Get Adobe Flash player
Komlósi Oktatási Stúdió, a mindig megújuló médiaiskola
Tanáraink 1990 –

Mihályi Vanda és Németi Kitti (KOS-47.)

A szokásosnál kevesebb príma teljesítmény...

Kettes és hármas jegy is akadt a Príma Primissima díjátadó gála közvetítésénél, s a 3,3-es osztályátlag is erősen elgondolkodtató. Meglepően bátortalanok és felkészületlenek voltak az off-tube kommentátorok, s vagy túlságosan kapaszkodtak a jegyzeteikbe, vagy „magyarról magyarra szinkrontolmácsolták” a helyi műsorközlőket.
Közülük egyébként az egyik – Szujó Zoltán (KOS-19.), az MTVA riportere – egykori hallgatónk volt, akinek szintén kijutott a kritikából a rangos esemény után. De nem szívta mellre.

SzujoMihalyiNemetiPrimaPrimissima2013PictureInPicture_jpgA KOS-stúdióban készült felvételen az ő mellén (picture in picture – kép a képben technikával) a feladat két legjobbja: Mihályi Vanda és Németi Kitti (mindkettő KOS-47.)

KOS Plusz

 Mennyire lehet alapos, elmélyült tudást szerezni kétszer négy hónap alatt?

A KOS soha nem is állította, hogy teljes körű, mindenre elegendő ismereteket nyújt.

Azt viszont igen, hogy mindennel megismertet, kedvet csinál, felkelti az érdeklődést. Mint egy múzeumi tárlatvezetés profi útikalauzokkal. Mintha a Louvre összes termén átrohannánk egy nap alatt. Mindent látunk, hallunk, tájékozódunk. Ismereteink nem mindenre kiterjedőek, de azt pontosan tudni fogjuk, hogy hol lehet utánanézni, hozzáolvasni, hogyan mélyülhetünk el benne, és ami a legfontosabb: kit kérdezhetünk meg, ha elakadunk valamiben.

Igen, a KOS egyik erénye a kapcsolatok építése. Akár a sztártanárokkal, akár azokkal, akik egykor ugyanide jártak és már alapemberei egy-egy szerkesztőségnek. Van belőlük néhány…

PRE - KOS
Keresés