Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Meglepetés-elégtelen és más foci-mélypontok

Akadtak felkészületlenek...

FociBLnagy

Még dupla 5-öst is adott, a műsorkészítő diákok átlageredménye majdnem elérte a 4-es átlagot, ami azért ritkaságszámba megy – ez azonban még 2017 decemberében volt.

NemethKornelUgyanez az értékelő tanár, Németh Kornél (KOS-31.) alig négy hónappal később már súlyos kritikával illette a futballt közvetítő KOS-diákokat. (Nagyrészt ugyanazokat.)

A labdarúgó BL egyik gólösszefoglalója (PSG–Real Madrid) és az élő kikapcsolás részletes értékeléseiben döbbenetének adott hangot, többek komoly felkészületlensége kapcsán.
Sokan olyan aranyszabályokat sem tartottak be, mint hogy a néző számára be kell azonosítani a csapatokat, hogy egy összefoglalónál jelezni kell a térfélcserét,  az elköszönés után még nem „kapcsolja ki” saját magát a műsorvezető és pláne nem kezdi el azonnal a telefonját nyomkodni. S akkor a névcserékről, elmulasztott helyzetekről nem is szóltunk...

Félő, hogy nem a decemberi vizsgaelnök, a tavaszi fociértékelő (amúgy a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, az RTL Klub és a Sportklub korábbi kommentátora, az Eszterházy Károly Főiskola tanára, iskolánk egykori ösztöndíjas tanulója) esett át alapvető változáson...

A mostani végzős évfolyam (KOS-55.) átlaga: 3,4, a kezdőké (KOS-56.) kerek hármas.

Csak egy 5-öst és két 4/5-öt adott (ezek máskor sem túl gyakoriak a KOS-ban), a mindössze öt 4-es és az ennél jóval gyengébb jegyek sokasága – közte egy elégtelen egy többnyire remekül teljesítő hallgatótól – elgondolkodtató.

FiegelDavid55 SztrikMartin55ff SneffSzilard56PortreSzukWeb  FociMeccslapGulhallgatoval

A legjobban Fiegel Dávid (KOS-55.), Sztrik Martin (KOS-55.) és Sneff Szilárd (KOS-56.) teljesítette ezt a televíziós gyakorlatot.


Javítási lehetőségek, ami a fociközvetítéseket illeti, még ebben a félévben:

Videoton–FTC, El Clàsico,
a vizsgán a BL-döntő
a KOS-feladatok között
!


KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés