Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mihályi Vanda és Németi Kitti (KOS-47.)

A szokásosnál kevesebb príma teljesítmény...

Kettes és hármas jegy is akadt a Príma Primissima díjátadó gála közvetítésénél, s a 3,3-es osztályátlag is erősen elgondolkodtató. Meglepően bátortalanok és felkészületlenek voltak az off-tube kommentátorok, s vagy túlságosan kapaszkodtak a jegyzeteikbe, vagy „magyarról magyarra szinkrontolmácsolták” a helyi műsorközlőket.
Közülük egyébként az egyik – Szujó Zoltán (KOS-19.), az MTVA riportere – egykori hallgatónk volt, akinek szintén kijutott a kritikából a rangos esemény után. De nem szívta mellre.

SzujoMihalyiNemetiPrimaPrimissima2013PictureInPicture_jpgA KOS-stúdióban készült felvételen az ő mellén (picture in picture – kép a képben technikával) a feladat két legjobbja: Mihályi Vanda és Németi Kitti (mindkettő KOS-47.)

KOS Plusz

Ezermester médiamunkások

Hol vannak már azok az idők, amikor hét-nyolc fős stábok vonultak ki egy-egy eseményre, és külön személy volt a sofőr, a riporter, a szerkesztő, az operatőr, a technikus, a vágó. Ma már – mi tagadás, költségcsökkentési szempontokból – a legtöbb helyen azokat a médiamunkásokat keresik, akik egy személyben képesek ellátni ezeket a feladatokat. Magyarán leszervezik, leforgatják, megvágják, alámondják az anyagot, egyedül. 

Éppen ezért a KOS-ban is ilyen „mindenhez konyító”, all-round embereket igyekszünk képezni: kicsit operatőrködünk, kicsit vágunk, kicsit riporterkedünk, kicsit szerkesztünk, na meg persze a kamera előtt is mindenki jó néhányszor kipróbálja magát.

PRE - KOS
Keresés