írottsajtós hallgatók kiválthatják ezt egy utólagos interjú-cikkel. Ennek beküldési határideje – a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. mail-címre – az élő interjút követő 1 hét.)

Terveink szerint legközelebb

BorbelyZoltan6

NoviEviBorbély Zoltán (KOS-1.),
majd
Novodomszky Éva (KOS-15.)
tart ilyen órát, őket kérdezhetitek.

Készülj!

Hamarosan értesítünk a feliratkozás, jelentkezés módjáról.

 

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés