Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Műhelyválasztás, 2. forduló - KÉNYES KÉRDÉSEK

2000FtOrankentLecke, idő,
pénz, létszám, ütközések

Melyik műhelyen mennyi házifeladat lesz? Nagyistóknál, Nováknál, Peturnál, Putznál szinte semmi; Komlósinál, Murányinál, Szegőnél, Szegvárinál kevés; Borbélynál, Egrinél, Foglnál, Subánál készülni kell a következő óra feladataira.

Hogy lehet, hogy az egyik műhely foglalkozásai 2, a másiké 3 óra hosszat tartanak? A 2 órás műhelyekből 9 (9x2óra=18), a 3 órásokból 6 lesz (6x3=18 óra, szintén). A szombati és vasárnapi műhelyek ugyanis csak oktatási hétvégéken zajlanak.

Miért van, hogy a többség csak 1 műhelyre járhat ingyen, de néhány diáknak nem kell fizetnie a másodikért sem? Az augusztusi PRE-KOS-on nyolcan plusz ösztöndíjként egy-egy plusz ingyenműhely-lehetőséget nyertek.

Hány jelentkező kell, hogy összejöjjön a két évfolyamból és a volt KOS-osokból ahhoz, hogy elinduljon egy műhely? 10

Miért épp 20 ezer forintot kell fizetni egy-egy plusz műhelyért? Egy óra, 60 perc így csak 1.111 forint, egy duplaóra tehát csak 2.222. Hol kérnek ennél kevesebbet egy nyelvóráért, egy főiskolai előadásáért, egy színház- vagy moziélményért?! Ma már néhol egy óra parkolásért is 2 ezret kell fizetni...

Aki szombati vagy vasárnapi műhelyt választ, az lemarad az ebben az időben zajló általános órákról? Nem, mert ilyen órák nincsenek, pontosabban csak a műhely nélküli első 3 héten voltak, az október 12-13-ai hétvégén utoljára. Hétvégén, délutánonként ezentúl „csak" tévés gyakorlatok, beszédtechnikai fogadóórák, esetleg fakultatív programok lesznek, ezek is elcsúsztatva, tehát, hogy a hétvégi műhelyesek is kivehessék belőlük a részüket.

Ki mondja meg azoknak a tanároknak, akik nem kaptak elég szavazatot és nem indul a műhelyük? kg

 

KOS Plusz

Tanárok javítják a puskát

Nincs tankönyv. Pontosabban nincs egyetlen egy, igazi tankönyv (De azért Harléé, Wisingeré, Horváté, Bedőé, sportosoknak Gallové nagyon ajánlott!). De tanulhatsz saját jegyzeteidből is. Másokéból is. Sőt, az iskola arra is vállalkozik, hogy a saját puskádat (vagy másét, ami csak véletlenül hozzád került…) átnézi, kijavítja, még mielőtt rögzülne benned.
Például ez (az elmúlt évek csúcsbakija): a vezető operatőr autóvezetés közben operál”…

Van viszont kötelező, ajánlott és „ha jókat akarsz olvasni…”  fejezetekből álló olvasmányjegyzék.
Vannak sokszorosított (természetesen ingyenes) jegyzetek, a közös fachokban.
S vannak Prezi- és Powerpoint-diasorok, tanári jegyzetlapok, amelyeket neten megküldünk.

PRE - KOS
Keresés