Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Műhelyválasztás, 2. forduló - KÉNYES KÉRDÉSEK

2000FtOrankentLecke, idő,
pénz, létszám, ütközések

Melyik műhelyen mennyi házifeladat lesz? Nagyistóknál, Nováknál, Peturnál, Putznál szinte semmi; Komlósinál, Murányinál, Szegőnél, Szegvárinál kevés; Borbélynál, Egrinél, Foglnál, Subánál készülni kell a következő óra feladataira.

Hogy lehet, hogy az egyik műhely foglalkozásai 2, a másiké 3 óra hosszat tartanak? A 2 órás műhelyekből 9 (9x2óra=18), a 3 órásokból 6 lesz (6x3=18 óra, szintén). A szombati és vasárnapi műhelyek ugyanis csak oktatási hétvégéken zajlanak.

Miért van, hogy a többség csak 1 műhelyre járhat ingyen, de néhány diáknak nem kell fizetnie a másodikért sem? Az augusztusi PRE-KOS-on nyolcan plusz ösztöndíjként egy-egy plusz ingyenműhely-lehetőséget nyertek.

Hány jelentkező kell, hogy összejöjjön a két évfolyamból és a volt KOS-osokból ahhoz, hogy elinduljon egy műhely? 10

Miért épp 20 ezer forintot kell fizetni egy-egy plusz műhelyért? Egy óra, 60 perc így csak 1.111 forint, egy duplaóra tehát csak 2.222. Hol kérnek ennél kevesebbet egy nyelvóráért, egy főiskolai előadásáért, egy színház- vagy moziélményért?! Ma már néhol egy óra parkolásért is 2 ezret kell fizetni...

Aki szombati vagy vasárnapi műhelyt választ, az lemarad az ebben az időben zajló általános órákról? Nem, mert ilyen órák nincsenek, pontosabban csak a műhely nélküli első 3 héten voltak, az október 12-13-ai hétvégén utoljára. Hétvégén, délutánonként ezentúl „csak" tévés gyakorlatok, beszédtechnikai fogadóórák, esetleg fakultatív programok lesznek, ezek is elcsúsztatva, tehát, hogy a hétvégi műhelyesek is kivehessék belőlük a részüket.

Ki mondja meg azoknak a tanároknak, akik nem kaptak elég szavazatot és nem indul a műhelyük? kg

 

KOS Plusz

A KOS (egyik) igazi varázsa a személyes találkozás a médiasztárokkal

Arról nem is beszélve, amikor „késve” kezdődött a 12.00-ra kiírt előadás, mert a hallgatóknak „meg kellett” nézniük a déli Tv-híradót, amelynek műsorvezetője aztán tíz perccel később, talpig sminkben, 12.15-kor már ott állt „élőben”, az imént még megcsodált ruhában a tanteremben és elkezdte az előadását.
Az „aktuális sztárok” aztán igazán azt tanítják, ami épp a legfrissebb tudnivaló a médiáról!

PRE - KOS
Keresés